Τρ. Δέλλας: «Με προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι σταματάμε να παίζουμε όταν προηγούμαστε»

Τι υποστήριξε ο Τραϊανός Δέλλας στη συνέντευξη τύπου μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό.

Αρχικά για το παιχνίδι τόνισε: «Ήταν ένα κακό παιχνίδι για εμάς και γι’ αυτό ευθύνομαι εγώ, γιατί δεν μπόρεσα αυτές τις μέρες να πείσω τους ποδοσφαιριστές μου για τη σημασία του αγώνα και των τριών βαθμών που χρειαζόμασταν. Αν και ξεκινήσαμε πολύ καλά, γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλος θα περίμενε και θα έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Βάλαμε το γκολ, αλλά εκεί που περίμενα να γίνουμε πιο ενεργητικοί, σταματήσαμε να παίζουμε και δώσαμε την μπάλα στον αντίπαλο χωρίς λόγο, ενώ έπρεπε να διαχειριστούμε καλύτερα αυτή τη φάση, χωρίς βέβαια να απειληθούμε. Είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε και δεύτερο γκολ.

Στο 2ο ημίχρονο, παρότι συζητήσαμε στα αποδυτήρια πώς πρέπει να παίξουμε, δώσαμε πάρα πολύ χώρο στους αντιπάλους. Ξέραμε ότι έχουν ποιοτικούς παίκτες και κρατούσαν καλά την μπάλα. Το γκολ του Παναιτωλικού μας “πάγωσε”, και το δεύτερο γκολ, το αυτογκόλ, ήταν τυχερό για τον Παναιτωλικό.

Με προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι σταματάμε να παίζουμε όταν προηγούμαστε και ξεκινάμε να παίζουμε μόνο όταν βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Είναι κάτι που πρέπει να βρούμε και θα το λύσουμε.

Είμαι με τους παίκτες μου, θα τους στηρίξω και μαζί θα βρούμε τις λύσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Σίγουρα έφυγαν πικραμένοι, αλλά εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι για να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε, αφού δεν καταφέραμε να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο σήμερα».

Για την διαφορετική εικόνα στο 2ο ημίχρονο, πρόσθεσε: «Μετά το γκολ, θα ήθελα να είχαμε δείξει περισσότερα σε ό,τι αφορά την κατοχή και την υπομονή. Είναι δύσκολο όταν μια ομάδα σε περιμένει πίσω από τη μπάλα να μην κάνεις λάθη και να αποφεύγεις τις αντεπιθέσεις. Αυτό είναι το στυλ του Παναιτωλικού. Ωστόσο, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε».

Για το εάν άλλαξε το πλάνο του λόγω και των δύο διαδοχικών παιχνιδιών: «Στο προηγούμενο παιχνίδι, γι’ αυτό τον λόγο τόνισα την ανάγκη να έχουμε υπομονή με τη μπάλα και να την κυκλοφορούμε σωστά, ώστε να βρούμε τους χώρους. Είναι δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όταν χάνουμε τη μπάλα. Στο παιχνίδι Κυπέλλου δεχθήκαμε γκολ σε μια τέτοια φάση. Σήμερα, ο αντίπαλος δεν μας δημιούργησε προβλήματα στην κόντρα, αλλά ισοφάρισε από στατική φάση. Αυτά μπορούν να συμβούν. Αυτό που πρέπει να αναζητήσουμε είναι τι μας κάνει να γινόμαστε φοβικοί ή προσεκτικοί όταν προηγούμαστε. Θα το δούμε στη συνέχεια».

Για το ότι δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα ο ΟΦΗ, ανέφερε: «Ήταν προφανές ότι όταν κλέβαμε την μπάλα, δεν κάναμε τη σωστή πάσα ή δίναμε τη μπάλα προς τα πίσω, δίνοντας έτσι στον αντίπαλο την ευκαιρία να μας πιέσει. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να βρούμε τι μας μπλοκάρει όταν το αποτέλεσμα είναι υπέρ μας, σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι που ήμασταν πίσω στο σκορ και αντιδράσαμε».

Για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια: «Φυσικά με απασχολεί και αυτό. Είναι πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, προφανώς μέσα από την προπόνηση και τη δουλειά μας. Πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι και να πάρουμε τη νίκη για να ισορροπήσουμε την απώλεια που είχαμε σήμερα. Το έχω ξαναπεί, η έδρα μας πρέπει να είναι δυνατή. Στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, κερδίσαμε μόνο μία φορά, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P