Next Generation made in Crete – Τα… κρητικόπουλα του ΟΦΗ αποκαλύπτονται στο GRANDSPORT

Με… φόντο το καταπράσινο Ρόζενταλ, τέσσερα παιδιά από την Κρήτη ζουν το όνειρό τους φορώντας τη φανέλα του ΟΦΗ, αυτή τη φορά όχι στις Ακαδημίες, αλλά πλάι στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Ο Μάνος Χνάρης, ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Παύλος Καινουργιάκης και ο Λευτέρης Κοντεκάς αποτελούν τη φρέσκια «μαγιά» του ηρακλειώτικου συλλόγου και μίλησαν στο GRANDSPORT για τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα, τις εμπειρίες από την προετοιμασία στην Ολλανδία και τα όνειρά τους για το μέλλον.

Κάθε ένας από αυτούς κουβαλά διαφορετική προσωπική διαδρομή, αλλά μοιράζονται το ίδιο πάθος και την ίδια λαχτάρα: να φορέσουν τη φανέλα του ΟΦΗ όχι μόνο στα φιλικά, αλλά και στις μεγάλες στιγμές της Super League. Ο Χνάρης θυμάται με δέος το ντεμπούτο του: «Ειδικά την πρώτη φορά που φόρεσα τη φανέλα του ΟΦΗ, πέρυσι με τον Άρη, ένιωσα ένα ξεχωριστό συναίσθημα… τιμή μου», λέει χαρακτηριστικά. Ο Λαγουδάκης, πιο προσγειωμένος, βλέπει την πορεία του σαν μια φυσική συνέχεια ενός παιδικού ονείρου: «Δεν κατάλαβα πότε φόρεσα τη φανέλα, πότε μπήκα στην ομάδα, πότε βρέθηκα στην Ολλανδία. Είναι μαγικό το πώς πέρασε ο χρόνος».

Ο Καινουργιάκης βάζει μπροστά τη λέξη “θέληση”, μιλώντας σαν κάποιος που ξέρει από προσπάθεια και αφοσίωση: «Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό για να πετύχει ένα παιδί από τις Ακαδημίες είναι να έχει πίστη στον εαυτό του». Και τέλος, ο Κοντεκάς – εσωστρεφής αλλά και βαθιά συνειδητοποιημένος – συνοψίζει σε μία φράση όσα νιώθει: «Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να προπονείσαι με παίκτες που πέρυσι έβλεπες από την τηλεόραση… αυτό προσπαθώ να το ζω στο 100%».

Για την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου και πώς αισθάνονται:

Μάνος Χνάρης: «Με την πορεία που είχα κάνει στις ακαδημίες, ήθελα να έρθει και αυτό το βήμα. Ήταν σαν να ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Δεν ήταν κάτι που το περίμενα κιόλας να έρθει τόσο νωρίς, αλλά εν τέλει ήρθε. Ευχαριστώ για αυτό τον οργανισμό του ΟΦΗ».

Κωνσταντίνος Λαγουδάκης: «Ήταν κάτι που ούτε εγώ το περίμενα ότι θα συμβεί. Ήλπιζα να έρθει και το ήθελα πάρα πολύ. Τελικά ήρθε. Πιστεύω ότι, όπως είπε και ο Μάνος, είχαμε κάνει μια καλή πορεία, και οι δύο μαζί, και στην Εθνική. Γενικά, υπογράψαμε και μαζί, οπότε είναι μια ανταμοιβή και για τους δύο μας αυτό».

Παύλος Καινουργιάκης: «Ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, όπως είπαν και τα παιδιά. Είναι κάτι που πολλά παιδιά θα το ήθελαν και εγώ το κατάφερα, το πέτυχα, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για τον εαυτό μου».

Λευτέρης Κοντεκάς: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Όπως και τα άλλα παιδιά, ούτε εγώ το περίμενα. Είναι μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη στιγμή και για τους τέσσερις μας, και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

Για το πώς αισθάνθηκαν όταν έμαθαν ότι θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία στην Ολλανδία:

Λευτέρης Κοντεκάς: «Πρώτα απ’ όλα χάρηκα πάρα πολύ. Έπειτα, πήρα τους γονείς μου και όσους ήταν κοντά σε αυτή μου την προσπάθεια, για να τους ενημερώσω. Ήταν μία πολύ ξεχωριστή στιγμή για εμένα».

