Τέσσερις βαθμοί και «καθάρισε» – Τα σενάρια της ανόδου για τον ΑΟΤ

Η νίκη στο αυριανό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ρεθυμνιακό στέλνει με 1.5 πόδι τον ΑΟ Τυμπακίου στη Γ’ Εθνική. Τι «θέλει» στα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Φτάσαμε αισίως στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ, με την αγωνία να κορυφώνεται για να φανεί ποιες ομάδες θα μπορέσουν να κόψουν πρώτες το νήμα και να ακολουθήσουν τη Νέα Ιωνία στη Γ’ Εθνική.

Εκτός μάχης έχουν τεθεί ΑΟ Καραβά και Ρεθυμνιακό, οι οποίοι όμως θα παίξουν ρόλο ρυθμιστή στις δύο τελευταίες στροφές. Όσον αφορά τον ΑΟΤ η κατάσταση είναι απλή: Αν πάρει τέσσερις βαθμούς στα δύο παιχνίδια που έχει στην έδρα, τότε παίρνει την άνοδο, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Το πλέον κρίσιμο και καθοριστικό βήμα για τους «ασπρόμαυρους» έρχεται αυτή την Κυριακή, οπού υπάρχει το παιχνίδι στο Τυμπάκι με τον ουραγό της διαδικασίας, Ρεθυμνιακό. Το τρίποντο της νίκης θα φέρει τον ΑΟΤ στους 10 βαθμούς και θα του αρκεί μία ισοπαλία στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Μανδραϊκό.

Το θετικό για τους πρωταθλητές Ηρακλείου είναι πως οι δύο ομάδες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή από πάνω τους, ο Μανδραϊκός (7 β.) και ο Απόλλωνας Αγίου Ιωάννη (10 β.) έχουν να δώσουν μεταξύ τους παιχνίδι, συνεπώς κάποιος από τους δύο ή και οι δύο θα «αφήσουν» βαθμούς, με τους χανιώτες μάλιστα να έχουν το ρεπό τους την τελευταία αγωνιστική.

Επομένως, ίσως το ιδανικότερο σενάριο για τον ΑΟΤ θα ήταν να έρθει η νίκη του Μανδραϊκού, καθώς σε αυτή την περίπτωση (και με δεδομένο πως ο ίδιος θα έχει κάνει τη δουλειά με τον Ρεθυμνιακό) στην αναμέτρηση του Τυμπακίου στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος, μία ισοπαλία θα βολεύει και τις δύο ομάδες (ΑΟΤ και Μανδραϊκό), που έτσι θα πάρουν αμφότερες την άνοδο.

Ωστόσο όλα αυτά έχουν λίγη σημασία, με το πλέον σημαντικό είναι ο ΑΟΤ να πάρει το τρίποντο που τόσο πολύ θέλει απέναντι στους ρεθυμνιώτες. Υπενθυμίζουμε πως σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά των τερμάτων, στη συνέχεια η καλύτερη επίθεση και μετά η καλύτερη άμυνα, γι’ αυτό στην χειρότερη περίπτωση, το Τυμπάκι πρέπει να αποφύγει την ήττα αύριο, ώστε να μην… μπλέξει σε νούμερα και γκολ που θα του χρειάζονται!

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών:

[jsMatches id =”463047″ matchtype=”1″ emblems=”1″ display_name =”1″]

Η βαθμολογία:

[jsStandings id =”463047″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;diff_chk;gd_chk;point_chk;curform_chk;emblem_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P