Ένα ακατέργαστο «διαμάντι» στα χέρια του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ το καλοκαίρι έβαλε στο ρόστερ του αρκετά νεαρούς ποδοσφαιριστές, ωστόσο ο μόνος που κατάφερε να καθιερωθεί στην ενδεκάδα και να κάνει βήματα βελτίωσης δεν είναι άλλος από τον Απόστολο Διαμαντή. Ο Κώστας Παπαδόπουλος γράφει στο Grandsport.gr για το ακατέργαστο διαμάντι του Όμιλου που μπορεί να του φέρει πολλά έσοδα στο μέλλον.

Η εικόνα του Διαμαντή είναι πραγματικά εντυπωσιακή για ένα παιδί στην ηλικία του. Όχι ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δε βλέπουμε συχνά νεαρούς παίκτες να διαπρέπουν απλά εδώ μιλάμε για Ελλάδα. Για μια χώρα δηλαδή που κάποιος στα 21 και στα 22 θεωρείται ακόμα ταλέντο.

Στη χώρα μας πολύ σπάνια βλέπουμε ομάδες να εμπιστεύονται παίκτες σε μικρές ηλικίες. Αυτό είναι μια γενικότερη νοοτροπία που ξεκινάει από τις πολύ μικρές κατηγορίες και φτάνει μέχρι τη Σούπερ Λιγκ. Ως αποτέλεσμα η εξαγωγή πραγματικά καλών ποδοσφαιριστών είναι πολύ περιορισμένη.

ADVERTISING

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μπόλικο ακατέργαστο ποδοσφαιρικό ταλέντο. Όχι δεν είναι Βραζιλία, αλλά σίγουρα με μια διαφορετική προσέγγιση θα μπορούσε να έχει βγάλει πολύ περισσότερους παίκτες. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Παιδιά που ξεχώριζαν τόσο και ανάγκασαν τις ομάδες τους να τους εμπιστευτούν.

Ο Απόστολος Διαμαντής έχει συμπληρώσει 23 συμμετοχές με τη φανέλα του ΟΦΗ, είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες μέσα σε μια παράξενη χρονιά και τώρα ειδικά που έχει ένα έμπειρο αμυντικό στο πλευρό του όπως είναι ο Βούρος έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του.

Μπορεί ακόμα ο ΟΦΗ να μην έχει “κλειδώσει” την παραμονή του στην κατηγορία, ωστόσο το διπλό στην Λάρισα του δίνει το δικαίωμα να κρατάει την τύχη στα χέρια του. Σίγουρα εδώ που φτάσαμε και με τον Νιόπλια στο “τιμόνι” μόνο με αυτοκτονία δεν θα συμμετέχει και του χρόνο στην Super League 1. Έτσι με τα δεδομένα που έχουμε δει στα Play Out ο Διαμαντής με τον Βούρο πολύ δύσκολα θα χάσουν και του χρόνου την θέση τους στο βασικό σχήμα της ομάδας.

ADVERTISING

Ο ΟΦΗ έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή… διαμάντι και σίγουρα τη νέα χρονιά που η ομάδα θα βελτιώσει τα λάθη της και θα κάνει μια καλύτερη σεζόν θα έχει την ευκαιρία να βγάλει αρκετά από τον ποδοσφαιριστή εφόσον έρθει πρόταση ακόμα και από ομάδα του εξωτερικού, αφού ο Διαμαντής έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο…

Τα σχόλια είναι κλειστά.