Η 5η Ιουλίου 2025 περνά πλέον στην ιστορία του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, καθώς η Ελλάς Σύρου έγινε και επίσημα ΠΑΕ, ανοίγοντας ένα νέο, ελπιδοφόρο κεφάλαιο για την ομάδα αλλά και συνολικά για το ποδόσφαιρο των Κυκλάδων.
Η ολοκλήρωση της σύστασης της «ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ ΠΑΕ» έλαβε χώρα χθες, 4 Ιουλίου, με την καταχώρηση της νέας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ), κάνοντας την ομάδα της Σύρου την πρώτη στην ιστορία των Κυκλάδων που αποκτά επαγγελματικό καθεστώς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ, δίνοντας και θεσμική βαρύτητα στη νέα προσπάθεια, ενώ η παρουσία του θεωρείται κομβική για την εξασφάλιση σταθερότητας και προοπτικής.
Η ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ γίνεται η πρώτη ομάδα από τις Κυκλάδες που περνά στο επαγγελματικό επίπεδο μέσω της Super League 2, μια πρωτοφανής εξέλιξη για το ποδόσφαιρο των νησιών.
Οι διαδικασίες «τρέχουν» πλέον με γρήγορους ρυθμούς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη για την ιστορική της συμμετοχή στη Super League 2. Εξελίξεις αναμένονται τόσο στο διοικητικό, όσο και στο μεταγραφικό και αγωνιστικό σκέλος, καθώς η ομάδα ενισχύεται για τις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας.
Η Σύρος, αλλά και συνολικά οι Κυκλάδες, ετοιμάζονται να ζήσουν κάτι που μέχρι πρότινος έμοιαζε άπιαστο όνειρο. Η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ γράφει ιστορία και δηλώνει έτοιμη να εκπροσωπήσει επάξια την Σύρο και τις Κυκλάδες σε εθνικό επίπεδο