ΕΠΣΗ: Χωρίς ευθύνη του γηπεδούχου αν γιατρός δεν προσέλθει ή αποχωρήσει από το γήπεδο!

Μία ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή παρουσιάζεται στην προκήρυξη της ΕΠΣΗ για τα νέα πρωταθλήματα, καθώς σε αντίθεση με άλλα χρόνια, αν ο αρμόδιος γιατρός δεν προσέλθει ή αποχωρήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα, αυτός δεν αρχίζει ή διακόπτεται οριστικά, αντίστοιχα, χωρίς ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας!

Υπενθυμίζουμε πως αν ο γιατρός δεν παρουσιάζονταν εγκαίρως στο γήπεδο, η ευθύνη βάραινε τη γηπεδούχο ομάδα, ενώ πλέον με αυτή τη σημαντική αλλαγή, ο γηπεδούχος δεν φέρει ευθύνη, καθώς μπορεί λόγω… ανωτέρας βίας να αποφύγει τις ποινές το σωματείο.

Χαρακτηριστικά στο Άρθρο 17 η προκήρυξη αναφέρει: «Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων και τοπικών, πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα (που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων).

Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε γιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόσωπο που να ασκεί καθήκοντα γιατρού, ο αγώνας δεν διεξάγεται και ισχύουν οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 21 παρ. 3 περ ΙΙ του ΚΑΠ».

Στο παραπάνω άρθρο, η ΕΠΣ Ηρακλείου, πρόσθεσε την εξής παράγραφο: «Κατ’ εξαίρεση αν για λόγους ανωτέρας βίας το πρόσωπο που ασκεί καθήκοντα ιατρού του αγώνα δεν προσέλθει στον αγώνα ή, κατά τη διάρκεια του αγώνα, αποχωρήσει λόγω κατεπείγουσας περίπτωσης, ο αγώνας δεν αρχίζει ή διακόπτεται οριστικά, αντίστοιχα, χωρίς ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, πλην, όμως, για τη συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεων αποφασίζει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ».

Ουσιαστικά όμως, πρόκειται για εναρμόνιση της προκήρυξης στον ΚΑΠ που εξέδωσε η ΕΠΟ για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, όπου σε αντίστοιχο άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατ’ εξαίρεση, αν, για λόγους ανωτέρας βίας, το πρόσωπο που ασκεί καθήκοντα ιατρού του αγώνα δεν προσέλθει στον αγώνα ή, κατά τη διάρκεια του αγώνα, αποχωρήσει λόγω κατεπείγουσες περίπτωσης, ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακόπτεται οριστικά, αντίστοιχα, χωρίς ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, πλην, όμως, για τη συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεις αποφασίζει η οικεία Πειθαρχική επιτροπή».

ΕΠΣΗ: Η προκήρυξη των νέων πρωταθλημάτων!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.