Ο Γιάννης Αποστολάκης έζησε μία ξεχωριστή βραδιά στο Ρέθυμνο, επιστρέφοντας στον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αυτή τη φορά ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και Κυπελλούχος Ελλάδας.
Ο διεθνής μέσος των «ασπρόμαυρων» βρέθηκε στην τελετή λήξης της Ακαδημίας του Αστέρα Ρεθύμνου, μαζί με τον Παύλο Καινουργιάκη και το Κύπελλο Ελλάδας, γνωρίζοντας την αποθέωση από μικρούς και μεγάλους.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Γιάννης Αποστολάκης αναφέρθηκε στη συγκίνηση της επιστροφής του στο Ρέθυμνο, στη μεγάλη επιτυχία του ΟΦΗ, αλλά και στο μήνυμα που θέλει να στείλει στα παιδιά που κάνουν τώρα τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα.
Γιάννη, σίγουρα είναι μία ξεχωριστή στιγμή για σένα να βρίσκεσαι εδώ, στον τόπο σου, στο Ρέθυμνο, κοντά στην οικογένειά σου, κοντά σε γνώριμα πρόσωπα και πλέον ως Κυπελλούχος Ελλάδας. Πώς το βιώνεις;
«Είναι κάτι πολύ όμορφο, γιατί βλέπω μικρά παιδιά, βλέπω μεγάλους να έρχονται να μας λένε συγχαρητήρια. Να μας λένε “ευχαριστούμε πολύ που κατακτήσατε το Κύπελλο”. Είναι κάτι πολύ ευχάριστο να το βλέπουμε αυτό, γιατί είμαι και από εδώ, είμαι στον τόπο μου όπως είπατε και είναι πάρα πολύ ευχάριστο αυτό».
Όταν έφευγες από το Ρέθυμνο για να αγωνιστείς στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ, περίμενες ότι κάποια στιγμή θα έφτανες σε μία τόσο μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας το Κύπελλο Ελλάδας στην Κρήτη;
«Όταν έφυγα από εδώ, από την πόλη μου, από το σπίτι μου, ήμουν 100% συγκεντρωμένος στο να φτάσω να γίνω επαγγελματίας στον ΟΦΗ. Έγινα, φέραμε το Κύπελλο τώρα εδώ. Νομίζω ότι είναι κάτι καλύτερο».
Τι θα ήθελες να πεις σε όλα αυτά τα παιδιά που ξεκινούν τώρα με τα ίδια όνειρα και τις ίδιες φιλοδοξίες που είχες κι εσύ όταν ήσουν μικρό παιδί;
«Αυτό που θα πω είναι να μην έχουν καθόλου άγχος, να δίνουν το καλύτερο σε αυτό, να είναι ελεύθεροι και θα έρθουν όλα. Με σκληρή δουλειά».