Ζήσης Καραχάλιος στο GRANDSPORT: «Υπήρχαν πολλά εμπόδια – Γι’ αυτό επέλεξα τον ΟΦΗ…»

Ο Ζήσης Καραχάλιος αποτελεί εδώ και περίπου έναν μήνα ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ. Οι «ασπρόμαυροι» έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή του, και ο ίδιος, στην πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής της κρητικής ομάδας, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον ΟΦΗ.

Μιλώντας στο GRANDSPORT από το Όστερμπεκ της Ολλανδίας, ο Ζήσης Καραχάλιος, εκμυστηρεύτηκε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τον ΟΦΗ, παρά τις προτάσεις άλλων ομάδων και τα «εμπόδια» που υπήρχαν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αναμφίβολα, αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες καλοκαιρινές μεταγραφές του ΟΦΗ, αφενός γιατί ήταν ένας «στόχος» του Τραϊανού Δέλλα από τον Μάιο, και αφετέρου γιατί δεσμευόταν με συμβόλαιο, κάτι που έκανε τη μετακίνησή του δυσκολότερη.

Ο ΟΦΗ, όμως, ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό του και το κατάφερε με… σύμμαχο τον ίδιο τον Ζήση Καραχάλιο, που έδειξε από την πρώτη στιγμή πως ήθελε να μεταγραφεί στην ομάδα.

Ο 28χρονος αμυντικός μέσος, μιλώντας στο GRANDSPORT, αναφέρθηκε στον προπονητή του, τον Τραϊανό Δέλλα, τονίζοντας πως είναι μία μεγάλη προσωπικότητα. Επίσης, αναφέρθηκε στους παίκτες που έχει ξεχωρίσει στον ΟΦΗ, τόσο ως αντίπαλος όσο και πλέον ως συμπαίκτης, αναφέροντας τον Χουάν Νέιρα.

2 ΣΙΓΜΑ

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του: 

Τι έκανε τον ΟΦΗ ιδανικό προορισμό στα “μάτια” του και πίεσε από μεριάς του να μετακινηθεί στους “ασπρόμαυρους” αγνοώντας προτάσεις άλλων ομάδων;

«Από την αρχή, νομίζω ότι μου έδειξαν ότι με θέλουν περισσότερο για να έρθω στην ομάδα. Υπήρχαν πάρα πολλά εμπόδια, να το πω έτσι, που κι εγώ έκανα πίσω σε πολλά θέματα με την παλιά μου ομάδα. Ο ΟΦΗ μου έδειξε πόσο πολύ με ήθελε να έρθω. Γι’ αυτό επέλεξα τον ΟΦΗ: το περιβάλλον του, τον κόσμο, και το ότι είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο που στηρίζει την ομάδα. Νομίζω ότι η ομάδα έχει βλέψεις για κάτι καλό, οι φιλοδοξίες είναι για κάτι πολύ καλό. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση να έρθω στον ΟΦΗ».

Ποιες είναι οι πρώτες του εντυπώσεις από τον οργανισμό του ΟΦΗ;

«Από την πρώτη μέρα με υποδέχτηκαν με πολύ καλό τρόπο. Η οργάνωση που έχει η ομάδα, από την πρώτη μέρα κατάλαβα πόσο οργανωμένη είναι. Μετά όταν μπήκα στην ομάδα, με τους υπόλοιπους παίκτες κατάλαβα ότι έχει οικογενειακό κλίμα και είναι όλοι μαζί δεμένοι και θέλουν όλοι το καλό της ομάδας».

Για να θεωρηθεί πετυχημένη η χρονιά του ΟΦΗ, τι πρέπει να πετύχει φέτος σε αγωνιστικό επίπεδο;

Βασιλάκης
2 ΣΙΓΜΑ

«Πιστεύω ότι με το νέο φορμάτ ο στόχος είναι να μπει στις θέσεις 5-8. Νομίζω δεν υπάρχει κάτι λιγότερο από αυτό».

Τι να περιμένει ο κόσμος του ΟΦΗ από εσένα μέσα στο γήπεδο;

«Σίγουρα θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Θα δώσω και την ψυχή μου για την ομάδα. Όπως είπα και στη πρώτη μου συνέντευξη, θα δίνω τα πάντα σε κάθε παιχνίδι και σίγουρα πιστεύω ότι μπορούμε μαζί  να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

Για τον Τραϊανό Δέλλα, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα. Αυτή η ηρεμία που έχει και το πώς περνάει αυτά που θέλει να σου περάσει νομίζω είναι σημαντικά».

