Μαν. Πατεμτζής στο GRANDSPORT: «Κίνητρο για τα νέα παιδιά το ότι έγιναν τόσοι επαγγελματίες»

Με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο προπονητής της Κ19 του ΟΦΗ Μανώλης Πατεμτζής, μίλησε στο GRANDSPORT.

Ο προπονητής της Κ19 των «ασπρόμαυρων», βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας από το 2018 και το διάστημα αυτό, έχουν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα 16 αθλητές, κάτι που αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο, την συνολική αναβάθμιση οργανωτικά και ποιοτικά, που έχει πραγματοποιηθεί στην elite Ακαδημία του ΟΦΗ.

Η σεζόν που πέρασε, ήταν από τις καλύτερες των τελευταίων ετών για την Κ19 του ΟΦΗ, με σημαντικά αποτελέσματα, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, με τον ίδιο να τονίζει πως η χρονιά αυτή, θα είναι μία χρονιά-οδηγός.

Στις δηλώσεις που παραχώρησε στο GRANDSPORT, ο Μανώλης Πατεμτζής, μίλησε και για τα νέα παιδιά που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα, αλλά και για τις βελτιώσεις που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια στο ΒΑΚ, κάτι που όπως υποστήριξε, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τα νέα παιδιά, να έρθουν στον ΟΦΗ.

Για τη νέα σεζόν:

«Ξεκινάμε τη νέα σεζόν, με αρκετά νέα παιδιά, καθώς πολλοί έγιναν επαγγελματίες από τη περυσινή ομάδα, οπότε έχουμε πλέον αρκετά νέα παιδιά του 2007 και του 2008 που εντάχθηκαν στην ομάδα.

Είναι μία καινούργια ομάδα. Στόχος μας, τη φετινή σεζόν, είναι να βελτιώσουμε όσο δυνατόν περισσότερο αυτά τα παιδιά, ώστε να μπορέσουν να κάνουν ένα καλό πρωτάθλημα σιγά-σιγά, βήμα-βήμα, να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στην περυσινή χρονιά, σίγουρα θα είναι μία χρονιά-οδηγός για τα παιδιά που έχουν προωθηθεί στην Κ19».

Για τα παιδιά της Κ19 που έγιναν επαγγελματίες και εάν αυτό δίνει παραπάνω κίνητρο στα υπόλοιπα παιδιά:

«σίγουρα είναι ένα παραπάνω κίνητρο για όλα τα παιδιά. Γιατί όπως ξέρετε, τα παιδιά αυτά, είναι νέα και στόχος όλων είναι να πάνε στην πρώτη ομάδα. Όσο βλέπουν την περυσινή πορεία που ήταν πάρα πολύ καλή και μέσα από αυτήν την καλή πορεία, έγιναν πολλά παιδιά επαγγελματίες, αυτό τους κάνει να ανεβάζουν τους στόχους τους, να δουλέψουν περισσότερο και να έχουν περισσότερη αισιοδοξία και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για τα παιδιά, αλλά και για την ομάδα».

Για το εάν νιώθει μία προσωπική δικαίωση που αρκετοί αθλητές της Κ19, έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο:

«Τα περισσότερα από τα παιδιά που έγιναν επαγγελματίες, είναι στο ΒΑΚ περίπου 4-5 χρόνια. Άρα η δουλειά είναι συνολική, εγώ είμαι ο τελευταίος στις ομάδες «Κ», επειδή από την Κ19 πάνε στην πρώτη ομάδα.

Σίγουρα είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών ανθρώπων, των προπονητών όλων των τμημάτων, των φυσικοθεραπευτών και όλων όσων εργάζονται για την elite ακαδημία. Ο μόνος μας στόχος εμάς, είναι να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, να τους βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά για να μπορέσουν να εξελιχθούν και να κάνουν το βήμα παραπάνω».

Για τις εγκαταστάσεις και τις βελτιώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτές τα τελευταία χρόνια:

«Τα παιδιά έχουν το κατάλληλο περιβάλλον, το γήπεδό τους, το γυμναστήριο τους, το υλικό που απαιτείται για κάθε προπόνηση, έχουν διατροφολόγο, ψυχολόγο και οτιδήποτε απαιτείται πριν αλλά και μετά την προπόνηση.

Έχουν αλλάξει πολλά αυτά τα χρόνια στο Βαρδινογιάννειο, προφανώς προς το καλύτερο και σίγουρα μας ικανοποιεί αυτό, γιατί βλέπουμε ότι τα παιδιά εξελίσσονται σε ένα κατάλληλο περιβάλλον, γιατί επαναλαμβάνω αυτός είναι ο στόχος όλων μας εδώ.

Δεν θα γίνουν όλοι επαγγελματίες, αλλά πιστεύω πως και αυτοί που δεν θα γίνουν, βοηθιούνται και θα έχουν ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο για να αγωνιστούν σε μικρότερες κατηγορίες. Όλες αυτές οι βελτιώσεις που έχουν γίνει, βοηθούν και εμάς, γιατί μας διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας.

Ουσιαστικά, εμείς, έχοντας όλα αυτά τα εφόδια που μας παρέχει ο οργανισμός του ΟΦΗ, κάνουμε πιο άνετα και καλύτερα τη δουλειά μας, που σαν αποτέλεσμα επαναλαμβάνω, έχει τα παιδιά να δουλεύουν πολύ καλύτερα, σε ένα θετικό περιβάλλον που τους βοηθάει έτσι ώστε να μπορέσουν να φτάσουν πιο γρήγορα στους στόχους τους».

Κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο:

«Σίγουρα οι ομάδες, μεγαλώνουν από τις εγκαταστάσεις περισσότερο. Εγώ είμαι τυχερός γιατί έζησα τη δημιουργία του Βαρδινογιάννειου αθλητικού κέντρο και τότε ήταν ένα έξτρα κίνητρο για τους παίκτες και ήθελαν να έρθουν εδώ.

Οπότε καταλαβαίνεται το έξτρα κίνητρο που δίνει σε νέα παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, να θέλουν να έρθουν στην ομάδα τη δική μας, βλέποντας όλες αυτές τις ανέσεις και τα εφόδια που παρέχονται στα παιδιά, έτσι ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν και να εκπληρώσουν τους στόχους τους.

Σίγουρα είναι ένα πολύ μεγάλο έργο και εύχομαι να παραμείνει και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P