Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει, με τις ομάδες να μπορούν από την 1η Ιανουαρίου να ενισχύσουν τα ρόστερ τους, με τις ανάγκες για τις ομάδες του Big 4 να είναι ξεκάθαρες.
Η 1η του Γενάρη όμως σηματοδοτεί επίσης και την ημερομηνία από την οποία μπορούν οι ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι να υπογράψουν προσύμφωνο με ομάδα της αρεσκείας τους.
Στην λίστα των παραπάνω παικτών υπάρχουν και περιπτώσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών που ενδέχεται να δούμε με άλλη φανέλα τη νέα σεζόν.
Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία που βρίσκεται στους τελευταίους μήνες του συμβολαίου του είναι ο Ταξιάρχης Φούντας. Ο 30χρονος κυνηγός κοστολογείται από το Transfermarkt στα 2.000.000 ευρώ και αποτελεί βασικό γρανάζι της μηχανής του φετινού ΟΦΗ, με 14 συμμετοχές και 1 γκολ.
Ταξιδεύοντας από την Super League στον Αραβικό Κόλπο, το όνομα του Κώστα Φορτούνη ξεχωρίζει. O διεθνής μεσοεπιθετικός της Αλ Καλίτζ διανύει μια εξαιρετική σεζόν στην Saudi Pro League με 4 γκολ και 9 ασίστ και με το συμβόλαιό του να οδεύει στην λήξη του δεν θα είναι έκπληξη να πέσουν γέφυρες επιστροφής του στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι.
Συμπαίκτης του Φορτούνη στην Αλ Καλίτζ, ο Δημήτρης Κουρμπέλης βρίσκεται και εκείνος στην ίδια μοίρα. Ο έμπειρος αμυντικός χαφ βρίσκεται στο τέλος του συμβολαίου του και δεν αποκλείεται να βρεθεί ψηλά στις μεταγραφικές λίστες των Ελληνικών ομάδων.
Στους Έλληνες του εξωτερικού που μένουν ελεύθεροι συγκαταλέγεται και ο Μπάμπης Λυκογιάννης. Ο 32χρονος φουλ – μπακ μπαίνει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με την Μπολόνια, με αρκετές κορυφαίες ομάδες της Super League να τον έχουν στα ραντάρ τους.
Επιστρέφοντας στην Super League, ελεύθερος μένει το καλοκαίρι και ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος. Πάντως ο 34χρονος διεθνής μέσος αποτελεί βασικό γρανάζι της Ένωσης του Μάρκο Νίκολιτς και οι κιτρινόμαυροι αναμένεται να του προσφέρουν του νέο συμβόλαιο.
Παράλληλα ορισμένα αξιοσημείωτα ονόματα Ελλήνων ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι είναι ο Σίμος Μήτογλου, ο Θανάσης Ανδρούτσος, αλλά και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.
Οι 10 Έλληνες με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία που μένουν ελεύθεροι:
Ταξιάρχης Φούντας, 30 ετών
Κώστας Φορτούνης, 33 ετών
Μπάμπης Λυκογιάννης, 32 ετών
Αλέξης Καλογερόπουλος, 21 ετών
Αλέξανδρος Κατράνης, 27 ετών
Πέτρος Μάνταλος, 34 ετών
Δημήτρης Κουρμπέλης, 32 ετών
Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης, 26 ετών
Λεονάρντο Κούτρης, 30 ετών
Σίμος Μήτογλου, 26 ετών