Παύλος Καινουργιάκης: «Το διάστημα ήταν πολύ μικρό από τη στιγμή που υπογράψαμε τα πρώτα μας επαγγελματικά συμβόλαια. Δεν περίμενα ότι θα είμαστε σε αυτή την κλήση με τη μεγάλη ομάδα για να ταξιδέψουμε στην Ολλανδία. Ήταν κάτι που με εντυπωσίασε».

Κωνσταντίνος Λαγουδάκης: «Εγώ και πέρυσι, όπως και ο Μάνος, είχαμε κάνει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στην Κρήτη, αλλά δεν είχαμε ακολουθήσει την ομάδα στην Ολλανδία. Φέτος, το περίμενα, και ανυπομονούσα πολύ να έρθει αυτή η στιγμή. Τελικά έγινε και ήρθαμε φέτος στην Ολλανδία. Είμαι πολύ χαρούμενος και για τις ευκαιρίες και για την εμπειρία που θα πάρουμε».

Μάνος Χνάρης: «Εγώ δεν ήξερα ότι θα συμβεί. Όπως είπε και ο Κωνσταντίνος, την προηγούμενη χρονιά είχαμε κάνει το πρώτο στάδιο στην Κρήτη. Ανυπομονούσα πολύ. Θεωρούμε ότι είμαστε λίγο πιο έμπειροι, έχουμε ενσωματωθεί περισσότερο στην ομάδα. Ανυπομονούσαμε όλοι, βέβαια, και εν τέλει έγινε και είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Για την εμπειρία στην Ολλανδία – τι είναι πιο εύκολο και τι πιο δύσκολο:

Μάνος Χνάρης: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Η μεγαλύτερη δυσκολία, πιστεύω, είναι οι διπλές προπονήσεις. Όμως, απολαμβάνω πολύ τη διαδρομή προς το προπονητικό με τα ποδήλατα. Είμαστε όλοι μαζί, περνάμε όλη τη μέρα μαζί, κάνουμε παρέα και είναι κάτι πολύ όμορφο αυτό που ζούμε».

Κωνσταντίνος Λαγουδάκης: «Πιστεύω πως η Ολλανδία είναι το τέλειο μέρος για προετοιμασία. Στην Κρήτη αυτή τη στιγμή έχει καύσωνα, οπότε εδώ είναι πιο ευχάριστο και ο καιρός βοηθάει πολύ στην προπόνηση. Επίσης, πιστεύω ότι εδώ δένουμε περισσότερο σαν ομάδα. Πηγαίνουμε στην προπόνηση με διαφορετικό τρόπο, μένουμε στα δωμάτια, όλα είναι διαφορετικά. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας».

Παύλος Καινουργιάκης: «Αν και οι διπλές προπονήσεις είναι πολύ κουραστικές, τις προτιμώ από το να καθόμαστε στο ξενοδοχείο. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ να έχουμε διπλή προπόνηση, περνάει πιο ευχάριστα η ώρα και ταυτόχρονα βελτιωνόμαστε σε αυτό που αγαπάμε».

Λευτέρης Κοντεκάς: «Πιο πολύ απ’ όλα με δυσκολεύουν οι διπλές προπονήσεις. Αλλά προσπαθώ να ευχαριστιέμαι την κάθε στιγμή, γιατί είναι κάτι μοναδικό, όπως είπα και πριν. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να προπονείσαι με παίκτες που πέρυσι είτε τους έβλεπες από την κερκίδα είτε από την τηλεόραση. Αυτό προσπαθώ να το ζω στο 100%».

Αν μπορούσαν να πάρουν μια συμβουλή από κάποιον συμπαίκτη, τι θα ρωτούσαν και ποιον:

Λευτέρης Κοντεκάς: «Στην ομάδα έχουμε πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βοηθούν τα νέα παιδιά. Εγώ τυχαίνει να έχω στη θέση μου τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, με τον οποίο παίξαμε και μαζί στο φιλικό με την Ντεν Χάαγκ. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα, σε κάθε δύσκολη στιγμή είναι δίπλα μου και με βοηθάει. Επίσης, είμαι ακόμη πιο τυχερός γιατί στη θέση που παίζω έχει αγωνιστεί και ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου, ο κύριος Νταμπίζας, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία από το ποδόσφαιρο και καθημερινά μας καθοδηγεί».

