Ο Μ. Μεϊρέλες στο Grandsport.gr: «Η Δαμάστα είναι το σπίτι μου»

O Μάρκο Μεϊρέλες, αποχώρησε από την Δαμάστα για λογαριασμό της Κοντεΐσα και μίλησε στο Grandsport.gr για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Δαμάστα, για το ενδιαφέρον του ΟΦ Ιεράπετρας αλλά και τις διαφορές ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ελλάδα, εκεί όπου τα πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά.

Αποχώρησαν από την Δαμάστα οι Ολιβέιρα και Μεϊρέλες

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής ο οποίος αγάπησε και αγαπήθηκε από την Δαμάστα, αποχώρησε για την Κοντεΐσα, ομάδα τρίτης κατηγορίας στην Πορτογαλία. Ο 31χρονος περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή τις εξελίξεις σχετικά με την Γ Εθνική, καθώς ήθελε να παραμείνει στο σωματείο της Δαμάστας, όμως πήρε την δύσκολη απόφαση να αποχωρήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του.

Ο έμπειρος μέσος, μίλησε στο Grandsport.gr για τη νέα του ομάδα, την αγάπη του για την Δαμάστα, όπου νιώθει σαν το σπίτι του, τις προτάσεις που είχε από ομάδες της Super League 2, ενώ αναφέρθηκε στη διαφορά ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ελλάδα, αναφορικά με τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Μίλησε μου για την καινούργια σου ομάδα…

«Η ομάδα είναι καλή, έχει καλούς παίκτες και μπορούμε να πάμε για το πρωτάθλημα και την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία. Είναι μία καλή ευκαιρία να παίξω εκεί και στη συνέχεια να περιμένω, είτε να επιστρέψω στη Δαμάστα είτε να πάω σε μία άλλη καλή ομάδα».

Θες πολύ να επιστρέψεις στη Δαμάστα;

«Η Δαμάστα είναι το σπίτι μου, δεν είμαι ευχαριστημένος που δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές εξαρτώνται από αυτό. Θέλουμε και εγώ και ο Ολιβέιρα να επιστρέψουμε όταν ξεκινήσει και πάλι».

Είχες προτάσεις από άλλες ομάδες της Ελλάδας;

«Είχα από ομάδες της Super League 2, τον ΟΦ Ιεράπετρας και μία άλλη ομάδα, όμως δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό κομμάτι και δεν προχώρησε, όμως όλα καλά».

Μίλησε μου για τον κορωνοϊό στην Πορτογαλία, πως είναι τα πράγματα εκεί;

«Υπάρχουν μέσο όρο 14.000 κρούσματα την ημέρα και 250 θανάτοι, όμως το ποδόσφαιρο συνεχίζεται κανονικά εδώ πέρα, είναι πιο επαγγελματικά τα πράγματα».

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελλάδα και εκεί η τρίτη κατηγορία διεξάγεται κανονικά και εδώ όχι;

«Εδώ πέρα τα πράγματα είναι πιο επαγγελματικά και πιο ποιοτικά σε σχέση με την Ελλάδα πιστεύω, η ομοσπονδία βοηθάει πολύ, απλά μερικές φορές εδώ οι ομάδες δεν πληρώνουν και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Γι’ αυτό πηγαίνουμε εκεί, για να βοηθήσουμε την ομάδα και να δώσουμε το 100%».

Χρειάζεστε τεστ covid πριν από κάθε παιχνίδι, για να παίξετε;

«Ναι φυσικά και χρειαζόμαστε και εδώ πέρα τα έχουμε. Η ομοσπονδία έχει αναλάβει όλα τα έξοδα για την χορήγηση των τεστ».

Τι θα σου λείψει περισσότερο από την Ελλάδα;

«Σίγουρα η ομάδα, έκανα πολύ καλούς φίλους που με έκαναν να νιώθω σαν το σπίτι μου. Πολύ καλά παιδιά στην ομάδα και γενικά πολλοί καλοί άνθρωποι όλοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P