Σε διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης των μεταγραφικών της αναγκών βρίσκεται η Μινωική, με το βλέμμα στραμμένο στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου. Οι πρώτες κινήσεις γίνονται σε επίπεδο συζητήσεων, με στόχο να ξεκαθαρίσει το πλάνο και οι προτεραιότητες ενόψει της μεταγραφικής περιόδου.
Ο Γιώργος Φιολιτάκης είχε ήδη την πρώτη του επαφή με τους διοικούντες της ομάδας, σε μια συζήτηση όπου τέθηκαν επί τάπητος τα «θέλω» του έμπειρου τεχνικού. Η κουβέντα κινήθηκε σε καθαρά αγωνιστικό πλαίσιο, με στόχο να εντοπιστούν τα σημεία που χρειάζονται ενίσχυση, χωρίς βιαστικές κινήσεις και με γνώμονα τη συνολική εικόνα του ρόστερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση η Μινωική εξετάζει σοβαρά την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, όπου υπάρχει συγκεκριμένος μεταγραφικός στόχος, αλλά και στην επίθεση. Στην επιθετική γραμμή υπάρχει ποδοσφαιριστής που έχει ξεχωρίσει, ωστόσο η περίπτωσή του παρουσιάζει δυσκολίες, καθώς δεν είναι εύκολη η αποχώρησή του από την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της σεζόν.
Κοινό στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις είναι ότι πρόκειται για παίκτες που γνωρίζει καλά ο Γιώργος Φιολιτάκης, έχοντας συνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν, κάτι που παίζει ρόλο στον τρόπο που αξιολογούνται. Παράλληλα, εξετάζονται και άλλες επιλογές από την αγορά, ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του προπονητή και ταιριάζουν στη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα.
Προς το παρόν, πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια υπόθεση σε προχωρημένο στάδιο. Η επικοινωνία ανάμεσα στη διοίκηση και τον Γιώργο Φιολιτάκη είναι συνεχής, με τον προπονητή της Μινωικής, που ανέλαβε μεσούσης της περιόδου, να επιδιώκει να βάλει σταδιακά τις δικές του πινελιές στο έμψυχο δυναμικό, χωρίς κινήσεις που θα γίνουν βεβιασμένα.
