Ροκάκης: «Δυνατοί επιχειρηματίες από το Σεπτέμβρη στο πλευρό μου»

Ειδήσεις έβγαλε η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε ο Αντώνης Ροκάκης μιλώντας στο Zarpa radio.

Η πιο σημαντική ίσως ήταν ότι υπάρχει, όπως είπε, συγκινητικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες προκειμένου να συμμετάσχουν στο ΔΣ της ΠΑΕ ή να συνδράμουν οικονομικά, κάνοντας γνωστό ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στον Σεπτέμβριο.

Για το θέμα των μεταγραφών τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θ’ ανακοινωθούν δύο νέοι παίκτες, ενώ άφησε ανοικτό να υπάρξει και μια τρίτη προσθήκη.

Ο κ. Ροκάκης έδωσε μια μισάωρη σχεδόν συνέντευξη όπου και απάντησε για τα πάντα, μεταξύ άλλων και για τον Γιώργο Βρέντζο για τον οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάνοντας τον λογαριασμό πήρε περισσότερα απ’ όσα πήρε» ενώ στο ταμείο του μέχρι σήμερα για την πορεία των Χανίων στη Super League 2 είπε ότι η ομάδα έπρεπε να έχει ανέβει τρεις φορές όλα αυτά τα χρόνια!

Αναλυτικότερα τα πιο ουσιαστικά μέρη των δηλώσεων του Αντώνη Ροκάκη είναι τα εξής:

Για την ομάδα που ετοιμάζεται: «Χτίζουμε… Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάνει πολύ γρήγορες κινήσεις διότι όπως έχω πει και τις προηγούμενες ημέρες αυτό που θέλουμε να γίνει, είναι να φτιάξουμε μία πολύ αξιόμαχη και σπουδαία ομάδα με πάρα πολύ προσεκτικές κινήσεις έτσι ώστε να μην έχουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη χρονιά»

Για τις μεταγραφές και τι αναμένεται: «Αυτήν την εβδομάδα, τις επόμενες δύο μέρες, θα ανακοινωθούν δύο μεταγραφές, ίσως μέχρι το τέλος της εβδομάδας και μία τρίτη. Είμαστε πολύ κοντά και σε μία τρίτη περίπτωση, οι δύο παίκτες θεωρούνται ήδη κλεισμένοι, θα τους δείτε αύριο ή μεθαύριο. Υπάρχει ένας μικρός κορμός από την προηγούμενη σεζόν, έχουν γίνει και κάποιες μεταγραφές ήδη μέχρι τώρα συν αυτές που θα γίνουν τις επόμενες δύο ημέρες. Και την επόμενη βδομάδα θα έχουμε κι άλλες… Είναι όλα… under control, έχουν γνώση οι φύλακες να το πω έτσι Οπως γνωρίζετε, έχουμε κάνει αρκετές φορές πρωταθλητισμό η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια και υπό πολύ αντίξοες συνθήκες τα πήγε εξαιρετικά τηρουμένων των αναλογιών. Αυτό θα κάνουμε και φέτος, πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ καλύτερες οι συνθήκες γενικότερα».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Είναι βέβαιο όπως κάθε χρόνο υπάρχουν 2-3 δυνατές ομάδες….».

Για τα τηλεοπτικά της νέας σεζόν βάσει των δηλώσεων Μαρινάκη: «Ο κ. Μαρινάκης μίλησε για ένα διαφορετικό τοπίο από τη σεζόν 2025-26 όπου ο στόχος είναι να μην είμαστε στη Β’ Εθνική την επόμενη σεζόν. Την έχουμε πονέσει αρκετά την κατηγορία όμως και είναι καιρός να φτιαχτεί. Το τηλεοπτικό είναι κάτι πολύ σημαντικό, θα έπρεπε να είναι το βασικό έσοδο. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Στο προηγούμενο Δ.Σ. που κάναμε η απόφαση ήταν ότι αρχές του Αυγούστου θα έχουμε μία ενημέρωση. Αυτή τη στιγμή είμαστε στον αέρα».

