Ο Ν. Καραμπετάκης στο Grandsport.gr: «Με τον ερχομό Μπούση επανήλθε η ηρεμία η σιγουριά και η πίστη για κάτι καλό»

Έχει βρεθεί δίπλα στο Νίκο Παπαδόπουλοσ τον πάγκο του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Football League και της Super League, έχει δουλέψει δίπλα στον Βέρα και τον Ίσις, έχει βιώσει την… κόλαση και τον παράδεισο μαζί.

Ο λόγος για τον Νίκο Καραμπετάκη. Ο έμπειρος τεχνικός αυτή τη περίοδο βρίσκεται στον πάγκο του Απόλλωνα Παραλίμνιου, έχοντας μάλιστα και υψηλούς στόχους για την φετινή χρονιά, εφόσον και αν συνεχιστεί.

Ο ίδιος αναφέρθηκε για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα αλλά και ο παγκόσμιος οργανισμός, τα δύο χρόνια στον ΟΦΗ και τον ερχομό Μπούση, την συνάντηση με την Δαμάστα και φυσικά για τους στόχους του το 2021.

ADVERTISING

Πως είναι η ζωή ενός προπονητή μέσα στην Καραντίνα;

«Σίγουρα βιώνουμε μια δύσκολη κατάσταση, είναι ένα θέμα που η υγεία υπερτερεί σε κάθε τι πάνω στον κόσμο. Ακούγοντας ειδικούς θα πρέπει  να μείνουμε μέσα για να επιστρέψουμε και πάλι σε μια κανονικότητα. Προσπαθούμε κάθε μέρα να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο. Προσπαθώ να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο να μαθαίνω νέα πράγματα και να βελτιώνομαι.  Ευτυχώς που υπάρχει και το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό στην τηλεόραση και γεμίζει ο χρόνος εξερευνώντας όλους τους προπονητές για να βελτιώνομαι». 

Τι οδηγίες δίνεις στους ποδοσφαιριστές σου μέσα στην καραντίνα για να κρατηθούν όσο γίνεται σε ρυθμό;

ADVERTISING

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Στην κατηγορία μας υπάρχουν παίκτες που ζουν μόνο από το ποδόσφαιρο και υπάρχει επαγγελματική λειτουργεία προπονήσεων και με την βοήθεια της διοίκησης που μας δίνει όλα τα δεδομένα και τα φόντα για να λειτουργήσουμε παρά την διακοπή που υπάρχει. Δίνουμε ατομικό πρόγραμμα στον κάθε παίκτη τα εκτελεί σπίτι του, παίρνουμε τα αποτελέσματα, τα εξετάζουμε και την επόμενη ημέρα δίνουμε ανάλογο πρόγραμμα. Είναι δύσκολη συνθήκη για να είμαστε ειλικρινής, αλλά ευελπιστούμε να γυρίσουμε σύντομα στην δράση»

Βλέπουμε μια πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ποια είναι η άποψη σας γι αυτό το ζήτημα;

ADVERTISING

«Είναι μια σπουδαία κίνηση. Κάθε ένας πιέζει για να μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Με την βοήθεια των ειδικών θεωρώ ότι μπορούμε να βρούμε μια χρυσή τομή για να ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις και τα πρωταθλήματα. Σίγουρα θα πρέπει να είμαστε και εμείς προσεκτικοί. Καλό είναι τώρα που θα δημιουργηθεί ένα πρωτόκολλο που θα το ακολουθήσουμε πιστά. Με την βοήθεια της πολιτείας και της ΕΠΟ που  προσπαθούν για την επιστροφή νομίζω όταν γίνει θα μπορέσουμε να μπούμε».

Τι μηνύματα παίρνετε από την ΕΠΟ; Υπάρχει πιθανότητα επιστροφής στην δράση;

«Τα μηνύματα είναι προς το θετικό. Για όλα θα φανεί από το γεγονός πως θα πάει ο αριθμός των κρουσμάτων. Υπάρχει θετικό κλίμα  για να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Το πιο βασικό από όλα είναι να μπορέσουμε να μειωθούν τα κρούσματα για να ξεκινήσουμε. Το να ξεκινήσουν οι προπονήσεις είναι κάτι εφικτό. Μην ξεχνάμε ότι ο κάθε αθλητής ζει από αυτό και βλέποντας ότι χάνονται δύο σεζόν στην ουσία είναι οδυνηρό για τον ίδιο, αφού η παραγωγικότητα του κάθε παίκτη είναι σχεδόν 12-15 χρόνια. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ποδοσφαιριστής α δεν γυμναστεί ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρχει τραυματισμούς».

ADVERTISING

Μπορούν οι παράγοντες να σηκώσουν το βάρος του πρωτοκόλλου; 

«Σε περίπτωση που δοθεί άδεια θα χρειαστεί μια βοήθεια από τις ομάδες. Οι διοικήσεις όσο και να θέλουν είναι μεγάλο το κόστος και μην ξεχνάμε ότι πλέον  οι ομάδες έχουν λίγα έξοδα. Δεν υπάρχουν διαφημίσεις, χορηγοί, αλλά με την αρωγοί των δήμων και των περιφερειών θα μπορέσουν».

