Τα απρόοπτα πλήγωσαν τον Εργοτέλη, που «έπεσε» με το κεφάλι ψηλά

Ο τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΗ στα Μάλια ξεκίνησε με τους «κιτρινόμαυρους» του Ηλία Κώτσιου να έχουν καταστρώσει σχέδιο… νίκης όμως η τύχη είχε διαφορετικά πλάνα.

Ο Εργοτέλης κλήθηκε να διαχειριστεί δύο σοβαρά και απρόσμενα χτυπήματα, τα οποία άλλαξαν άρδην τα δεδομένα του μεγάλου αγώνα.

Το πρώτο μεγάλο πλήγμα ήρθε λίγο πριν τη σέντρα, όταν ο Απόστολος Δουλγεράκης ένιωσε ενοχλήσεις. Ο έμπειρος στόπερ, που αποτελεί τον «πυλώνα» της αμυντικής λειτουργίας του Εργοτέλη και ηγείται της ανασταλτικής γραμμής, αν και είχε δηλωθεί στην αρχική ενδεκάδα, δεν κατάφερε τελικά να αγωνιστεί.

Μια απουσία κομβική, που στέρησε από την ομάδα την ηρεμία και την εμπειρία του στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς.

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά μετά την έναρξη, ο Βαγγέλης Δημαράκης, εκ των κορυφαίων του ημιτελικού με τον ΠΟΑ και βασικός συντελεστής της παρουσίας στον τελικό, τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο του σε μια φαινομενικά ανύποπτη φάση.

Η αναγκαστική αλλαγή του και η απώλειά του κάτω από τα δοκάρια ήταν το δεύτερο μεγάλο «σοκ» για τον Εργοτέλη, που έχασε μέσα σε ελάχιστο χρόνο δύο από τους πιο σημαντικούς παίκτες του.

Παρά τις αντιξοότητες, οι παίκτες του Κώτσιου πάλεψαν με αυταπάρνηση, στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας όπως ο Γιούχτας, είχαν τις στιγμές τους και κοίταξαν στα μάτια τον τελικό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ο Εργοτέλης μπορεί να μην κατέκτησε το τρόπαιο, ωστόσο φεύγει με το κεφάλι ψηλά, έχοντας παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και αποσπώντας το σεβασμό όλων για τη συνολική του παρουσία στη φετινή διοργάνωση.

Ο ΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2025

ΟΑΚΑ 2025

Ο ΟΦΗ, γράφει ιστορία, μετά απο 35 χρόνια διεκδικεί το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