Ανακατανομή εξεδρών για λόγους ασφαλείας – Τι αλλάζει για τους φιλάθλους του ΟΦΗ

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ για την ανακατανομή των εισιτηρίων του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος Betsson 2025, μεταξύ ΟΦΗ και Ολυμπιακού, έγιναν γνωστές και οι λεπτομέρειες για τις αλλαγές στις εξέδρες και τη χωροθέτηση των φιλάθλων του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.

Οριστική η ανακατανομή των εισιτηρίων – 17.755 για τον ΟΦΗ, 26.171 για τον Ολυμπιακό

Με βάση τις πωλήσεις εισιτηρίων έως τώρα και τις κατευθύνσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, κρίθηκε απαραίτητη η αναθεώρηση του αρχικού πλάνου. Για λόγους ασφαλείας – και επειδή δεν θα υπάρχουν εντός των θυρών χωρίσματα μόνο με security αλλά και ειδικές κατασκευές όπου αυτό είναι εφικτό – έγινε ανακατανομή στις θύρες που θα φιλοξενήσουν τους φιλάθλους των δύο ομάδων.

Ο ΟΦΗ μετακινείται από τις αρχικά προβλεπόμενες θύρες 11Β, 12, 13Α και θα καταλάβει πλέον:

Τις θύρες 20, 21, 22

Τις επιμέρους θύρες: 20Α, 20Β, 20Γ, 21Α, 21Β, 23Α

Παραμένει στις θύρες 13Β και 14Α, όπως προβλεπόταν από την αρχή

Συνολικά, ο ΟΦΗ θα διαχειριστεί περίπου 17.700 εισιτήρια σε όλες τις παραπάνω θύρες μέχρι και την ώρα της σέντρας.

Η μετακίνηση των φιλάθλων που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για τις θύρες 11Β, 12Α, 12Β, 12Γ και 13Α θα γίνει χωρίς καμία ταλαιπωρία. Όλοι αυτοί οι φίλαθλοι θα εισέλθουν στο γήπεδο με το ίδιο εισιτήριο, στις νέες θύρες που βρίσκονται απέναντι – προς την πλευρά των επισήμων. Η ΠΑΕ ΟΦΗ θα εκδώσει επίσημη ανακοίνωση εντός της ημέρας για την ακριβή κατανομή.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στο γεγονός ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για διάθεση 17.000 – 18.000 εισιτηρίων, με τον ΟΦΗ να ξεπερνά μεν τις 13.000 πωλήσεις, αλλά χωρίς να φτάσει το όριο που θα του επέτρεπε να διατηρήσει τις αρχικές θύρες. Εναλλακτικό σενάριο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, θα περιόριζε τον τελικό αριθμό εισιτηρίων του ΟΦΗ στις περίπου 14.500 – κάτι που θα σήμαινε άμεση διακοπή της πώλησης. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε το νέο σχήμα, που επιτρέπει συνέχιση της διάθεσης μέχρι εξαντλήσεως.

Η τελική απόφαση ελήφθη στη σύσκεψη της Δευτέρας 13 Μαΐου, με την ΕΠΟ να ανακοινώνει πως ο ΟΦΗ θα έχει 17.755 εισιτήρια και ο Ολυμπιακός 26.171, σύμφωνα με το τελικό πλάνο.

Ο κόσμος του ΟΦΗ καλείται να παραμείνει ψύχραιμος και ενήμερος, καθώς δεν πρόκειται να υπάρξει αναστάτωση ή ανασφάλεια – αντιθέτως, όλες οι αλλαγές στοχεύουν στην ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του τελικού, που αποτελεί ιστορική στιγμή για την ομάδα και το κρητικό ποδόσφαιρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