Γ. Κρητικός: «Οι ιστορίες ομάδων γράφονται όχι μόνο από αποτελέσματα αλλά και από το χτίσιμο σημαντικών δομών και αξιών»

Σχόλιο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λίγους μήνες αφότου μπήκε ξανά στα διοικητικά του ΠΑΝΟΜ έκανε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γιάννης Κρητικός.

Ο επίτιμος πρόεδρος των “κιτρινόμαυρων” αρχικά αναφέρθηκε στις εξελίξεις που υπάρχουν στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ εξέφρασε και την πικρία του για κάποιες καταστάσεις που συναντά ακόμα στον χώρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Σε αυτό το διάστημα που έχω επιστρέψει ενεργά διαπιστώνω ότι αρκετά θετικά βήματα έχουν γίνει έτσι ώστε να βλέπουμε το άθλημα που αγαπάμε καλύτερο. Φυσικά κάποιες παλιοκομοδίτικες εξυπνάδες για κάποιους έχουν παραμείνει. Το κακό είναι ότι δεν καταλαβαίνουν ότι όταν εκπροσωπείς ένα σύλλογο αυτό στιγματίζει το σωματείο είτε θετικά είτε αρνητικά. Εάν θέλουμε να προοδεύσει το ποδόσφαιρο πρέπει όλοι να βοηθήσουμε .Ειδικότερα οι παράγοντες που πρέπει να σέβονται ο ένας τον άλλο και να δίνουν το παράδειγμα λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα.

ADVERTISING

Ο σεβασμός είναι το θετικό συναίσθημα της αυτοεκτίμησης που έχει το άτομο για τον εαυτό του, ή η εκτίμηση που δείχνει ένα άτομο για ένα άλλο πρόσωπο. Η σημασία του σεβασμού είναι μία από τις πιο σημαντικές θεμελιώδεις ηθικές αξίες. Το να διεκδικείς και να συζητάς με προπονητές ή ποδοσφαιριστές ενώ ανήκουν σε ένα άλλο σωματείο το μόνο που καταφέρνεις είναι να αρρωσταίνει οτιδήποτε υγιές υπάρχει δίνοντας του τροφή .Αυτό θα γυρίσει κάποια στιγμή στον ίδιο.

Οι ιστορίες ομάδων γράφονται όχι μόνο από αποτελέσματα αλλά και από το χτίσιμο σημαντικών δομών και αξιών. Με την ευκαιρία θέλω να αναφέρω την πολύ καλή παρουσία της διαιτησίας παρόλο που και εκεί μπαίνει το ελληνικό στοιχείο του ότι και να γίνετε σε ατυχές αποτέλεσμα φταίει πάντα ο διαιτητής. Δικαίωμα στην κριτική αποκτάει αυτός που όταν ευνοηθεί το κάνει δημόσια γιατί με την συμπεριφορά του αποδεικνύει την ισονομία της σκέψης του. Καλή συνέχεια”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