ΑΕΚ: «Είναι η βία αυτό που θέλουμε να αναπαράγεται στους αγώνες;»

Με ανακοίνωση της η ΑΕΚατσαμπά τοποθετήθηκε για τα τεκταινόμενα στα γήπεδα του Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση τους οι «κιτρινόμαυροι» αναφέρονται στους προβληματισμούς τους αναφορικά με την παραγωγή βίας στα γήπεδα του Ηρακλείου. Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως σε πρόσφατο αγώνα της ΑΕΚ, μέλη του συμβουλίου αναγκάστηκαν να υπερασπιστούν τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Η ανακοίνωση: «Το σωματείο μας αισθάνεται την ανάγκη, με νηφαλιότητα, τώρα που κόπασαν οι ιαχές, να τοποθετηθεί για τα τεκταινόμενα που συμβαίνουν στα γήπεδα του Ηρακλείου τη φετινή σεζόν. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ομάδα μας προσφέρει πλούσιο θέαμα. Δημιουργήσαμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο παικτών ικανό να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1 Ηρακλείου.

Μας γεμίζει χαρά, αλλά και ευθύνη, η εικόνα των γεμάτων από κόσμο γηπέδων, και ιδιαιτέρως νέων παιδιών, κάθε εβδομάδα. Αυτός είναι ο σκοπός μας και για τα νέα παιδιά γίνονται όλα.

Μας προβληματίζει, όμως, η αναπαραγωγή σκηνών βίας – λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής – που, έστω και ως μεμονωμένα περιστατικά, έχουν συμβεί σε αγώνες. Δεν είναι αυτό που πρεσβεύουμε και εκπροσωπούμε. Δεν είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά μας.

Για εμάς, κάθε αγώνας εξελίσσεται εντός του αγωνιστικού χώρου και για όσο χρόνο αυτός διαρκεί. Ουδέποτε και ουδείς από εμάς έχει ανάμειξη με κάτι διαφορετικό πέραν των αγώνων. Σε πρόσφατο αγώνα, όπου χρειάστηκε, τα μέλη του συμβουλίου μας σύσσωμα υπερασπίστηκαν τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παικτών και των μελών μας. Τίποτα άλλο! Και για αυτή μας την πράξη κληθήκαμε μόνο να καταθέσουμε την άποψή μας. Καμία κατηγορία ή υπόνοια δεν ακούστηκε για εμάς. Και για όλα αυτά ποτέ δεν ήμασταν ή θα είμαστε απολογούμενοι ή κατηγορούμενοι για τις πράξεις μας.

Ας μας προβληματίσει, όμως, όλους:

Είναι η βία αυτό που θέλουμε να αναπαράγεται στους αγώνες; Ή θα εργαστούμε όλοι μαζί για να είναι το ποδόσφαιρο ο βασιλιάς των σπορ, και όλοι εμείς αρωγοί ώστε τα νέα παιδιά να βρίσκουν στον αθλητισμό πρότυπα ζωής;

Ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P