Γ. Πετράκης: «Ήταν πιο τυχερός ο ΟΦΗ και πέρασε, ήταν θέμα συγκυρίας»

Οι αναφορές του Γιάννη Πετράκη στην συνέντευξη τύπου μετά τον αποκλεισμό του Παναιτωλικού από τον ΟΦΗ.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ήθελα να πω ότι από την αρχή η κλήρωση αυτή δεν ήταν καλή ούτε για εμάς, ούτε για τον ΟΦΗ. Μία από τις δύο πολύ καλές ομάδες θα έμενε έξω. Στην προκειμένη περίπτωση μείναμε έξω εμείς, θα μπορούσε να είναι και ο ΟΦΗ. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, το οποίο ελέγξαμε. Στο δεύτερο, δεχτήκαμε δύο γκολ από μέση απόσταση. Είχαμε και εμείς δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε, να πάμε το παιχνίδι στην παράταση.

Προσπαθήσαμε, έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι και το παιχνίδι το πήρε ο πιο τυχερός. Αυτό το παιχνίδι έχει ήδη κλείσει, μαθαίνουμε περισσότερα, βλέπουμε τι δεν κάναμε σωστά, και το μυαλό μας είναι από σήμερα στο επόμενο παιχνίδι, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς και τον ΟΦΗ.

Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι η καθημερινότητα είναι δύσκολη. Μπαίνουν και άλλοι παράγοντες, όπως η κούραση και πιθανοί τραυματισμοί. Δεν υπάρχει χρόνος να προετοιμαστείς για τα παιχνίδια, αλλά δίνεται η ευκαιρία να μπουν καινούργια παιδιά. Δεν υπάρχει βεβαιότητα για την κατάστασή τους, και όλα αυτά δημιουργούν έναν προβληματισμό. Πρέπει να τα αποδεχόμαστε και να κάνουμε το καλύτερο για την κάθε στιγμή.»

Για τα δύο παιχνίδια μέσα σε λίγες ημέρες: «Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις την ίδια ομάδα μέσα σε λίγες ημέρες. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να σχεδιάσεις για το παιχνίδι αυτό. Υπάρχει η ευκαιρία να μπουν και άλλα παιδιά που δεν έχουν τόσο πολύ χρόνο. Όταν κάτι δεν μπορούμε να το επαναλάβουμε, πρέπει να συνεχίζουμε και να κάνουμε το καλύτερο για την κάθε στιγμή.»

Για τις αλλαγές που έκανε: «Ούτε εγώ ήξερα, ούτε ο κ. Δέλλας ήξερε τι θα κάνουμε. Η τακτική μου όλα αυτά τα χρόνια, όταν μου δίνεται η ευκαιρία, είναι να προσπαθώ κάθε μέρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, όλα τα παιδιά ανταποκρίθηκαν. Ένα κέρδος για την ομάδα για την επόμενη μέρα είναι η εικόνα των παιδιών που μπορούν να βοηθήσουν εξίσου. Σημαντικό ήταν που ήταν νέα παιδιά. Νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει και με τη φιλοσοφία μας. Σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Πήγαμε πέρυσι στους «4» του Κυπέλλου. Δεν είχαμε λόγο να το αλλάξουμε. Ξαναλέω, σήμερα ήταν θέμα συγκυρίας ποιος θα πάει στην επόμενη φάση. Ήταν πιο τυχερός ο ΟΦΗ και πέρασε.»

Για το παιχνίδι πρωταθλήματος: «Θα είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, έτσι πιστεύω. Είναι πολύ σπουδαίο παιχνίδι για εμάς, όπως πιστεύω και για τον ΟΦΗ. Πιστεύω πως και οι δύο έδειξαν σήμερα ότι είναι καλές ομάδες και θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Σε σχέση με σήμερα, θα μπουν νέα πρόσωπα και θα είναι πιο ενδιαφέρον παιχνίδι.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P