ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΠΣ - ΕΠΟ

Σκληρή κριτική στους διαιτητές για τη διαχείριση πάγκων – Έμφαση στην αυστηρή τήρηση του κανονισμού!

Κοινοποίηση Facebook X LinkedIn Viber WhatsApp Email
Κείμενο
Σκληρή κριτική στους διαιτητές για τη διαχείριση πάγκων – Έμφαση στην αυστηρή τήρηση του κανονισμού!
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το GRANDSPORT στο Google Πρόσθεσε το GRANDSPORT στην Google

Έντονος ήταν ο προβληματισμός στο χθεσινό μάθημα διαιτησίας που πραγματοποιείται σε τακτική βάση στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου, με τους υπεύθυνους της διαιτησίας να ασκούν αυστηρή κριτική για τη στάση αρκετών διαιτητών στους αγώνες.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η διαχείριση των αξιωματούχων των ομάδων, με τους εκπαιδευτές να επισημαίνουν πως σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες από τους πάγκους. Όπως τονίστηκε, η επιείκεια που δείχνουν οι διαιτητές οδηγεί σε φαινόμενα τοξικότητας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν περιοριστεί, εφόσον τηρούνταν αυστηρά οι προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές (κίτρινες και αποβολές).

Οι άνθρωποι της διαιτησίας ζήτησαν από τους διαιτητές να είναι σαφώς πιο αυστηροί στον πειθαρχικό έλεγχο, προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στις υπερβολικές αντιδράσεις από τους πάγκους και να βελτιωθεί η συνολική εικόνα των αγώνων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον ρόλο των βοηθών διαιτητών, με έμφαση στον Α’ βοηθό, ο οποίος καλείται να παρέχει άμεσα και με σαφήνεια την απαραίτητη πληροφόρηση στον διαιτητή για όσα συμβαίνουν στους πάγκους.

Το μήνυμα που πέρασε ήταν ξεκάθαρο: αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού και μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που δυναμιτίζουν το κλίμα στους αγωνιστικούς χώρους.

Μοιράσου το άρθρο Facebook X LinkedIn Viber WhatsApp Email Αντιγραφή συνδέσμου

Περισσότερες ειδήσεις για ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ στο GRANDSPORT, μέσα από το newsroom και τη συνεχή ροή ενημέρωσης.

Σχετικά

Σχετικά Άρθρα