«Καμπανάκι» Τσιόδρα στη Βουλή για τις μεταλλάξεις: Θα επικρατήσουν παντού!

«Καμπανάκι» σήμανε για τις μεταλλάξεις ο επικεφαλής της Επιτροπής των Ειδικών για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία συνεδρίασε για τα καταγγελίες σχετικά με «διπλά βιβλία» στον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού.

«Νομίζω ότι θα επικρατήσουν παντού οι μεταλλάξεις» προειδοποίησε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος ανέφερε ότι σήμερα διεξάγονται 30.000 rapid test την ημέρα και ότι η θετικότητα του ιού είναι σε υψηλά επίπεδα, κοντά στο 2.8%.

«Πάνω από 1% θετικότητα σημαίνει καμπανάκι, δηλαδή τρέξε» ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας τα σχετικά γραφήματα στους βουλευτές.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «παραμένουμε στην Ευρώπη σε καλά πλαίσια», αλλά συμπλήρωσε:  «Δε μου λέει τίποτα, εγώ θέλω περισσότερα τεστ και μικρό δείκτη θετικότητας».

Όσον αφορά τα εμβόλια ο κ. Τσιόδρας ανέφερε: «Έχει μεγάλη σημασία να μην δίνουμε λάθος μηνύματα. Τα στατιστικά δεδομένα είναι ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη λοίμωξη, από τις νοσηλείες και τους θανάτους. Το εμβόλιο της Οξφόρδης, με χθεσινή δημοσίευση, μειώνει τη μεταδοτικότητα του ιού κατά 67%. Εγώ πιστεύω ότι με τα εμβόλια θα τελειώσει αυτή η πανδημία. Αρκεί τα εμβόλια να είναι δημόσιο αγαθό, όπως οφείλουν να είναι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συναντήθηκε με τον Σταύρο Αρναουτάκη ο Ηλ. Κουτσουπιάς

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής Ηλίας Κουτσούπιας, που αγωνίζεται στην ιταλική...

Έντονο το ενδιαφέρον για τον Κώστα Βρεττό

Δέκτης έντονου ενδιαφέροντος έχει γίνει ο Κώστας Βρεττός. Ο έμπειρος...

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Ερασιτέχνη Ηρόδοτο με πρόεδρο τον Μάνο Λημναίο-Ποιοι εκλέχτηκαν

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Ερασιτέχνη Ηρόδοτο με την ανάδειξη...

Ένσταση από τον Στ. Σωκιανό στις εκλογές του ερασιτέχνη Ηροδότου

Ο Στέλιος Σωκιανός υπέβαλε ένσταση κατά την διαδικασία των...

Κ. Βαρδαβάς: «Θέλω να μπει ο ΟΦΗ στο Παγκρήτιο αλλά ο δήμος πρέπει να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον»

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας...