Η υπόσχεση που έγινε πράξη και αναβαθμίζει το κρητικό ποδόσφαιρο

Μια εξέλιξη που σηματοδοτεί την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στην Κρήτη και ανοίγει νέους ορίζοντες για τα σωματεία του νησιού, είναι πλέον επίσημη.

Όπως ανακοινώθηκε και μέσα από την προκήρυξη της ΕΠΟ για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους, από τη σεζόν 2026-2027 η Γ’ Εθνική θα περιλαμβάνει αμιγώς κρητικό όμιλο με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων μόνο από το νησί.

Η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε τυχαία, αλλά αποτελεί καρπό σκληρής και επίμονης δουλειάς από την πλευρά της ΕΠΣ Ηρακλείου. Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ και αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Νίκος Τζώρτζογλου, όσο και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος Πλουτάρχος Κουτεντάκης, δούλεψαν μεθοδικά, έθεσαν το αίτημα στα κέντρα αποφάσεων και τελικά πέτυχαν έναν στόχο που έμοιαζε για χρόνια δύσκολος.

Ο νέος όμιλος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα απαρτίζεται από:

  • 5 ομάδες από την ΕΠΣ Ηρακλείου
  • 3 ομάδες από την ΕΠΣ Χανίων
  • 2 ομάδες από την ΕΠΣ Ρεθύμνου
  • 2 ομάδες από την ΕΠΣ Λασιθίου

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή στον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, που θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Η μείωση των εξόδων μετακίνησης, η αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων του νησιού και η καλύτερη προβολή των τοπικών ποδοσφαιρικών δυνάμεων συνθέτουν ένα νέο σκηνικό με προοπτική και σταθερότητα.

Μια υπόσχεση γίνεται πράξη. Κι αυτή η πράξη, αλλάζει το μέλλον του κρητικού ποδοσφαίρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img