Σπουδαία νίκη για Δαμάστα κόντρα στη Μινωική!

Μία ακόμα σημαντική νίκη πέτυχε η Δαμάστα, που επικράτησε εκτός έδρας της Μινωικής για την 14η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ. «Χρυσό» αποδείχθηκε το γκολ του Κωτούλα στο 18ο λεπτό για την ομάδα του Φάνη Χαλκιαδάκη.

Στο 6’ η Μινωική απείλησε με μακρινό σουτ του Ανδρεαδάκη, όμως ο Δανδάλης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, με φάουλ του Απλαδά από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία της Μινωικής.

Στο 13’, ο Μπαντούνας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση δεξιά μέσα στη περιοχή, όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε δύο λεπτά αργότερα μία προσπάθεια του Κωτούλα που σούταρε έξω από τη περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 18’ όταν μετά από κάθετη του Κλαπάκη, ο Κωτούλας πλάσαρε για το 0-1.

Νέα καλή στιγμή για την Δαμάστα στο 20’ μετά από σουτ του Κλαπάκη, ο Στεφανάκης έδιωξε και στο 23’ τεράστια ευκαιρία για τη Μινωική, με τον Μαρκόπουλο με απευθείας φάουλ, με δυσκολία απομάκρυνε ο Δανδάλης.

Στο 32’, σέντρα του Μπαντούνα από τα δεξιά, ο Κωτούλας με προβολή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Μινωικής και στο 38’ μετά από κεφαλιά του Μαγάκη, ο Δανδάλης έδιωξε, ο Ανδρεαδάκης επωφελήθηκε αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μία ακόμα προσπάθεια της Δαμάστας, με τον Κλαπάκη να βγάζει μία ακόμα κάθετη, ο Κωτούλας «τσίμπησε» τη μπάλα αλλά ο Στεφανάκης απομάκρυνε με τα πόδια.

Στην επανάληψη, η Μινωική είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και την υπεροχή, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία, με πρώτη καλή στιγμή στο 70’ όταν ο Μαρκόπουλος σούταρε από τα όρια της περιοχής, όμως ο Δανδάλης απομάκρυνε με δυσκολία.

Η Δαμάστα, έχοντας το υπέρ της σκορ, «έβγαινε» στις αντεπιθέσεις, με τον Κλαπάκη να «βρίσκει» τον Μπαντούνα και αυτός από κοντά να σουτάρει, αλλά ο Στεφανάκης απομάκρυνε σε κορνερ.

Στο 77’, νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Μινωική, με τον Ανδρεαδάκη να επωφελείται από λάθος γύρισμα στην άμυνα της Δαμάστας, όμως παρ’ ότι ήταν σε καλή θέση, πλάσαρε ψηλά άουτ, «σπαταλώντας» μία σημαντική στιγμή για τους τυπικά γηπεδούχους. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την ομάδα του Φάνη Χαλκιαδάκη να πανηγυρίζει μία σημαντική εκτός έδρας νίκη, φτάνοντας στους 25 βαθμούς.

Μινωική: Στεφανάκης, Καστελλιανάκης, Χατζηδημητρίου, Τσαμπουράκης, Ρεμιγιάκης, Μαρκόπουλος, Μαγάκης(68’ Ρουμελιώτης), Ανδρεαδάκης, Ψαρράς(60’ Σταυρουλάκης), Αστυρακάκης(46’ Πατσάκης), Σαραφανλτιν

Δαμάστα: Δανδάλης, Κουτσάκης, Απλαδάς, Μαρκάκης, Πεταλάκης, Αποστολάκης, Κουτσοποδιώτης(80’ Κοσμάς), Καραξής(73’ Ψωμάς – 89’ λ.τ. Τριγώνης), Μπαντούνας(80’ Λαμπράκης), Κωτούλας, Κλαπάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P