Για το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και της πιθανής εμπλοκής τους στην ΠΑΕ: «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν δείξει ένα αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον σε συζητήσεις που έχουμε κάνει έτσι ώστε να πλαισιώσουν είτε μέσα στο ΔΣ, δηλαδή ν’ αποτελέσουν μέλη του ΔΣ, είτε εξωδιοικητικά, όμως να πλαισιώσουν και να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα. Δε σας κρύβω ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον το οποίο πραγματικά είναι συγκινητικό για μένα για όλη αυτή την προσπάθεια από αυτούς τους επιχειρηματίες. Επιτρέψτε μου να μην αναφέρω ονόματα. Ο στόχος είναι να γίνει η “δουλειά”, να αποκτήσει δηλαδή η ομάδα, η ΠΑΕ Χανιά, μία ομάδα που εκπροσωπεί την πόλη και όλο το Νομό, ένα πιο ισχυρό προφίλ. Αυτό που βλέπω, είναι ένα αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον σε συζητήσεις που κάνουμε, που κάνω εγώ προσωπικά δηλαδή. Είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μία κατηγορία όπως είναι η Β’ Εθνική στην Ελλάδα στην οποία δεν υπάρχουν εξασφαλισμένα έσοδα όπως θα έπρεπε να υπάρχουν, άνθρωποι – επιχειρηματίες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν παραπάνω από κάτι που μπορεί να προσφέρει οποιοσδήποτε, ένα διάρκειας η μία διαφημιστική πινακίδα. Σημαντικοί επιχειρηματίες, δυνατοί επιχειρηματίες του τόπου μας είναι δίπλα μου, είναι δίπλα μας και φέτος η παρουσία αυτών των ανθρώπων θα είναι πιο ουσιαστική και δυνατή από ποτέ… Ανακοινώσεςι θα υπάρξουν όταν κλείσει ο κύκλος των συζητήσεων, αυτό θα το δούμε μετά το τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου πριν ξεκινήσει η ομάδα ν’ αγωνίζεται».

Για το αν το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών που έχει δώσει επιπλέον κίνητρο να συνεχίσει: «Η ομάδα θα συνέχιζε έτσι κι αλλιώς. Οσο είμαι εγώ παρών θα είναι η ομάδα. Μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό έχει και έξοδα. Εξαρτάται ποιος είναι ο στόχος. Τα Χανιά είναι μία ομάδα καταδικασμένη να κάνει πρωταθλητισμό».

Για την απώλεια της ανόδου την περασμένη σεζόν: «Να θυμίσω στην αρχή του περσινού πρωταθλήματος οι “ειδικοί” της Β’ Εθνικής μας είχαν κατατάξει 4ους-5ους στη σειρά. Είχαν βάλει Καλαμάτα πρώτη, την Καλλιθέα, τον Ιωνικό κλπ. Να θυμηθούμε πώς ξεκινήσαμε και πώς προχωρήσαμε για να καταλήξουμε έτσι. Οπως και πέρσι δεν μας περίμενε κανείς, τα Χανιά απέδειξαν ότι ήταν ικανά για την πρώτη ομάδα. Σωστή διαχείριση. Προς το τέλος ενώ φάνηκε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα χάθηκε για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Είναι λάθος να θεωρούμε την περσινή χρονιά αποτυχημένη. Το καλύτερο ήταν να ανέβουμε κατηγορία, αυτός ήταν ο στόχος και κάναμε τεράστια προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν είναι αποτυχία η 2η θέση, την υψηλότερη θέση που είχαμε ποτέ, χωρίς να έχουμε τεράστιο μπάτζετ και την υποδομή όπως είχαν Καλλιθέα και Καλαμάτα, την οποία είχαν χρήσει φαβορί οι “ειδήμονες”».

