Μια μεγάλη προσωπικότητα του διεθνούς ποδοσφαίρου φιλοξενεί ο ΠΟΑ.
Μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική εμπειρία ζουν αυτές τις ημέρες οι μικροί αθλητές της Ακαδημίας του ΠΟ Ατσαλένιου, καθώς το προσφυγικό σωματείο φιλοξενεί στο Ηράκλειο τον παλαίμαχο διεθνή Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Ζε Μαρία, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη σχολή Roberto Baggio – Horst Wein και της εφαρμογής της καινοτόμου μεθοδολογίας FUNiño.
Ο Ζε Μαρία, με σπουδαία καριέρα σε ομάδες όπως η Ίντερ, η Πάρμα και η Περούτζια, αλλά και με διεθνείς συμμετοχές με τη Βραζιλία, βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ΠΟΑ, όπου παρακολουθεί προπονήσεις, συνομιλεί με προπονητές και νεαρούς ποδοσφαιριστές και μοιράζεται τις πολύτιμες εμπειρίες του από το υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.
Η παρουσία του ενισχύει σημαντικά το εκπαιδευτικό έργο της Ακαδημίας του ΠΟΑ και δίνει επιπλέον ώθηση στην προσπάθεια αναβάθμισης του προπονητικού προγράμματος μέσα από διεθνείς συνεργασίες και σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης.
Αύριο, μετά το τέλος της αναμέτρησης ΠΟΑ – Χαϊδάρι, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του σωματείου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΟΑ, των υπευθύνων της σχολής Roberto Baggio – Horst Wein, καθώς και του ίδιου του Ζε Μαρία.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα παρουσιαστούν το όραμα και οι στόχοι της συνεργασίας, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της Ακαδημίας του ΠΟΑ και την καθιέρωσή της ως πρότυπο εκπαίδευσης νέων ποδοσφαιριστών στην Κρήτη.