Την πρόκριση ο ΠΟΑ, τις εντυπώσεις ο Ανθεστίων και ο… κόσμος του (pics)

Χωρίς να καταφέρει να εντυπωσιάσει, ο ΠΟΑ κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΗ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλμυρό, που νωρίτερα επικράτησε του Πόρου. Με «πρωταγωνιστές» τους Καϊμακαμούδη-Ρουμπάκη που άλλαξαν άρδην την εικόνα του, ο ΠΟΑ επικράτησε 2-0 με γκολ του πρώτου σκόρερ του 7ου ομίλου αλλά και το Νίκολι. 

Κυπελλούχος… στον κόσμο ο Ανθεστίων (vid)

Στο πρώτο μέρος, ο ΠΟΑ ήταν καλύτερος, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας τρόπους να απειλήσει την εστία του Χρονάκη, κάτι που δεν κατάφερνε βέβαια με ευκολία, παρά την ανωτερότητά του.

Στο 2’ η πρώτη επίσκεψη του ΠΟΑ στα «καρέ» του ΑΝθεστίωνα, με τον ΠΟΑ να ζητάει πέναλτι σε μαρκάρισμα εντός περιοχής, ενώ οι Θραψανιώτες ζήτησαν επίμονα χέρι, με τον κ. Βασάκη να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 3’ σουτ του Αννιτσάκη, δεν δημιούργησε πρόβλημα για τον Χρονάκη και στο 14’ ο Ανθεστίων βγήκε γρήγορα στην «κόντρα» με τον Τρουλάκη από τα δεξιά, που «γύρισε» αλλά η παράλληλη πάσα του δεν ήταν καλή και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς. Στο 16’ ο Δρακούλης κέρδισε ένα κόρνερ για τους Θραψανιώτες και εκτελέστηκε γρήγορα με τον Γιούνγκα να παίρνει τη κεφαλιά μέσα από τη περιοχή, αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Ο ΠΟΑ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ολιβέιρα, αλλά είχε ήδη υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, ενώ σουτ του Σκουλά και του Ολιβέιρα, ήταν άστοχα τόσο στο 18’ όσο και στο 23’ αντίστοιχα.

Η συνέχεια του πρώτου μέρους είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα που δεν επέτρεψαν να δημιουργηθούν ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Στην επανάληψη, ο ΠΟΑ ζήτησε και πάλι πέναλτι, αυτή τη φορά σε μαρκάρισμα πάνω στον Μπολάκη, ενώ τόσο στο 51’ με τον Κατσαρό όσο και στο 54’ με τον Σαβουϊδάκη, οι Ατσαλενιώτες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Για λίγα λεπτά στη συνέχεια, ο Ανθεστίων κέρδισε μέτρα, έψαχνε το γκολ, με τον ΠΟΑ όμως στο 60’ να έχει την ευκαιρία με τον Κερμενίδη για να σκοράρει, με δυνατό σουτ του αρχηγού του, αλλά ο Χρονάκης σε ετοιμότητα απέκρουσε.

Ο Ανθεστίων απείλησε με τον Βαρδή, με διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ, ενώ προ του Δρακούλη λίγα λεπτά αργότερα, ο Γιαγκιόζης βγήκε έγκαιρα και σωτήρια και μπλόκαρε πριν δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τελική προσπάθεια.

Τόσο στο 83’ όσο και στο 85’ ο Χριστοφοράκης, δεν μπόρεσε να βάλει τους Θραψανιώτες μπροστά στο σκορ, παρά τις προϋποθέσεις που ο ίδιος δημιούργησε, οι προσπάθειές του δεν ήταν ανάλογες.

Η είσοδος του Φώτη Καϊμακαμούδη και του Μανώλη Ρουμπάκη, άλλαξε την εικόνα του ΠΟΑ, που πίεσε περισσότερο για το γκολ, στο 88’ μετά από ωραίο συνδυασμό των δύο προαναφερθέντων, ο Νίκολι από κοντά έκανε το 1-0, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Καϊμακαμούδης από κοντά, έκανε το 2-0 «σφραγίζοντας» τη νίκη.

Η… συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, ο Γιαγκιόζης αποβλήθηκε, αφήνοντας τον ΠΟΑ με παίχτη λιγότερο, ενώ ο ίδιος «χάνει» και τον τελικό της διοργάνωσης, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τσιρούδης, καθώς ο Ανέστης Αναστασιάδης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Παρ’ όλα αυτά, ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος, ο κ. Βασάκης σφύριξε για τελευταία φορά και ο ΠΟΑ κέρδισε μία θέση στον τελικό.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Τέλος! Ο ΠΟΑ είναι στον τελικό!

Κόκκινη στον Γιαγκιόζη! Ο τερματοφύλακας του ΠΟΑ αποβλήθηκε, χάνει τον τελικό και άφησε τους Ατσαλενιώτες με δέκα παίχτες για τη συνέχεια, του αγώνα, ενώ ο ΠΟΑ έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές του και κάτω απο τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσιρούδης

90′ Ο ΠΟΑ κλειδώνει τη νίκη και την πρόκριση, με τον Φώτη Καϊμακαμούδη απο κοντά, να πλασάρει και να κάνει το 2-0.

