
Η Αναγέννηση Ιεράπετρας ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κόντρα στον Ρεθυμνιακό, καθώς επικράτησε με 2-1 και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ αντίθετα η ομάδα του Ρεθύμνου παρέμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 1ο λεπτό μετά από σέντρα του Ζαμπετάκη ο Καλλιμάνης με πλασέ νίκησε τον Νικηφόρο και έκανε το 1-0 για την ομάδα της Ιεράπετρας!
Στο 11΄ ο Ρεθυμνιακός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση ωστόσο το διαγώνιο σουτ του Βαρουξάκη πέρασε λίγο έξω από την εστία, ενώ η Αναγέννηση στο 16΄ είχε καλή στιγμή με τον Λαθούρη.
Στο 28΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι αυτή τη φορά με τον Γιακουμάκη, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση από πλευράς Ρεθυμνιακού. Συγκεκριμένα σε εκείνο το λεπτό ο Μυρθιανός έκανε μία σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Βαρουξάκης με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων έκανε το 1-1 και έφερε και πάλι το παιχνίδι σε ισορροπία.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο σκορ ωστόσο οι προσπάθειες των Λαθούρη και Μερκούρη το σκορ δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο, ωστόσο στο 61΄ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα σε εκείνο το λεπτό μετά από σέντρα του Κωτσοβού ο Λαθούρης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και έδωσε για δεύτερη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του.
Παρά τις όποιες προσπάθειες των δύο ομάδων μέχρι το φινάλε το σκορ δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να κρατάνε μέχρι το τέλος το υπέρ τους σκορ και να πανηγυρίζουν στο τέλος μία σπουδαία νίκη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αναγέννηση Ιεράπετρας: Χαραλαμπάκης, Πιθαρούλης, Χατζάκης, Πάλι, Ζαμπετάκης, Κοτσοβός, Μερκούρη, Γιακουμάκης(50΄ Κουτούζος), Καλλιμάνης, Λαθούρης(93΄ Γρηγοράκης), Τζουανάκης(90΄ Μανουσάκης)
Ρεθυμνιακός: Νικηφόρος, Πρημιανάκης(80΄ Βρεττός), Μυρθιανός, Γεωργούλης, Μπούζρας, Χαλκιαδάκης(57΄ Φράγκος), Αντιασβίλι, Δελήμπασης, Καλιτσουνάκης(67΄ Παπιομήτογλου), Βαρουξάκης(67΄ Σηφακάκης), Δροσάκης(57΄ Γκιόκας)