Για τον Γιώργο Βρέντζο και αν έχουν ακόμα επικοινωνία: «Δεν τίθεται θέμα το να μη μιλάμε. Ο Γιώργος Βρέντζος βοήθησε την ομάδα, έδωσε πράγματα, συνάμα όμως πήρε και πράγματα από την ομάδα. Κάνοντας τον λογαριασμό πήρε περισσότερα απ’ όσα έδωσε… Δεν το συζητάμε, είναι ηλίου φαεινότερο ότι είναι στην Κηφισιά. Δεν έγινε κάτι μεταξύ μας. Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο σκέψης. Δεν συνέβη κάτι, ο Γιώργος όταν τέλειωσε αγωνιστικά τις υποχρεώσεις της η ομάδα, μου ζήτησε ένα μήνα να πάρει τον χρόνο του να ξεκουραστεί να δει τι θα κάνει. Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις έχουν γίνει όπως έχουν δει όλοι χωρίς να έχει συμβεί κάτι περαιτέρω μεταξύ μας. Αυτό που είναι το πιο αντικειμενικό είναι ότι έδωσε πράγματα, βοήθησε, αλλά πήρε και πράγματα. Τον ευχαριστώ για ό,τι έκανε, εύχομαι να είναι καλά ό,τι και να κάνει κι εμείς προχωράμε».

Για το αν η ομάδα των Χανίων πρέπει να διοικείται από Χανιώτες: «Το ιδανικό για μία ομάδα όπως τα Χανιά είναι να έχει Χανιώτη πρόεδρο ή Χανιώτες μέσα στο Δ.Σ. που θα διοικούν από κοινού προεξέχοντος του κάθε προέδρου».

Για το γεγονός ότι τα Χανιά ετοιμάζονται για τη 10η στη σειρά σεζόν τους στη Super League 2: «Τη μεγαλύτερη σημασία έχει η διάρκεια στην προσπάθεια κάθε ομάδας σε μία σεζόν… Είναι η 10η συνεχόμενη σεζόν στη Β’ Εθνική, μακράν η πιο παλιά ομάδα της κατηγορίας. Η ομάδα θα έπρεπε να είχε ανέβει τρεις φορές τα 9 προηγούμενα χρόνια. Αγωνιστικά με την αξία της θα έπρεπε να ανέβει τρεις φορές. Οι λόγοι που δεν ανέβηκε, είναι εξωαγωνιστικοί… Αυτό σημαίνει ότι πραγματικά γίνεται δουλειά, ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και ότι είναι ουτοπικό το ότι λέμε ότι κάνουν πρωταθλητισμό τα Χανιά. Υπό αντίξοες συνθήκες ακουμπήσαμε την άνοδο αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί δεν επέτρεψαν άλλες συνθήκες».

Για τις σχέσεις της ομάδας με το παρασκήνιο: «Κάποια πράγματα είναι που χαρακτηρίζουν μία ομάδα και δεν είναι άλλο από τον χαρακτήρα του ανθρώπου που διοικεί. Εγώ τόσο προσωπικά όσο και σε ό,τι διοικώ είμαι σταθερός στις φιλίες μου, στις αξίες μου. Δεν έχω αλλάξει και ούτε πρόκειται να αλλάξω. Το λιγότερο που περιμένω είναι το καλύτερο».

Για τον Δημ. Σπανό και αν έχει αυτός την ευθύνη των μεταγραφών: «Δεν είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση για τη μεταγραφή γιατί δεν είναι το παικτικό κομμάτι μόνο, εμπλέκονται ιατρικά, οικονομικά κλπ. Απλά είναι ένα τιμ ανθρώπων όπου όλοι μαζί συνεπικουρούν για να προχωρήσει μία μεταγραφή. Η κάθε κίνηση θα πρέπει να είναι σίγουρη και προσεκτική».

Πηγή: Athlitiko.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P