88′ Γκολ για τον ΠΟΑ! Ο Μανώλης Ρουμπάκης με τον Φώτη Καϊμακαμούδη, συνεργάστηκαν άψογα, με τον έμπειρο Ρούμπι να βγαίνει σε πλάγια θέση, να πλασάρει στην ρίζα του δοκαριού και στην συνέχεια ο Νίκολι απο κοντά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Υπενθυμίζουμε, εάν δεν υπάρξει νικητής στη κανονική διάρκεια, θα ακολουθήσει μισάωρη παράταση και στη συνέχεια πέναλτι.

85′ Ο Χριστοφοράκης στο ύψος της περιοχής, αποφεύγει τους προσωπικούς του αντιπάλους αλλά το τελείωμά του δεν είναι αρκετό για να κάνει το 0-1.

83′ Ο Χριστοφοράκης απο κοντά, δεν μπορεί να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε και μοιραία πέρασε άουτ απο αρκετά κοντά.

Έχουμε συμπληρώσει 82 λεπτά παιχνιδιού, ο Ανθεστίων έχει κερδίσει αρκετά μέτρα στο γήπεδο, κάτι που του έχει επιτρέψει να δείξει επιθετικές προθέσεις στο παιχνίδι,

73′ Αλλαγή για τον Ανθεστίωνα. Αποχώρησε ο Σφακιανάκης και τη θέση του πήρε ο Χότζα.

72′ Νέα ευκαιρία για τον ΠΟΑ με τον Καϊμακαμούδη να κάνει προβολή απο κοντά, ο Χρονάκης απέκρουσε και στην επαναφορά ο πρώτος σκόρερ του 7ου ομίλου της Γ Εθνικής, αστόχησε.

71′ Νέα προσπάθεια του Καϊμακαμούδη απο κοντά, με τα πόδια ο Χρονάκης απομάκρυνε κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

69′ Ο Φώτης Καϊμακαμούδης, μέσα απο τη περιοχή υπό πίεση, σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

68′ Πλασέ του Ρουμπάκη έξω απο τη περιοχή, εύκολη “λεία” για τον Χρονάκη που μπλοκάρει.

67′ Νέα αλλαγή για τον ΠΟΑ. Αποχώρησε ο Σκουλάς και τη θέση του πήρε ο Μεϊρέλες.

66′ Προ του Δρακούλη που βρέθηκε απέναντι απο την εστία, ο Γιαγκιόζης βγαίνει έγκαιρα σωτήρια και μπλοκάρει πριν δημιουργηθούν προϋποθέσεις για γκολ.

65′ Διπλή αλλαγή για τον ΠΟΑ. Αποχώρησαν Κατσαρός-Ολιβέιρα και τη θέση τους πήραν οι Καϊμακαμούδης-Ρουμπάκης.

62′ Διαγώνιο σουτ του Βαρδή, η μπάλα πέρασε άουτ.

Για λίγα λεπτά, ο Ανθεστίων κέρδισε μέτρα, έψαχνε το γκολ, με τον ΠΟΑ όμως στο 60’ να έχει την ευκαιρία με τον Κερμενίδη για να σκοράρει, με δυνατό σουτ του αρχηγού του, αλλά ο Χρονάκης σε ετοιμότητα απέκρουσε.

54′ Σουτ του Σαβουϊδάκη έξω απο τη περιοχή, πέρασε άουτ.

52′ Εκτέλεση φάουλ του Σένκα πλασαριστά προς τον Κερμενίδη που “γέμισε” την περιοχή, ο Μακρογιαννάκης απομάκρυνε και στην επαναφορά ο Μπολάκης αστόχησε.

51′ Σουτ του Κατσαρού απο αρκετά πλάγια θέση, απομάκρυνε ο τερματοφύλακας.

50′ Ο Μπολάκης έκανε ατομική ενέργεια μπήκε στη περιοχή, μαρκαρίστηκε και ζήτησε πέναλτι, με το παιχνίδι να “παίζει” κανονικά μετά απο υπόδειξη του διαιτητή.

48′ Κίτρινη κάρτα στον Κεφάκη για μαρκάρισμα πάνω στον Σκουλά.

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές.

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, υπήρξε μουσικοχορευτικό “σόου” απο Κρουσανιωτάκια. Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

«Άρωμα» Κρουσώνα, «άρωμα» παράδοσης στο Final Four (vid & pics)

Επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες για την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Ημίχρονο 0-0 στον Κρουσώνα. Ο ΠΟΑ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Θραψανιώτες, να ψάχνουν το γκολ, κυρίως μέσω αντεπιθέσεων, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό, “ρήγματα” στην άμυνα του ΠΟΑ. 

45′ Συμπληρώσαμε τη κανονική διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και απομένουν οι καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση του. Ένα λεπτό θα είναι ο έξτρα χρόνος.

