Θοδ. Ελευθεριάδης στο GRANDSPORT: «Ξοδέψαμε πάρα πολλές ώρες στο σκάουτινγκ – Βελτιώσαμε το περιβάλλον εκπαίδευσης»

Ο προπονητής της Κ17 της ΠΑΕ ΟΦΗ και Τεχνικός Διεθυντής της elite ακαδημίας των «ασπρόμαυρων» Θοδωρής Ελευθεριάδης, μίλησε στο GRANDSPORT, με αφορμή την έναρξη της προετοιμασίας των τμημάτων υποδομής για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2024-25.

Μιλώντας στο GRANDSPORT, ο Θοδωρής Ελευθεριάδης αναφέρθηκε στην Κ17, η οποία φέτος όπως τόνισε είναι ένα καινούργιο γκρουπ με παιδιά επιλεγμένα, ενώ ερωτηθείς για το ποιο είναι το σημαντικότερο επίτευγμα της elite Ακαδημίας το διάστημα που ο ίδιος βρίσκεται ως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα, ανέφερε πως είναι το περιβάλλον εκπαίδευσης, στο οποίο υπήρξε βελτίωση.

Αρχικά, για τη νέα σεζόν της Κ17, ανέφερε:

«Είναι σημαντικό το γεγονός πως φέτος, η Κ17 έχει ενισχυθεί με πάρα πολλά καινούργια παιδιά του 2008, από το Ηράκλειο, την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα. Ο λόγος είναι ότι πολλά παιδιά προωθήθηκαν στην Κ19, ενώ οι Λαγουδάκης, Χνάρης και Καινουργιάκης που ηλικιακά μπορούν να αγωνιστούν στην Κ17, θα αγωνίζονται στην Κ19 και δεν έχουμε σκοπό να τους χρησιμοποιήσουμε σε κανένα παιχνίδι της Κ17 φέτος, αλλά και φυσικά στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της ισχυροποίηση της ακαδημίας επιλέχθηκε να ενισχύσουμε το γκρουπ.

Άρα είναι ένα καινούργιο γκρουπ με παιδιά επιλεγμένα κατά κόρον από τις μικτές ομάδες, στηρίζοντας τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Παιδιά-ταλέντα, τα καλύτερα στις ενώσεις τους και πιστεύουμε ότι γρήγορα θα βρουν την χημεία με τα δικά μας τα παιδιά, που θα βρίσκονται στο γκρουπ, για να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία, όπως ήταν η περσινή και ακόμα καλύτερη».  

Τι θεωρεί ο ίδιος σημαντικότερο επίτευγμα -ως διευθυντής της Elite Ακαδημίας του ΟΦΗ- τον τελευταίο ένα χρόνο:

«Γνωρίζω καλά από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ πέρα πώς ήταν τα πράγματα, προφανώς υπήρχε ένα πλαίσιο λειτουργίας, υγιές και ποιότητα μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό που σίγουρα αλλάξαμε το διάστημα αυτό, με τη συνδρομή της διοίκησης και την υποστήριξη των ανθρώπων της ΠΑΕ ήταν να βελτιώσουμε το περιβάλλον εκπαίδευσης.

Μέσα σε αυτό υπάγονται όλα τα οργανωτικά, γυμναστήρια, αίθουσες, επιστήμονες που βρίσκονται δίπλα στα παιδιά και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα μείνει. Παράλληλα, επειδή η ΠΑΕ έχει και μια θετική εξωστρέφεια νομίζω ότι βοήθησε πάρα πολύ αυτό το περιβάλλον εκπαίδευσης να βγει και προς τα έξω.

Η καθημερινή δουλειά είναι το δεύτερο επίσης σημαντικό κομμάτι και νομίζω ότι αυτό είναι ένα επίσης συν αυτόν τον χρόνο το οποίο δεν αποτυπώνεται μόνο από τους επαγγελματίες που έγιναν, αλλά από αυτά που εμείς βλέπουμε καθημερινά».

Για το σκάουτινγκ που έχει γίνει και το γεγονός πως ο ΟΦΗ πλέον συνεχώς εντάσσει στο δυναμικό του παιδιά από ολόκληρη τη χώρα:

«Ξοδέψαμε πάρα πολλές ώρες σε αυτό, μας βοηθάει βέβαια ότι μπορούμε και βλέπουμε τα παιχνίδια των μικτών μέσω live streaming, ξοδέψαμε πάρα πολλές ώρες όμως σε αυτό και κάναμε πολλά δοκιμαστικά πάλι με τη συνδρομή της διοίκησης στη Κρήτη, στην Αθήνα και τα Χανιά.

Οπότε υπήρξε μια λίστα παιδιών. Νομίζω όλα τα παιδιά που είναι εδώ είναι χαρούμενα, υπάρχει ένα υγιές κλίμα, ένα πολύ ωραίο αθλητικό περιβάλλον, ένα πολύ ωραίο αθλητικό κέντρο και όλα τα παιδιά φεύγουν χαρούμενα από την προπόνηση. Σημαντική ήταν και η επαφή με τους γονείς που είναι το τελευταίο στάδιο και μας βοήθησε σε αυτό και η επαφή που είχαμε δια ζώσης μαζί τους με τον Μανώλη Συκιωτάκη, αλλά και ο κ. Πουρσανίδης όπου χρειάστηκε. Νομίζω ότι η ΠΑΕ εκπέμπει υγεία, γιατί να πούνε όχι οι γονείς».

Για την αναβάθμιση του ΒΑΚ:

«Προφανώς είναι πολύ σημαντική, σε ένα χώρο είμαστε μαζί με την πρώτη ομάδα και πρέπει να το επισημάνουμε αυτό, είναι πολύ ωραίο να είναι κοντά η ακαδημία με την πρώτη ομάδα. Είμαστε τυχεροί γιατί είχαμε και πολύ καλή επαφή από πέρυσι με τους προπονητές αλλά και με τον κ. Δέλλα πέρυσι και φέτος.

Πέραν αυτών, είναι σημαντικό και το ότι η Ακαδημία έχει πολύ όμορφες εγκαταστάσεις, ωραίο δικό της γήπεδο, αυτό είναι άλλωστε το περιβάλλον εκπαίδευσης που ανέφερα και νωρίτερα και βοηθάει ολόκληρη την διαδικασία και την εξατομίκευση των παικτών γιατί μιλάμε πάντα πως ο στόχος μας είναι να βγουν παιδιά για την πρώτη ομάδα. Ο ΟΦΗ είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κρήτη και όταν κάποιος έρχεται, πρέπει να νιώθει μέσα στο ΒΑΚ ότι έρχεται στο μεγαλύτερο σύλλογο της Κρήτης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P