Τεράστια νίκη για την Τουρκία με απίθανο Γκιουλέρ σε συγκλονιστικό παιχνίδι με την Γεωργία

Με το άστρο του Αρντά Γκιουλέρ να λάμπει στο ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση η Τουρκία επικράτησε με 3-1 της Γεωργίας για την πρώτη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Euro 2024. Ο Μουλντούρ με φοβερό γκολ είχε ανοίξει το σκορ ενώ ο Ακαϊντίν έσωσε την ομάδα του από το 2-2 με σωτήρια κεφαλιά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Δύο απίθανες γκολάρες από Μιλντίρ – Γκιουλέρ και ένα ακόμη του Ακτούρκογλου στο τέλος, έδωσαν στην Τουρκία τη δύσκολη νίκη (3-1) επί της Γεωργίας στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

Οι οιωνοί πριν το ματς στο Signul Iduna Park του Ντόρτμουντ δεν ήταν ακριβώς ιδανικοί. Πολύ ξύλο στις εξέδρες μεταξύ Τούρκων και Γεωργιανών και ακόμη περισσότερο νερό -λόγω καταιγίδας- στις εξέδρες πριν το ματς, προκάλεσαν ουκ ολίγα προβλήματα. Με τη σέντρα όμως, όλα αυτά πήγαν περίπατο! Το ματς ανάμεσα στη γειτονική μας χώρα και σε αυτή που έκοψε το δρόμο της Εθνικής μας προς το Euro και τον συγκεκριμένο όμιλο, ήταν εξαιρετικό, γεμάτο φάσεις, πολλή τακτική, τρία δοκάρια, τρία γκολ και μια δίκαιη νικήτρια.

Η Τουρκία επικράτησε 3-1 της Γεωργίας χάρη σε γκολ των Μιλντίρ (25′), Γκιουλέρ (65′) και Ακτούρκογλου (90’+7), με τα δύο πρώτα να βάζουν από απόψε υποψηφιότητα για τα καλύτερα του τουρνουά. Κάπως έτσι ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της, βάζοντας περισσότερο άγχος σε Πορτογαλία και Τσεχία που κοντράρονται αργότερα, ωστόσο αυτό τελικά έγινε πολύ πιο δύσκολα απ’ ότι φανερώνει το σκορ αφού οι Γεωργιανοί πούλησαν ακριβά το τομάρι τους, είχαν τεράστιες ευκαιρίες στο τέλος για το 2-2, πριν τελικά δεχθούν το τρίτο γκολ στην τελευταία φάση του αγώνα με όλη τους την ενδεκάδα μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τουρκία: Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Κουκτσού, Γκιουλέρ, Μπαρντακτσί, Μουλντούρ, Τσαλχάνογλου (90+1′ Οτζάν), Γιλντίζ, Καντιόγλου, Αϊχάν, Γιλμάζ.

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε. Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια, Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Κακβετάτζε, Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι (73′ Λοτσοβίλι), Μικαουτάτζε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P