Μ. Βαρούχας: «Υγειονομικοί λόγοι και ανεύθυνες αποφάσεις της ΕΠΟ μας οδήγησαν στην απόφαση»

Είναι πλέον γεγονός, ο Άρης Ρεθύμνου δεν θα συμμετάσχει στη συνέχιση του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής, κάτι που επισημοποιήθηκε με έγγραφο του Ρεθυμνιώτικου σωματείου στην ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της ομάδας Μανώλη Βαρούχα, να μιλάει στο Grandsport.gr και να αφήνει αιχμές για την στάση της Ομοσπονδίας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους λόγους της απόφασης τους, λέγοντας πως είναι υγειονομικοί.

Ο πρόεδρος του Άρη Ρεθύμνου, στις δηλώσεις του στο Grandsport.gr, τόνισε αρχικά: «ήταν μία απόφαση την οποία πήραμε συλλογικά στην ομάδα, παίκτες, προπονητές και διοίκηση. Το μόνο θετικό που βρίσκαμε στην όλη υπόθεση, ήταν πως οι παίκτες θα επέστρεφαν στο γήπεδο, όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά. Έτσι λοιπόν πήραμε αυτή την απόφαση. Είναι υγειονομικοί οι λόγοι ουσιαστικά».

Στη συνέχεια, άφησε αιχμές για την ΕΠΟ, προσθέτοντας: «είναι μεγάλη κοροϊδία αυτό που γίνεται από μεριάς ΕΠΟ, δεν μας έχει πει έναν λόγο για τον οποίο πρέπει να επιστρέψουμε στο γήπεδο. Δεν δείχνουν σοβαρότητα  με τις ενέργειες τους, παίρνουν ανεύθυνες αποφάσεις, δεν υπάρχει πλάνο, δεν ξέραμε πόσοι θα ανέβαιναν και πόσοι θα υποβιβάζονταν και μας έλεγαν σε 5 ημέρες να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα πρωτάθλημα που δεν ξέρουμε εάν θα ξεκινήσει, πότε θα ξεκινήσει, πότε θα ολοκληρωθεί και υπό ποιους όρους θα διοργανωθεί».

Αναφορικά με την στάση των υπολοίπων ομάδων της κατηγορίας και ότι διασπάστηκε το 14-2 υπέρ της μη συμμετοχής που διαφαινόταν στην πρώτη συνάντηση, ο Μανώλης Βαρούχας ανέφερε: «κάθε απόφαση είναι σεβαστή από τις ομάδες. Εγώ έκανα μόνο φίλους τη φετινή χρονιά από την πρώτη ημέρα μέχρι σήμερα, εύχομαι να μην χαλάσει ο Κρητικός όμιλος και σαν Άρης θα κινηθούμε και νομικά για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ομάδας».