Παύλος Καινουργιάκης: «Φέτος στον ΟΦΗ έχουμε ένα πολύ ωραίο σύνολο με πολλή εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα και μαθαίνω συνέχεια νέα πράγματα. Πιο συγκεκριμένα, στη θέση που αγωνίζομαι παίζει ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης. Είναι ένας τρομερός παίκτης και εξαιρετικός άνθρωπος. Τον σέβομαι απόλυτα και ό,τι χρειαστώ να μάθω για να γίνω καλύτερος, ξέρω ότι μπορώ να το ρωτήσω».

Κωνσταντίνος Λαγουδάκης: «Πιστεύω ότι γενικά όποιο παιδί ανεβαίνει από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα, έχει φοβερή υποστήριξη από τους παίκτες. Ο Βασίλης, ως αρχηγός, μας στηρίζει και μας βοηθάει σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε, αλλά και όλα τα παιδιά στην ομάδα, ό,τι και να χρειαστούμε, δεν θα διστάσουν να μας βοηθήσουν».

Μάνος Χνάρης: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στην ομάδα μας έχουμε πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές και ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν. Στη θέση που αγωνίζομαι, παίζει και ο Νέιρα, ένας καταπληκτικός παίκτης – πραγματικά μάγος της μπάλας. Μπορώ να τον ρωτήσω οτιδήποτε ή ακόμη και μόνο παρακολουθώντας τον στην προπόνηση, μαθαίνω πράγματα χωρίς να χρειάζεται να μου πει κάτι. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τέτοιο παράδειγμα δίπλα μου».

Τι περιμένουν από τη συνέχεια της προετοιμασίας και τα φιλικά παιχνίδια:

Μάνος Χνάρης: «Σίγουρα ο στόχος μου είναι να μπω περισσότερο στην ομάδα, να διεκδικήσω μία θέση και να πάρω περισσότερα λεπτά στα παιχνίδια. Η πορεία μας ως ομάδα μέχρι τώρα είναι αρκετά καλή. Θέλουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις. Πιστεύω ότι το έχουμε, γιατί είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο και όλοι μαζί φτιάχνουμε μία πολύ δυνατή ομάδα».

Κωνσταντίνος Λαγουδάκης: «Όπως έχουμε πει, αυτό είναι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τα παιχνίδια, οι προπονήσεις, όλα είναι για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το πρωτάθλημα. Όσα λεπτά και όσο χρόνο συμμετοχής πάρω με την ομάδα είναι καλό για μένα και σίγουρα με βοηθάει. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να διεκδικήσω ό,τι μπορώ».

Παύλος Καινουργιάκης: «Είναι ακόμα η αρχή της προετοιμασίας. Ήρθαμε πριν από μία εβδομάδα στην Ολλανδία, έχουμε κάνει κάποιες προπονήσεις και ήδη έχουμε δώσει δύο φιλικά. Είναι πολύ καλό ότι είδαμε βελτίωση από το πρώτο στο δεύτερο φιλικό, τόσο ως ομάδα όσο και ατομικά. Αυτό είναι που θέλω να συνεχίσω να βλέπω – πρόοδο στον εαυτό μου και την ομάδα, γιατί η ατομική και ομαδική εξέλιξη είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά, θέλω και να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

Λευτέρης Κοντεκάς: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πήρα χρόνο συμμετοχής και στα δύο πρώτα φιλικά. Ο στόχος μου είναι να δουλεύω κάθε μέρα όλο και περισσότερο, ώστε να ενταχθώ πλήρως στην ομάδα και μετά την προετοιμασία».

Ποιο είναι το… μήνυμα που στέλνουν στα παιδιά των ακαδημιών:

Λευτέρης Κοντεκάς: «Θα τους έλεγα να δουλεύουν όσο περισσότερο μπορούν. Να ακούν τους προπονητές τους, οι οποίοι θέλουν να τους βοηθήσουν, τον καθένα ξεχωριστά. Και να είναι συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι σε αυτό που θέλουν να πετύχουν».

