Ανδρέας Καρώ στο GRANDSPORT: «Ανυπομονώ να ζήσω την «καυτή» έδρα του Γεντί Κουλέ»

Αποστολή στην Ολλανδία: Κώστας Μεταξάκης

Έχοντας αγωνιστεί σε Αγγλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Κύπρο, το φετινό καλοκαίρι, ο Ανδρέας Καρώ, εγκατέλειψε την χώρα του την Κύπρο, για να αγωνιστεί με τη φανέλα του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο 26χρόνος δυναμικός κεντρικός αμυντικός, με αφορμή την μετακίνησή του στον ΟΦΗ και την Κρήτη, μίλησε αποκλειστικά στο ????????????????????????????????????????, παραχωρώντας επί της ουσίας, τη πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής των «ασπρόμαυρων».

Έχοντας παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, όπως αυτό της Αγγλίας αλλά και της Ιταλίας, ο Ανδρέας Καρώ, ήρθε στη Κρήτη, αποτελώντας μία ηχηρή μεταγραφή, με το βλέμμα παράλληλα στο μέλλον.

Μιλώντας στο ????????????????????????????????????????, ο Κύπριος αμυντικός, αναφέρθηκε στους λόγους που τον έκαναν να αποδεχτεί την πρόταση του ΟΦΗ, ενώ αναφέρθηκε επίσης, στη φιλία του με τον Κώστα Γιαννούλη, με τον οποίο έχουν συνυπάρξει στο παρελθόν ως συμπαίκτες στην Πάφο, ενώ τον χαρακτήρισε ως «αδερφό».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Καρώ, έστειλε και το δικό του μήνυμα στους φίλους της ομάδας, ενώ μίλησε ακόμη για τον Βάλντας Νταμπράουσκας και το «Γεντί Κουλέ» το οποίο χαρακτήρισε ως γνωστή-καυτή έδρα…

«ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις, όταν δέχτηκες την πρόταση του ΟΦΗ;

«Όπως έχω πει ξανά, η δυναμική του ΟΦΗ. Σκέφτηκα την δυναμική που έχει η ομάδα και πόσα μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Ο ΟΦΗ νομίζω πως έχει αλλάξει επίπεδο, σε όλους τους τομείς. Αυτά, έκαναν την απόφασή μου πιο εύκολη».

Όταν σε προσέγγισαν οι άνθρωποι της ομάδας, πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, με ποιους μίλησες και τι σου παρουσίασαν όσο αναφορά τους στόχους της ομάδας;

«Αρχικά, μίλησα με τον Σλάβοφ, τον Γιαννούλη και τον κ.  Λυσάνδρου. Αυτό που μου μετέφεραν ήταν πως στόχος της ομάδας είναι η εξάδα και μία καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος».

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον ΟΦΗ;

«Μπορώ να πω ότι έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων, από άποψη οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα».

«ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ»

Για τον Βάλντας Νταμπράουσκας, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«βλέπω έναν προπονητή που μου αρέσει η φιλοσοφία του, προσωπικά. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά και η πειθαρχία, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου».

Για τις εγκαταστάσεις της ομάδας, τι άποψη έχεις σχηματίσει;

«είναι ιδανικές για έναν αθλητή, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Ο οργανισμός του ΟΦΗ είναι σε καλό δρόμο και ευελπιστώ στη συνέχεια θα μεγαλώσει περισσότερο».

«ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ»

Για το «Γεντί Κουλέ» και την «έδρα» της ομάδας, ανυπομονείς να αγωνιστείς εκεί;

«ήξερα από παλιά την έδρα του ΟΦΗ, είναι γνωστή-καυτή έδρα και ανυπομονώ να την ζήσω»

Ποιους έχεις ξεχωρίσει από το ρόστερ του ΟΦΗ και τι άποψη έχεις για το ρόστερ, γενικά;

«υπάρχει ποιότητα στην ομάδα, υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί παίκτες. Είναι καλά στελεχωμένο το ρόστερ, για να πετύχει ο ΟΦΗ αυτή τη χρονιά τους στόχους του. Ας μην σταθούμε σε κάποιον ατομικά, το ρόστερ σε όλες τις θέσεις, είναι καλά στελεχωμένο. Αυτό που βλέπω είναι ότι η ομάδα θέλει να παίξει επιθετικό, καλό ποδόσφαιρο με τη μπάλα κάτω και να παίρνει ρίσκα. Κάτι που εμένα μου αρέσει προσωπικά. Σιγά-σιγά, όταν όλοι οι παίκτες φτάσουν στο 100%, η ομάδα θα μπορέσει να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Θα πρεσάρει ψηλά, θα έχει καλή κυκλοφορία και αυτός πιστεύω θα είναι ο ΟΦΗ της νέας περιόδου».

Σου αρέσει να αγωνίζεσαι σε σύστημα με τριάδα στην άμυνα ή με τετράδα;

«έχω αγωνιστεί και με τα δύο σχήματα. Το τι θα προτιμούσα, είναι γενικό. Πιστεύω ότι η τριάδα θα με αφήσει να δείξω τα καλά μου στοιχεία. Ανεξαρτήτως της θέσης στην τριάδα ή την τετράδα, υπάρχουν και αδυναμίες αλλά και δυνατά σημεία που δεν μπορείς να έχεις στην άλλη θέση αντίστοιχα».

