ΕΠΣΗ: Η προκήρυξη των νέων πρωταθλημάτων!

Έγινε γνωστή η προκήρυξη των νέων τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηρακλείου για τη σεζόν 2021-22. 

Σε αυτήν επιβεβαιώνονται οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων η οποία θα είναι σταδιακή απο 25-26/9 με την Α1 και η συνέχεια θα δοθεί με τα επόμενα πρωταθλήματα, καθώς η Α2 εκκινεί το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν η Β’ κατηγορία στις 9-10/10 και τέλος η Γ κατηγορία στις 16-17/10. Παρ’ όλα αυτά, έχει προβλεφθεί πως «Η Ε.Π.Σ.Η. διατηρεί το δικαίωμα μετάθεσης των παραπάνω ημερομηνιών εφόσον κρίνει ότι το επιβάλλουν ειδικοί λόγοι».

Επιπλέον, δόθηκε η δυνατότητα ο διαιτητής του αγώνα, να καθυστερεί την έναρξή του, εφόσον υπάρχει πρόβλημα στο γήπεδο διεξαγωγής της αναμέτρησης, με την προκήρυξη να αναφέρει: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο διαιτητής δύναται να καθυστερεί κατά την κρίση του την έναρξη του αγώνα το πολύ έως 30 λεπτά εφόσον πιθανολογεί ότι εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος μπορεί να αποκατασταθεί το πρόβλημα».

Η σημαντικότερη αλλαγή, στην προκήρυξη είναι η αλλαγή στο «Άρθρο 17 – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ» όπου προστέθηκε η εξής παράγραφος: «Κατ’ εξαίρεση αν για λόγους ανωτέρας βίας το πρόσωπο που ασκεί καθήκοντα ιατρού του αγώνα δεν προσέλθει στον αγώνα ή, κατά τη διάρκεια του αγώνα, αποχωρήσει λόγω κατεπείγουσας περίπτωσης, ο αγώνας δεν αρχίζει ή διακόπτεται οριστικά, αντίστοιχα, χωρίς ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, πλην, όμως, για τη συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεων αποφασίζει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ».

ΕΠΣΗ: Χωρίς ευθύνη του γηπεδούχου αν γιατρός δεν προσέλθει η αποχωρήσει από το γήπεδο!

Αναλυτικά η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηρακλείου για την αγωνιστική περίοδο 2021-22:

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.