Γ. Ασσαριωτάκης: «Θα βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν μια ασπρόμαυρη ταινία»

Ο Πρόεδρος του Πόρου, Γιάννης Ασσαριωτάκης μίλησε στο Grandsport.gr για τη νέα αναστολή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, εκφράζοντας την απογοήτευση του, ξεσπώντας παράλληλα για τις θυσίες όλων των παραγόντων στις δύσκολες οικονομικές στιγμές που ζει η χώρα μας.

Ο ισχυρός άνδρας των “μπλε” αναφέρθηκε παράλληλα στην ανάγκη που έχει το Ελληνικό ποδόσφαιρο από τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό για το μέλλον της χώρας μας, ενώ εξέφρασε την αγανάκτηση του για τα χρήματα που ξόδεψαν και τους προγραμματισμούς της αρχής της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:  «Υπάρχει μια απογοήτευση με τη νέα αναβολή. Πως να συνεχίσουμε να δίνουμε την ζωή μας στον αθλητισμό; Πως θα βγάζουμε από την τσέπη μας λεφτά; για ποιο σκοπό; Αφού υπάρχει αβεβαιότητα… Οι ομάδες που έχουν ποδοσφαιριστές εκτός Κρήτης πως θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δυσκολίες; Έχει σκεφτεί κανείς τι κόπο κάνουμε για τον αθλητισμό; Ας αφήνουν την Super League 1 να παίζει και να μας αφήσουν εμάς στην ησυχία μας. Δεν καταλαβαίνω, για ποιο λόγο παίζαμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα ενώ 7-8 εβδομάδες δεν κάναμε τίποτα και πως έρχονται τώρα και μας λένε πάλι αναβολή; Για ποιον προγραμματισμό να μιλήσουμε; Πετάξαμε τόσα λεφτά στον κουβά; Για ποιο λόγο να συνεχίσουμε να δίνουμε στον αθλητισμό;.

Η Σουπερ Λιγκ θέλει Έλληνες παίκτες που θα τους βρει άμα δεν υπάρχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και τα παιδιά των ακαδημιών να παίζουν ποδόσφαιρο. Να κάνουμε μόνο προπονήσεις; Για ποιον λόγο; Εμείς δεν έχουμε ούτε χορηγίες, ούτε τηλεοπτικά. Χαλάμε τον χρόνο μας για την ομάδα της γειτονιάς μας και για την αγάπη μας στο ποδόσφαιρο και μετά καταλήγουμε στο πουθενά. Γι αυτό και η Σουπερ Λιγκ θα έχει σε λίγο καιρό μόνο ξένους ποδοσφαιριστές. Θα εξαφανιστεί και το ποδόσφαιρο. Σίγουρα η υγεία  είναι πάνω από όλα, ωστόσο αυτή η κατάσταση θα απομακρύνει τα παιδιά από τον αθλητισμό και θα βλέπουν το ποδόσφαιρο μόνο στο Playstation. Στο τέλος θα βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν μια ασπρόμαυρη ταινία από το παρελθόν γιατί μέλλον δεν υπάρχει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P