Έθεσαν το θέμα των τροφείων στη ΓΣ της ΕΠΣΗ Γ. Λέλεκας και Μ. Παπαδόπουλος

Ο πρόεδρος του ΠΟΑ, Γιώργος Λέλεκας και ο πρόεδρος του Λίντο, Μάνος Παπαδόπουλος έθεσαν στο τραπέζι το πολύ σημαντικό θέμα των τροφείων.

Ένα σημαντικό ζήτημα, αυτό των τροφείων έθεσαν στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της ΕΠΣΗ, ο Γιώργος Λέλεκας και ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για την αποζημίωση κατάρτισης, το «training compensation» που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στη νομοθεσία της FIFA και αφορά τα χρήματα που δικαιούται ο σύλλογος (ή οι σύλλογοι) που εκπαίδευσε έναν ποδοσφαιριστή, όταν αυτός γίνει επαγγελματίας.

Ουσιαστικά αυτό που ζήτησαν οι δύο παράγοντες είναι να αποζημιώνονται τα σωματεία από τα οποία ξεκινάει ένας ποδοσφαιριστής που στη συνέχεια παίρνει μεταγραφή/ες σε ομάδες της Ελλάδας και να μην περιορίζεται η χρηματική αποζημίωση μόνο όταν οι παίκτες συνεχίζουν στο εξωτερικό, καθώς έτσι τα σωματεία χάνουν αδίκως μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου άκουσε με προσοχή το αίτημα τους και τους παρέπεμψε έτσι ώστε να καταθέσουν με επίσημο και έγγραφο τρόπο αυτή τους την πρόταση στην ΕΠΟ, η οποία είναι η αρμόδια αρχή για να εξετάσει αν αυτό μπορεί να θεσμοθετηθεί.

Παράλληλα, δόθηκαν παραδείγματα τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους, αδικεί τις ομάδες-υποδομές, τονίζοντας την αναγκαιότητα να τροποποιηθεί ο σχετικός κανονισμός και να εναρμονιστεί με τις κείμενες νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P