Ο ΟΦΗ αυτή τη στιγμή έχει στις τάξεις του αρκετά νεαρά παιδιά τα οποία προέρχονται από την ακαδημία. Ποια είναι η άποψή σου όσο αφορά τις ευκαιρίες που δίνονται -γενικότερα- στα νέα παιδιά στην Ελλάδα και εάν έχεις ξεχωρίσει αυτό το πρώτο διάστημα κάποιον από τους “μικρούς”;

«Τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει λίγο. Παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες συγκριτικά με παλαιότερα. Στον ΟΦΗ όλα τα παιδιά από τις ακαδημίες έχουν ταλέντο και πιστεύω ότι είναι το μέλλον αυτής της ομάδας. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποιον, γιατί είναι όλοι σε καλή κατάσταση».

Στους “μικρούς” υπάρχει ο Σπύρος Ζαχαριουδάκης, που αγωνίζεται σε ίδια θέση με εσένα. Τι θα τον συμβούλευες ως μεγαλύτερος έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;

«Δουλειά, υπομονή, να ακούει τους προπονητές του. Όλοι έχουμε φάει την “λάσπη”. Θα περάσει σίγουρα δύσκολα, να είναι δυνατός, όπως το δείχνει άλλωστε. Δυνατό παιδί, να παλέψει για μία θέση στην ομάδα».

Βλέπεις τον ΟΦΗ ως ομάδα εξέλιξης και ευκαιρίας για να αγωνιστείς σε υψηλότερο επίπεδο;

«Είναι μία ευκαιρία για εμένα ο ΟΦΗ. Θα με βοηθήσει και στην εξέλιξή μου. Στην ηλικία που είμαι και την εμπειρία που έχω, νομίζω ότι ήρθα την κατάλληλη στιγμή στον ΟΦΗ».

Πώς βλέπεις τον ΟΦΗ με βάσει την εικόνα του στα πρώτα φιλικά;

«Νομίζω ότι φιλικό με φιλικό βγάζουμε αυτά που θέλει ο προπονητής να κάνουμε στο γήπεδο. Νομίζω ότι για την εποχή που είμαστε, τις εντάσεις και το πρέσινγκ που βγάζει η ομάδα τώρα τελευταία, είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Θα έχουμε, νομίζω, την ανάλογη εξέλιξη».

Ποιον/ποιους παίκτες του ΟΦΗ έχεις ξεχωρίσει, τόσο από τα παιχνίδια που έχεις παίξει ως αντίπαλος, αλλά και από τις πρώτες εβδομάδες που βρίσκεσαι στην ομάδα;

«Τον Νέιρα τον πέτυχα και στα καλά του χρόνια στον ΟΦΗ. Η ποιότητα που έχει και η προσωπικότητά του. Μου αρέσει πολύ σαν παίκτης και μου αρέσει που είμαστε πλέον και συμπαίκτες».

Για τις συνθήκες της προετοιμασίας:

«Οι συνθήκες είναι ιδανικές για να προετοιμαστείς κατάλληλα. Η προετοιμασία είναι δύσκολη, είναι μία από τις δυσκολότερες, αλλά νομίζω χρειάζεται αυτό για να δώσουμε τα αναμενόμενα, αυτά που πρέπει, για να μας βγει στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Πώς το βιώνει και τι διαφορετικό βλέπει από τον Δέλλα σε σχέση με τις εμπειρίες που έχει από το παρελθόν;

«Μου αρέσει η ηρεμία που έχει ο κόουτς. Όταν σου εξηγεί κάποια πράγματα, το καταλαβαίνεις. Στο περνάει με έναν τρόπο δικό του, που στο περνάει. Το λάθος σε κάνει να το βελτιώσεις άμεσα».

Για το φετινό πρωτάθλημα, εάν θεωρεί πως θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικό όπως τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στην κορυφή όσο και χαμηλότερα;

«Ειδικά νομίζω ότι με το νέο φορμάτ, όλες οι ομάδες θα παλέψουν γι’ αυτό. Νομίζω θα είναι πιο ανταγωνιστικό από τις προηγούμενες χρονιές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P