Η «έξαρση» κρουσμάτων, απασχόλησε την ΕΠΣΗ

Την πρώτη τους τηλεδιάσκεψη για το 2022, είχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, όπου συζητήθηκε η έξαρση κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί σ’ ολόκληρη την χώρα, αλλά και τα σωματεία του Ηρακλείου, με τον ΠΑΟΚ σήμερα να ανακοινώνει την ύπαρξη οκτώ θετικών στον κορωνοϊό ποδοσφαιριστών.

Τα στελέχη της Ένωσης, συζήτησαν για την «έξαρση» κρουσμάτων που τους προβληματίζει ιδιαίτερα, έχοντας ήδη αρκετές επαφές με τα σωματεία τα οποία δηλώνουν συνεχώς ύπαρξη κρουσμάτων στην ΕΠΣΗ, ανάμεσά τους και ο ΠΑΟΚ, ενώ επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Youth League, το Κύπελλο της ΕΠΣΗ αλλά και τις μικτές ομάδες.

Αναβάλλεται η προπόνηση του ΠΑΟΚ – 8 κρούσματα κορωνοϊού

ADVERTISING

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ, αναφέρει: «Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Ήταν η πρώτη συνεδρίαση για το 2022 και λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών αποφασίστηκε να γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και όχι δια ζώσης.

ADVERTISING

Πρωτεύων θέμα συζήτησης αποτέλεσε η επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων μετά τη διακοπή της εορταστικής περιόδου με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, θα παρακολουθούνται οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες ενώ θα υπάρχουν και επαφές με τα σωματεία που αντιμετωπίζουν αυξημένα θετικά κρούσματα.

Παράλληλα θα υπάρξει επικοινωνία και με την ΕΠΟ για νεότερες οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση της έξαρσης και για τυχόν επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

ADVERTISING

Στη συνέχεια έγινε απολογισμός της κλήρωσης του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, με την Γ’ Φάση της διοργάνωσης να ξεκινά την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Επίσης έγινε ενημέρωση για την προετοιμασία των Μικτών Ομάδων ενόψει των αγώνων της 2ης αγωνιστικής με τα Χανιά που είναι προγραμματισμένοι για την μεθεπόμενη Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.

Αναφορικά με τη διοργάνωση του Youth League, θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες μία Επιτροπή για την κατάρτιση της προκήρυξης και στη συνέχεια θα γίνει η τελική σύσκεψη για την έναρξη του πρωταθλήματος, εφόσον πάντα το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

ADVERTISING

Η Ε.Ε. της ΕΠΣΗ συζήτησε και άλλα θέματα οργανωτικού και λειτουργικού χαρακτήρα, καταρτίζοντας ένα πρώτο πλάνο για τους στόχους που θέτει εντός του 2022».