Στο «Final 4» με πρόκριση στα πέναλτι για τον Πόρο!

Στο πρώτο «Final 4» της ιστορίας της ΕΠΣ Ηρακλείου, έκλεισε εισιτήριο ο Πόρος ο οποίος επικράτησε με 3-4 στα πέναλτι του ΑΟΤ(0-0κ.δ. και παράταση) μετά από μία σπουδαία «μάχη».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο στις δύο εστίες.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε στο 12ο λεπτό και ήταν για τον ΑΟΤ όταν ο Δημαράκης εκτέλεσε γρήγορα βολέ, ο Ζαφείρης πήρε την μπάλα από τα δεξιά, σούταρε, όμως ο Δ. Ζαφείρης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο ΑΟΤ ήταν αυτός που απείλησε και στο 16ο λεπτό, όταν ο Αλ.Ζαφειρη εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά πέρασε η μπάλα από όλους, έφτασε δεξιά στον Φουντουλάκη που έκανε τη σέντρα – σουτ, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Δ. Ζαφείρη.

Ο Πόρος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 22ο λεπτό έχασε την πρώτη του ευκαιρία όταν ο Καλαμιώτης σούταρε έξω από την περιοχή, όμως δεν ανησύχησε καθόλου τον Δημαράκη. Λίγα λεπτά αργότερα οι «μπλε» όταν ο Πήλιος πάσαρε στον Στεφανάκης ο οποίος πάσαρε στον Ράπτη, ο τελευταίος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει.

Όσο περνούσε η ώρα ο Πόρος ανέβαζε την απόδοση του και στο 30ο λεπτό έχασε μια ακόμα ευκαιρία με τον Πήλιο να πιάνει το βολέ, όμως ο Δημαράκης είπε «όχι» κρατώντας το μηδέν για τον ΑΟΤ.

Στο δεύτερο ημίχρονο την πρώτη καλή στιγμή την είχε ο Πόρος, όταν ο Πήλιος σούταρε διαγώνια την μπάλα με τον Δημαράκη να διώχνει στην αριστερή γωνία του.

Ένα λεπτό αργότερα ο Πόρος κατάφερε να σκοράρει με τον Αζίζι, όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού ο κ. Ζαφείρης υπόδειξε επιθετικό φάουλ πάνω στον Δημαράκη από τον Καλαμιώτη.

Την πρώτη καλή στιγμή ο ΑΟΤ την δημιούργησε στο 57ο λεπτό όταν ο Φραγκιαδουλάκης έπιασε μακρινό σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δοκάρι του Ζαφείρη.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μια ακόμα σπουδαία ευκαιρία στο 66ο λεπτό όταν ο Αλ. Ζαφείρης σέντραρε όμορφα από δεξιά ο Μεταξάκης στο δεύτερο δοκάρι σούταρε με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός με τον Πόρο να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 81ο λεπτό όταν ο Ράπτης σέντραρε ο Αζίζι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Δημαράκη.

Στο 84ο λεπτό ο ΑΟΤ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Ρούκα σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ευνόησε τον Μεταξάκη, όμως το σουτ του πέρασε άουτ.

Ο ΑΟΤ στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας σπατάλησε τεράστια ευκαιρία ότν ο Ζαφείρης έφυγε στην κόντρα επίθεση, όμως ο αδερφός του το αρνήθηκε και κράτησε το μηδέν στέλνοντας έτσι το ματς στην παράταση.

Στον εξτρά χρόνο οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στη «Ρώσικη Ρουλέτα» των πέναλτι!

Εκεί οι ποδοσφαιριστές του Πόρου ήταν πιο… ψύχραιμοι και επικράτησαν με 3-4 στη διαδικασία(2 άστοχα πέναλτι για τους γηπεδούχους με Ζαφείρη και Δουλγεράκη-ενώ είχε αστοχήσει και ο Αζίζι για τον Πόρο), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στο πρώτο Final 4 του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ηρακλείου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟΤ: Δημαράκης, Σκαντζάκης, Χαλκιαδάκης, Δουλγεράκης, Βρεττός, Ζαφείρης,Τριάντης, Μεταξάκης, Παπανδρέου, Φραγκιαδουλάκης, Φουντουλάκης.

Πόρος: Ζαφείρης, Στεφανάκης, Μπάμπης, Παπαδομιχελάκης, Πλαϊτάκης, Αριστεινίδης, Αζίζι, Καλαμιώτης, Ράπτης, Λούσι, Πήλιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P