«Η ΔΥΝΑΜΗ, Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ»

Ανδρέα, ο κόσμος του ΟΦΗ δεν σε γνωρίζει, πως θα του συστηνόσουν, ποια είναι τα στοιχεία που σε χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιριστή;

«τα καλά μου στοιχεία είναι η δύναμη, η ταχύτητα και το πάθος».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις, από τη ζωή στη Κρήτη;

«βλέπω ότι οι άνθρωποι είναι ζεστοί. Η νοοτροπία τους, είναι κοντά στα δεδομένα της Κύπρου και θεωρώ πως θα προσαρμοστώ γρήγορα σε αυτό το περιβάλλον».

Πόσο διαφορετική είναι η ζωή στη Κύπρο, από το Ηράκλειο;

«Η νοοτροπία είναι πιο κοντά στην Ιταλία όπου επίσης έχω ζήσει, παρά σε αυτήν της Κύπρου. Στην Κύπρο, οι ρυθμοί είναι λίγο πιο αργοί, η ζωή πιο ήρεμη. Στο Ηράκλειο, υπάρχει μεγαλύτερη ζωντάνια, βαβούρα στους δρόμους, αλλά δεν είναι μακριά από τη ζωή στην Κύπρο. Είναι όμως σίγουρα πιο κοντά σε αυτήν της Ιταλίας».

«ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΑΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ»

Είστε φίλοι με τον Κώστα Γιαννούλη, έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου να έρθεις στον ΟΦΗ;

«Έπαιξε μεγάλο ρόλο. Ήταν το πρώτο άτομο που μίλησα μαζί του και μου είπε τα καλύτερα. Όταν έχω ένα φίλο μου, όπως τον Κώστα, που τον έχω σαν αδερφό μου, να μου λέει τα καλύτερα, προφανώς και παίζει μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου».

Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι αρκετά «ανοιχτόκαρδος», όπου συναντάει παίκτες της ομάδας, τους αποθεώνει, σου έχει συμβεί εσένα να σε αποθεώσουν τις πρώτες σου μέρες στο Ηράκλειο;

«σίγουρα σε κάνει να νιώθεις καλά. Είναι ωραία, νιώθεις σημαντικός, ειδικά όταν γίνεται από τις πρώτες ημέρες. Αυτό μπορεί να γίνει βέβαια και το αντίστροφο. Κάποιες φορές όταν σε μία ομάδα με πίεση, με κόσμο, όταν δεν πηγαίνει καλά η ομάδα, δεν θα είναι τόσο θερμές οι υποδοχές».

Παρ’ ότι είσαι 26 χρονών, έχεις βρεθεί ήδη σε Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία και τώρα Ελλάδα. Τι κρατάς από κάθε χώρα/ομάδα και που θεωρείς ότι ήταν το ιδανικότερο μέρος για εσένα;

«στην Αγγλία πέρασα τέσσερα χρόνια που ήταν και τα εφηβικά μου χρόνια. Εκεί έμαθα ποδόσφαιρο. Εκεί χτίζεται ένας ποδοσφαιριστής στην δύναμη και τη ταχύτητα. Στην Ιταλία, στέκονται περισσότερο στο τακτικό κομμάτι, όταν πήγα Ιταλία, κατάλαβα ότι εκεί μαθαίνεις ποδοσφαιρική τακτική, ενώ όταν πήγα στην Πορτογαλία, κατάλαβα ότι εκεί είναι περισσότερο ατομικό το ποδόσφαιρο. Η Πορτογαλία, είναι ιδανικό για επιθετικούς, υπάρχουν ανοιχτοί χώρο και μπορείς να δείξεις περισσότερη ατομική ποιότητα. Εκεί δεν στηρίζονται στη δύναμη, την ταχύτητα ή την τακτική όπως τις άλλες χώρες. Είναι πιο ελεύθερο και γι’ αυτό ίσως παίζουν αρκετοί «λατίνοι» στην Πορτογαλία. Σίγουρα, σε όλες τις χώρες πέρασα καλά, με τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές. Ίσως στην Ιταλία, πέρασα μέχρι τώρα τις καλύτερές μου στιγμές».

Ποια ήταν η σημαντικότερη στιγμή σου στο ποδόσφαιρο, που την έχεις πάντα χαραγμένη στο μυαλό σου;

«όταν ξεκίνησα να πάω στην Αγγλία, που έφυγα μικρός και όταν κατάφερα να υπογράψω το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Σίγουρα, σημαντική στιγμή ήταν και η μεταγραφή μου στη Λάτσιο».

Με ποιους συμπαίκτες σου έχεις «δεθεί» τις πρώτες σου ημέρες στην ομάδα;

«μέχρι στιγμής, περισσότερο με τους Έλληνες, είμαστε αρκετά κοντά, αλλά και με τους ξένους τα πάμε αρκετά καλά. Με τους Έλληνες είμαστε λίγο πιο κοντά τώρα στην αρχή, αλλά γενικά το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και έχουμε όλοι καλές σχέσεις».

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

Κλείνοντας, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας και τι υπόσχεση θα έδινες προσωπικά…

«θα δίνουμε πάντα το 100% στο γήπεδο για εκείνους και την ομάδα. Αυτό που ζητάμε είναι να είναι δίπλα μας, για να είμαστε όλοι μαζί και να πετύχουμε σπουδαία πράγματα μαζί».

Υποστηρικτές-χορηγοί της αποστολής στην Ολλανδία, είναι οι: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάστε επίσης: