Ο Εργοτέλης μεγάλος νικητής του Ηρακλειώτικου ντέρμπι!

Ο Εργοτέλης ήταν ο μεγάλος νικητής του Ηρακλειώτικου ντέρμπι αφού επικρατήσει με 1-2 του Ηροδότου και πήρε μία ακόμα σπουδαία νίκη ανεβαίνοντας στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Ο Ηρόδοτος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν ο Βρετός κυνήγησε μία χαμένη μπάλα, έφτασε ως την περιοχή έκανε το σουτ όμως η μπάλα χτύπησε σε σώματα και έφυγε κόρνερ!

Ο Εργοτέλης ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο ντέρμπι στο 24ο λεπτό όταν ο Πέϊος εκμεταλλεύτηκε μια σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή και με κοντινό πλασέ απ’ το ύψος του πέναλτι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1 στην Αλικαρνασσό!

ADVERTISING

Η απάντηση των γηπεδούχων ωστόσο ήταν άμεση καθώς στο 30΄ ο Γκίνη εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσέλιου και από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1!

Παρά τις όποιες ευκαιρίες στη συνέχεια το σκορ δεν άλλαξε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια!

Στο δεύτερο μέρους οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν ιδανικά, καθώς μόλις στο 46΄ όταν ο Κωστανάσιος μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή σούταρε δυνατά με τον τερματοφύλακα να αποκρούει και τον Κόνραντ ακολουθώντας την φάση να πλασάρει σε κενή εστία ανενόχλητος γράφοντας το 1-2!

ADVERTISING

Στη συνέχεια ο χρόνος κυλούσε χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία, με τον Ηρόδοτο να απειλεί στο 82ο λεπτό με τον Βρεττό αλλά τον Τσέλιο να αποκρούει!

Στο 85΄ ο Εργοτέλης έμεινε με παίκτη λιγότερο όταν ο Χοσάμ αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Γκίνη!

Οι γηπεδούχοι έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα έψαξαν την ισοφάριση και έχασαν ευκαιρίες με τους Αποστολίδη και Βρεττό ωστόσο το 1-2 έμεινε μέχρι και το φινάλε με τον Εργοτέλη να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη στο Ηρακλειώτικο ντέρμπι!

ADVERTISING

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ηροδοτος (Γιάννης Τάτσης): Δημηζάς, Αργκιλέσι, Βρεττός, Γκίνη, Αρναούτογλου, Ρουσσάκης, Μπαρμπόζα, Καρυωτάκης, Χαλκιαδάκης, Κορτσάμ, Μακριδάκης

Εργοτέλης (Νίκος Μπαδήμας): Τσέλιος, Ντουμάνης, Σερβιλάκης (Σαρρής 46’) Ποζατζίδης (Κατσούρι 66’ λ.τρ)Μίκο, Πέϊος, Μπουτσάκης (Hossam 75’)  Appi, Κωστανάσιος, Κοκκίνης (Θεοδωράκης 87’) Conraad (Πατρινός 75’)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