Παύλος Καινουργιάκης: «Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό για να πετύχει ένα παιδί από τις Ακαδημίες, όπως το καταφέραμε και εμείς, είναι να έχει πίστη στον εαυτό του, να έχει θέληση να δουλέψει πάνω σε αυτό που αγαπάει, να ακούει τους προπονητές του και να σέβεται τους συμπαίκτες του. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για να προχωρήσει κάποιος μπροστά στο ποδόσφαιρο».

Κωνσταντίνος Λαγουδάκης: «Όλα τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι είναι το ίδιο με εμάς. Δεν είμαστε ούτε μεγαλύτεροι ούτε κάτι ξεχωριστό. Είμαστε στην ίδια ηλικία. Με καθημερινή προσπάθεια και αφοσίωση στον στόχο τους, όλοι μπορούν να πετύχουν και να βρεθούν στην πρώτη ομάδα».

Μάνος Χνάρης: «Να είναι δουλευταράδες, να έχουν όρεξη και θέληση να πετύχουν τους στόχους τους. Και σίγουρα, αν δουλεύουν καθημερινά, θα καταφέρουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους».

Για το πώς αισθάνονται που είναι μέλη της οικογένειας του ΟΦΗ και φορούν τη φανέλα του συλλόγου:

Μάνος Χνάρης: «Ειδικά την πρώτη φορά που φόρεσα τη φανέλα του ΟΦΗ, πέρυσι στο παιχνίδι με τον Άρη, ένιωσα ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Ήταν τιμή μου. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πάρα πολλά συναισθήματα. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και συνεχίζω να δουλεύω για να πετύχω και τους υπόλοιπους στόχους μου».

Κωνσταντίνος Λαγουδάκης: «Εμείς, ως Κρητικοί, από όταν γεννιόμαστε γνωρίζουμε το όνομα “ΟΦΗ”. Εγώ, από μικρός, πάντα ήλπιζα να φορέσω αυτή τη φανέλα. Δεν κατάλαβα πότε τη φόρεσα, πότε μπήκα στην ομάδα, πότε βρέθηκα στην Ολλανδία με την πρώτη ομάδα για προετοιμασία. Είναι μαγικό το πώς πέρασε ο χρόνος. Δεν θα το φανταζόμουν ποτέ αυτό».

Παύλος Καινουργιάκης: «Σίγουρα, το να φοράς μία φανέλα ομάδας της Super League είναι τιμή. Πόσο μάλλον του ΟΦΗ, που είναι και το μέρος στο οποίο έχουμε γεννηθεί και μεγαλώσει. Έχει μεγάλη ιστορία αυτή η ομάδα και ελπίζουμε να γράψουμε κι εμείς ένα κομμάτι της ιστορίας της με αυτή τη φανέλα».

Λευτέρης Κοντεκάς: «Το να φοράς τη φανέλα του ΟΦΗ είναι κάτι εξαιρετικό. Ένα απίστευτο συναίσθημα. Ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που με έχει βοηθήσει και με έχει στηρίξει για να φτάσω εδώ που είμαι τώρα. Θα προσπαθήσω με κόπο να τιμήσω αυτή τη φανέλα όσο περισσότερο μπορώ».

Πως ονειρεύονται το ποδοσφαιρικό τους μέλλον τα επόμενα 2-3 χρόνια: 

Λευτέρης Κοντεκάς: «Το όνειρό μου για τα επόμενα 2-3 χρόνια είναι να βρίσκομαι αρχικά στην Εθνική ομάδα και να έχω μια θέση βασικού στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ».

Παύλος Καινουργιάκης: «Ο στόχος μου για τα επόμενα 2-3 χρόνια είναι να δουλέψω σκληρά, να μην τα παρατήσω, να αγωνιστώ ως βασικός, να είμαι ένα μέλος της ομάδας και φυσικά να πετύχω πολλά πράγματα με τον ΟΦΗ».

Κωνσταντίνος Λαγουδάκης: «Σε 2-3 χρόνια φαντάζομαι τον εαυτό μου να αγωνίζεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Θα ήθελα να έχω μία βασική θέση στον ΟΦΗ και σίγουρα δεν θα σταματήσω να δουλεύω για αυτό».

Μάνος Χνάρης: «Θέλω να εξελιχθώ όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο ποδοσφαιρικά όσο και πνευματικά. Να διεκδικήσω τη θέση μου στη βασική ενδεκάδα του ΟΦΗ και να είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img