Έχεις βρεθεί στον ΟΦΗ και μάλιστα με σπουδαίες στιγμές αλλά και δύσκολες. Δύο λόγια για την θητεία σου στον ΟΦΗ.

«Γενικά η παρουσία μου στην Κρήτη, είναι μια ευχάριστη στιγμή στην καριέρα μου. Ήταν μια μεγάλη τιμή για εμένα αφού ήταν δύο χρόνια πολύ δημιουργικά και νομίζω και με μεγάλες επιτυχίες στον ΟΦΗ. Παρά τις δυσκολίες ειδικά στην πρώτη χρονιά όταν η ομάδα είχε οικονομικά προβλήματα, καταφέραμε να ανέβουμε στην Super Leauge και φυσικά η αμέσως επόμενη χρονιά με την παραμονή στην κατηγορία.

Η προσπάθεια για τον νέο ΟΦΗ ξεκίνησε από το καλοκαίρι πριν την έλευση του κ. Μπούση με την ομάδα να προσπαθεί να πάρει κάποιος παίκτες. Θυμάστε τότε είχαν έρθει παίκτες, όπως Νέιρα, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Σωτηρίου και φυσικά αυτούς τους παίκτες που είχαν μείνει. Ο ερχομός του κ. Μπούση έδειχνε ότι άμεσα η ομάδα θα αλλάξει επίπεδο. Από τότε ήρθε μαζί με τους Σαμαράδες, τον Πουρσανίδη η ηρεμία η σιγουριά των στόχων, η σωστή δουλειά και το άριστο κλίμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήταν το σημαντικότερο».

Παρακολουθείς τον ΟΦΗ;

«Γενικά παρακολουθώ τον ΟΦΗ όπως και το ποδόσφαιρο. Ήδη έχει κάνει βήματα βελτίωσης και νομίζω αυτή η οργάνωση έχει διάρκεια μεγάλη και μπορούν να καταφέρουν μεγάλα πράγματα αρχής γενομένης με την επάνδρωση των ακαδημιών. Βλέπουμε ήδη νεαρούς ποδοσφαιριστές να θέλουν την μεταγραφή στον ΟΦΗ, ενώ και αρκετοί παίκτες θέλουν να είναι μέλος αυτής της ομάδας. Ο ΟΦΗ έχει μπροστά του όλα τα όνειρα και τον χρόνο για να πετύχει κάποιο τίτλο και φυσικά το σημαντικότερο ότι ξεκινάνε τα έργα στο ΒΑΚ για την βελτίωση του που πραγματικά θα γίνει ένα στολίδι»

Σκέφτεσαι την επιστροφή σου στο Ηράκλειο και την Κρήτη;

«Αυτό είναι κάτι που δεν σου επιφυλάσσει το μέλλον. Εμένα η δουλειά μου είναι του προπονητή που πραγματικά δεν μπορείς να γνωρίζεις την επόμενη ημέρα. Ζω από αυτό το επάγγελμα, κοιτάω το μέλλον, θέλω να βελτιώνομαι και να πηγαίνω σε ομάδες που μου δίνουν σιγουριά και σωστά εφόδια να δουλέψω. Φυσικά σε οποιαδήποτε πρόταση θα είμαι ανοιχτός να την συζητήσω».

Στο παρελθόν είχε ακουστεί τι όνομα σου για την ομάδα της Δαμάστας. Τι ισχύει και πόσο κοντά ήσουν να αναλάβεις το σωματείο;

«Ήταν μια περίοδος που είχα βρεθεί στην Κρήτη για να παρακολουθήσω κάποιες προπονήσεις στα πλαίσια του διπλώματος. Είχαν γίνει κάποιες συναντήσεις, περισσότερες φιλικές λόγω γνωριμίας με τον κ. Παπαδάκη για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Τότε η ομάδα είχε προπονητή τον κ. Χατζησεβαστό, ο οποίος έχει κάνει τρομερή δουλειά από τότε που ανέλαβε την ομάδα και δίκαια την έχει ανεβάσει στην Γ’ Εθνική όπου έχει ξεκινήσει και πολύ καλά. Είναι ο καταλληλότερος αυτή τη στιγμή να βρίσκεται εκεί»

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2021;

«Νομίζω ότι το 2020 ήταν μια χρονιά που δοκιμάστηκε όλος ο πλανήτης με την πανδημία. Νομίζω ήταν κάτι σοκαριστικό, αντιμετωπίσαμε ένα παγκόσμιο θέμα υγείας και ήταν κάτι που μας πήγε επαγγελματικά πίσω. Εύχομαι να ξεπεράσουμε την πανδημία και με την έλευση των εμβολίων να μπούμε γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και να πετύχει ο κάθε ένας και επαγγελματικά».

Ένα μήνυμα στον κόσμο της Κρήτης:

«Στην Κρήτη έχω ζήσει πολύ καλές επαγγελματικές στιγμές. Ένα μέρος που το αγάπησα το ένιωσα δεύτερη πατρίδα μου. Εύχομαι στην ομάδα του ΟΦΗ να πετύχει τους στόχους της και να φτάσει ξανά σε τίτλους όπως ήταν και στο παρελθόν».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Click to Hide Advanced Floating Content