Τα δεδομένα, τα υποψήφια γήπεδα και το… επικρατέστερο για την ΑΕΚ

Δεν έχει οριστικοποιηθεί μέχρι στιγμής η έδρα η οποία θα χρησιμοποιηθεί από την ΑΕ Κατσαμπά τη ποδοσφαιρική περίοδο 2021-22 ή και νωρίτερα, εάν φυσικά αρθεί το «lockdown» που έχει επιβληθεί μεταξύ άλλων και στον αθλητισμό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι ιθύνοντες του σωματείου, έχουν στα «υπόψιν» τους τέσσερα γήπεδα, ενώ κάθε ένα από αυτά, έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.

Η «επικρατέστερη» λύση στη παρούσα φάση, φαντάζει να είναι το γήπεδο της Μυρτιάς, όπου οι βελτιωτικές «ανάγκες» είναι σαφώς λιγότερες, ενώ και οι ώρες προπόνησης θα είναι προσιτές συγκριτικά για παράδειγμα με την «λύση» μετεγκατάστασης σε γήπεδο όπως για παράδειγμα της Ελιάς, όπου τον πρώτο λόγο έχει φυσικά ο Ρωμανός και η ΑΕΚ σε αυτή τη λύση θα «αναγκαζόταν» να κάνει προπονήσεις στις ενδεχομένως και στις 22:00 το βράδυ.

Ας δούμε όμως πως έχει η «κατάσταση» ανά… γήπεδο.

Ικάριο γήπεδο

Το Ικάριο γήπεδο, είναι ένα γήπεδο όπου δεν έχει προβολείς αλλά ούτε φυσικά και αποδυτήρια, κάτι που κάνει από αδύνατη έως απίθανη την επιλογή του, ενώ οι διαθέσιμες ώρες, δεν θα είναι εύκολα… προσβάσιμες καθώς η ΑΕΚ δεν θα μπορεί προφανώς να έχει τον πρώτο λόγο.

Γήπεδο Μυρτιάς

Αυτή τη στιγμή όπως προαναφέραμε, φαντάζει ως επικρατέστερη λύση, καθώς από τη μία δεν το χρησιμοποιεί καμία ομάδα στη παρούσα φάση, άρα θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ωρών προπονήσεων κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ και την πλειοψηφία -προφανώς- των ερασιτεχνικών σωματείων. Το μειονέκτημα του γηπέδου της Μυρτιάς, είναι πως χρειάζονται να γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις κυρίως στους χώρους των αποδυτηρίων, που όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν καταστραφεί, παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ο χρόνος αλλά και η διάθεση να ανακατασκευαστούν.

 

Γήπεδο Ελιάς

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί το γήπεδο του Ρωμανού στην Ελιά, που αποτελεί μία «φιλόξενη» ομάδα, που «αγκαλιάζει» κάθε «άστεγο» σωματείο, όμως το μεγάλο μειονέκτημα είναι οι ώρες, καθώς από τη μία υπάρχει η 1η ομάδα του Ρωμανού, αλλά και φυσικά οι ακαδημίες του, κάτι που σημαίνει πως η ΑΕΚ θα αναγκαζόταν να κάνει προπονήσεις βραδινές ώρες, πράγμα που απ’ ότι αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν του επιθυμούν.

Γήπεδο Διαγόρα

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει κάποιες ανά διαστήματα «επαφές» ανεπίσημες κυρίως ανάμεσα στον ανενεργό Διαγόρα Ανώπολης και αυτούς της ΑΕΚ, καθώς υπήρχε ως σκέψη η αξιοποίηση του γηπέδου από κοινού, με απαραίτητη προϋπόθεση να βρεθεί λύση έτσι ώστε να τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας νέας γενιάς με τη συνδρομή της Περιφέρειας, η οποία είχε «ερωτηθεί» φιλολογικά και δείχνει πρόθυμη να «βοηθήσει». Επισήμως, δεν υπάρχουν επαφές ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο σωματείων, ακόμα όμως και να υπάρξουν, η ΑΕΚ δεν μπορεί να μετεγκαταστεί στο γήπεδο αυτό, καθώς δεν διαθέτει χλοοτάπητα. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μελλοντικά, αλλά σίγουρα όχι στη σεζόν 2021-22 και πόσο μάλλον, νωρίτερα από αυτήν…

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα «μετακομίσει» στο γήπεδο της Μυρτιάς, εκεί όπου όπως όλα δείχνουν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπορέσει να κάνει μία νέα «επανεκκίνηση» έως ότου βρεθεί οριστική λύση στο γήπεδο του Καρτερού.

Υπενθυμίζουμε άλλωστε, αυτή τη στιγμή, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διερευνάει τις πιθανότητες αξιοποιήσεις των 250 στρεμμάτων της ΕΤΑΔ ΑΕ στην περιοχή του Καρτερού, κάτι που εάν επιτευχθεί, ενδεχομένως και να φέρει νέα τάξη πραγμάτων τόσο για τη περιοχή, όσο και για το γήπεδο της ΑΕΚ, το οποίο όμως θα χρειαστεί να γίνει Δημοτικό…

Ο ΟΦΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2025

ΟΑΚΑ 2025

Ο ΟΦΗ, γράφει ιστορία, μετά απο 35 χρόνια διεκδικεί το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδος.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