35′ Ένταση στο παιχνίδι, ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, για ένα μαρκάρισμα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο κ. Βασάκης “κιτρίνισε” τόσο τον Ολιβέιρα, όσο και τον Μακρογιαννάκη.

Μισή ώρα παιχνιδιού στον Κρουσώνα, με τον ΠΟΑ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ απο την άλλη η ομάδα του Θραψανού, “ψάχνει” να βρει κενούς χώρους σε γρήγορες αντεπιθέσεις, κάτι που δείχνει πως μπορεί να το κάνει με επιτυχία.

23′ Καλό σουτ του Ολιβέιρα, έξω απο τη περιοχή, αλλά πέρασε άουτ.

19′ Μετά απο κάθετη του Σένκα, ο Ολιβέιρα πλάσαρε εύστοχα και βρήκε δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

18′ Σουτ του Σκουλά για τον ΠΟΑ, η μπάλα απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε, ο Σκουλάς έξω απο τη περιοχή έγινε αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε, αλλά και πάλι η μπάλα απομακρύνθηκε, αυτή τη φορά πλάγια.

17′ Το κόρνερ εκτελέστηκε, ο Γιούνγκα πήρε τη κεφαλιά με πορεία προς την εστία, αλλά οι αμυντικοί του ΠΟΑ απομάκρυναν σωτήρια.

16′ Προσπάθεια του Δρακούλη απο τα δεξιά, κέρδισε το κόρνερ για τους Θραψανιώτες.

Ο Ανθεστίων βγήκε γρήγορα στην κόντρα με τον Χριστοφοράκη, αλλά η παράλληλη πάσα του δεν ήταν καλή και απομακρύνθηκε, ενώ στη συνέχεια ένα σουτ του Κεφάκη, ήταν αρκετά άουτ.

10′ Φάουλ σε καλό σημείο για τον ΠΟΑ. Το εκτέλεσε ο Κερμενίδης, αλλά το τοίχος σταμάτησε τη πορεία της και στη συνέχεια απομακρύνθηκε η μπάλα.

Ο ΠΟΑ έχει μπει δυνατά και πιέζει ασφυκτικά, ψάχνοντας απο νωρίς το γκολ.

3′ Ένα σουτ του Αννιτσάκη, δεν δημιούργησε πρόβλημα για τους Θραψανιώτες.

2′ Επίσκεψη του ΠΟΑ στα “καρέ” του Ανθιεστίωνα, πέναλτι ζητάει ο ΠΟΑ, χέρι ζητάει ο Ανθεστίων, “παίζεται” είπε ο διαιτητής!

1′ Σέντρα στο παιχνίδι.

Καθυστερεί η έναρξη του παιχνιδιού, για να καθαριστεί η ατμόσφαιρα και να επανέλθει η ορατότητα στο γήπεδο, λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι του Ανθεστίωνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΠΟΑ: Γιαγκιόζης, Μπολάκης, Κατσαρός(65′ Καϊμακαμούδης), Λουμπάκης, Σένκα, Κερμενίδης, Ολιβέιρα(65′ Ρουμπάκης), Σκουλάς(67′ Μεϊρέλες), Σαβουϊδάκης, Νικόλι, Αννιτσάκης

Στον πάγκο είναι οι: Τσιρούδης, Χατζηανδρέου, Κοντός, Γιακουμάκης, Χωματάς, Γιαλυτάκης

Ανθεστίων: Χρονάκης, Μακρογιαννάκης, Σφακιανάκης(73′ Χότζα), Γιούγκα, Δρακάκης, Βαρδής, Ανυφαντάκης, Τρουλάκης, Κεφάκης, Δρακούλης, Χριστοφοράκης

Στον πάγκο είναι οι: Κορνηλάκης, Κλάδος, Καπαρουνάκης, Καφούσης, Μπερνίκου, Δοργιομανωλάκης, Φωτόπουλος Γ., Παχάκης

Οι δύο ομάδες κάνουν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο και σε λίγα λεπτά θα ξεκινήσει το μεγάλο παιχνίδι. Εντυπωσιακοί οι φίλοι του Θραψανού.

Έκλεψαν την… παράσταση οι φίλοι του Ανθεστίωνα (pics)

Οι αναπληρωματικοί έκαναν την εμφάνισή τους και σε λίγα λεπτά θα εισέλθουν οι αρχικές ενδεκάδες για την έναρξη του παιχνιδιού.

Ολοκληρώθηκε το ζέσταμα των δύο ομάδων και επιστρέφουν στα αποδυτήρια για να ετοιμαστούν για την έναρξη του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε, διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μάνος Βασάκης με βοηθούς τους Ιωάννη Δασκαλάκη-Κωνσταντίνο Δρακουλάκη, ενώ 4ος διαιτητής έχει οριστεί ο Μάνος Σαμιωτάκης.

Την εμφάνισή της έχει κάνει στον αγωνιστικό χώρο και η διαιτητική τριάδα που θα διευθύνει το παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο κια προετοιμάζονται για την έναρξη του αγώνα που έχει προγραμματιστεί στις 19:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P