Πολλά τα ανοιχτά μέτωπα για τον ΟΦΗ

Στο «φουλ» δουλεύουν οι «μηχανές» του ΟΦΗ, ενόψει και της ολοκλήρωσης του μεταγραφικού παραθύρου, καθώς οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι αρκετές και θα πρέπει να κλείσουν κάποιες τουλάχιστον εξ’ αυτών μέχρι 11 Σεπτεμβρίου.

Η μεταγραφική περίοδος, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ενώ θα υπάρξει επιπλέον χρόνος για τους «ελεύθερους», προκειμένου να καλυφθούν όποια κενά δεν έχουν καλυφθεί και παραμένουν ανοιχτά μετά τις 11/9.

Ένα από τα βασικότερα ζητήματα στον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ, είναι και οι παραχωρήσεις των δανεικών, με τους Πιστικό-Ζαχαριουδάκη που έγιναν πριν από μερικούς μήνες επαγγελματίες, να αποτελούν αυτήν την στιγμή τα «φαβορί» για να παραχωρηθούν δανεικοί, προκειμένου στη συνέχεια να επιστρέψουν πιο έμπειροι, έχοντας παιχνίδια στα πόδια τους.

Μέχρι 11 Σεπτεμβρίου, μπορούν να παραχωρηθούν σε επαγγελματικές ομάδες και εάν αυτό δεν συμβεί, τότε πιθανότατα να αναζητηθούν ομάδες ερασιτεχνικών κατηγοριών (βλ. Γ Εθνική) για να παραχωρηθούν.

Λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στο πρωτάθλημα Κ19, ο ΟΦΗ θα πρέπει να πραγματοποιήσει μία αποσυμφόρηση στις ηλικίες 2005, καθώς ουσιαστικά μπορούν μέχρι 3 να αγωνίζονται και ήδη ο ΟΦΗ διαθέτει αρκετούς γι’ αυτήν την θέση.

Δεδομένα, ο Καλαφάτης (2005) θα παραμείνει στο ρόστερ της πρώτης ομάδας ως 4ος τερματοφύλακας και θα αγωνίζεται στην Κ19, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Κώστα Χνάρη (2004) που θα κάνει προπονήσεις με την 1η ομάδα και θα αγωνίζεται στην Κ19, καλύπτοντας ουσιαστικά την μοναδική διαθέσιμη θέση στην ηλικιακή κατηγορία 2004, που επιτρέπει το πρωτάθλημα της Κ19.

Επιπλέον, υπάρχουν οι Σημαντηράκης (2005), Φαϊτάκης (2005) και Φανουράκης (2005), ανεβάζοντας τον αριθμό των παικτών ηλικίας 2005 στους έξι, για δύο ουσιαστικά θέσεις.

Με βάση τα παραπάνω, οι Ζαχαριουδάκης-Πιστικός, κατά πάσα πιθανότητα θα παραχωρηθούν δανεικοί. Υπενθυμίζουμε, στην Κ19 μπορούν να αγωνίζονται είτε ένας ποδοσφαιριστής του 2004 και δύο του 2005 ή τρεις του 2005.

Πέραν των παραπάνω, ο ΟΦΗ θα πρέπει να κλείσει και τις υπόλοιπες ανοιχτές του υποθέσεις, που δεν είναι και λίγες μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων. Με τον Νοάμ Μπάουμαν να είναι ουσιαστικά ξένο σώμα στην ομάδα και την πώληση του Ισέκα, ο ΟΦΗ δεδομένα θα κινηθεί για τρεις προσθήκες, έναν κεντρικό αμυντικό, έναν τερματοφύλακα και έναν επιθετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «εκλεκτός» για τη θέση του τερματοφύλακα έχει «κλειδώσει» και απομένει ουσιαστικά η τυπική λύση της συνεργασίας με τον Νοάμ Μπάουμαν, για να μπορέσει ο ΟΦΗ να προσθέσει έναν ακόμη τερματοφύλακα στο ρόστερ του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για τερματοφύλακα σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, ρίχνοντας και άλλο το μέσο όρο, κάτι που πέτυχε σε μεγάλο βαθμό με τις μεταγραφικές του επιλογές φέτος.

Πέραν πάντως του τερματοφύλακα, στον ΟΦΗ «δουλεύουν» παράλληλα και τις υποθέσεις τόσο του αντί-Ισέκα, όσο και του αντί-Βούρου.

Για τη θέση του κεντρικού αμυντικού, έχουν γίνει πάρα πολλές επαφές, με αρκετούς ποδοσφαιριστές, με άλλους σε πιο προχωρημένο στάδιο, με άλλους λιγότερο, δεδομένα όμως ο ΟΦΗ ψάχνει παίκτη που θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά και όχι απλά να προσθέσει στο ροτέισον έναν κεντρικό αμυντικό.

Αντίστοιχα, για τη θέση του επιθετικού, επίσης ο ΟΦΗ ψάχνει τον ιδανικό αντικαταστάτη του Βέλγου, που αποχώρησε με μεταγραφή (1.2M), κάτι που είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά στον ΟΦΗ είναι σίγουροι πως θα τον αντικαταστήσουν επάξια και άμεσα, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ώρα να υπάρξουν ανακοινώσεις…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P