Μέγας είσαι Νέιρα!

Έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χουάν Νέιρα ο οποίος άλλαξε την εικόνα της ομάδας, ο ΟΦΗ πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό με 2-1 για την 13η αγωνιστική της Super League.

[jsCumatchshrtMatchDetails match_id =”208954″]

[jsCumatchshrtMatchAnalytics match_id =”208954″]

Ο ΟΦΗ μπήκε στο παιχνίδι με τον χειρότερο τρόπο. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Λεβαδειακός κατάφερε να προηγηθεί στο «Γεντί Κουλέ», όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βρακά, ο Ντουρμισάι στο πρώτο δοκάρι άθελα του με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην εστία του ανήμπορού να αντιδράσει Μανδά κάνοντας έτσι το 0-1.

Το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων επηρέασε αρκετά τους παίκτες του Βάλντας Νταμπράουσκας οι οποίοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την εστία του Μάρκοβιτς, παρά μόνο στο 11′ με την κεφαλιά του Μπουζούκη που πέρασε άουτ και την κεφαλιά του Ντικό στο 44′ που είχε την ίδια κατάληξη.

Οι γηπεδούχοι «ψαχνόταν» στο παιχνίδι και με βαθιές μπαλιές προσπαθούσαν να βρουν μάταια Ντικό και Ντουρμισάι. Ο ΟΦΗ δεν άλλαζε εικόνα όσο πηγαίναμε προς το ημίχρονο με αποτέλεσμα το 0-1 να παραμείνει μέχρι ο Άγγελος Αγγελάκης να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάση και πάλι για τον Λεβαδειακό, με τον Γιαννιώτα να βρίσκεται μέσα στην περιοχή να σουτάρει και τον Βούρο με υπερπροσπάθεια να βγάζει την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Από εκεί και μετά ο ΟΦΗ ανέβασε απόδοση και πίεσε για το γκολ χάνοντας τεράστια ευκαιρία με τον Ντουρμισάι να έχει όλο τον χρόνο και τον χώρο μέσα στην περιοχή του, όμως το σουτ του πήγε πάνω στον Μάρκοβιτς. Μάλιστα ο ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκε έντονα στο 50′ και στο 56′ για πέναλτι, όμως και τις δύο φορές ο Αγγελάκης διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι έχοντας και την άποψη του VAR.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας στο 72ο λεπτό τα έπαιξε όλα για όλα, κάνοντας τον ΟΦΗ άκρως επιθετικό με την είσοδο Νέιρα, Μπιφουμά και Ντιουσέ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντίνος έδειξε την κλάση του ισοφαρίζοντας. Πιο συγκεκριμένα ο Νέιρα ελευθέρωσε τον Μπιφουμά, αυτός πάσαρε στον Τοράρινσον, με τον τελευταίο να σεντράρει και τον Νέιρα να σκοράρει για το 1-1 με ωραία κεφαλιά.

Η ψυχολογία ήταν με τους  γηπεδούχους οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο 82ο λεπτό όταν ο Νέιρα και πάλι βρήκε τον Μπιφουμά, αυτός σέντραρε χαμηλά και ο Ντουρμισάι σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Ο ΟΦΗ κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι το τέλος και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη (την πρώτη του στο «Γεντί Κουλέ») και πάει με ηρεμία στην διακοπή του πρωταθλήματος για να επανέλθει καλύτερος και να ανέβει βαθμολογικά και ψυχολογικά έχοντας και το… μαξιλαράκι της ενίσχυσης.

[jsCumatchshrtMatchLineups match_id =”208954″]

[le id=”31″]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P