Στο Ηράκλειο οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες του 2023

Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων επικρότησε ομόφωνα τον ελληνικό φάκελο υποψηφιότητας για τη διοργάνωση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, επισφραγίζοντας ουσιαστικά την ανάληψη της διοργάνωσης από τους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου.

Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια με τη συμμετοχή των αθλητών των Μεσογειακών Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, μελών της Δ.Ε.Μ.Α., που προέρχονται από τρεις ηπείρους: την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη.

Η πρώτη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Πεσκάρα της Ιταλίας το 2015. Η δεύτερη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Πάτρα της Ελλάδας το 2019.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης διεξήχθησαν έντεκα Αθλήματα. Πιο συγκεκριμένα:

Άκουαθλον
Παράκτια χειροσφαίριση
Ποδόσφαιρο άμμου
Πετοσφαίριση Άμμου
Αντισφαίριση Άμμου
Πάλη Άμμου
Ωκεάνιο Καγιάκ
Τεχνική Κολύμβηση
Κολύμβηση Ανοικτής Θαλάσσης
Παράκτια Κωπηλασία
Θαλάσσιο Σκι

Αναλυτικά η ενημέρωση:

O Davide Tizzano νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων. Στο Ηράκλειο οι Μεσογειακοί Beach Games 2023

Μετά από 18 χρόνια υπάρχει αλλαγή στην ηγεσία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, καθώς τον Αλγερινό Amar Addadi διαδέχεται ο Ιταλός Davide Tizzano που εξελέγη Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έγινε διαδικτυακά και ήταν άκρως επιτυχημένη.

Στον «φάκελο» για τους Παράκτιους Μεσογειακούς, η κατασκευή νέου γηπέδου στον Καρτερό!

Ο νέος Πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα και μιλώντας μετά την εκλογή του, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της μεσογειακής οικογένειας για την εμπιστοσύνη τους. Στόχος είναι να κάνουμε τους Μεσογειακούς Αγώνες μεγαλύτερους και δυνατότερους. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Αmar Addadi για τη σπουδαία προσφορά του στη ΔΕΜΑ και με την ευκαιρία αυτή να τον προτείνω για τη θέση του επίτιμου Προέδρου της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Ομόφωνα εξελέγησαν και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου που είναι:

Για τη θέση του 1ου Αντιπροέδρου:
Mehrez BOUSSAYENE ( Τυνησία)
Για τη θέση του 2ου Αντιπροέδρου:
Bernard AMSALEM (Γαλλία)
Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα:
Ιάκωβος ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ (Eλλάδα)
Για τη θέση του Ταμία: Γιώτης ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (Κύπρος)
Τα νέα εκλεγμένα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά σειρά ψήφων είναι:
Ljiljana UJLAKI SUBIC (Κροατία)
Cayetano CORNET (Ισπανία)
Abderrahmane HAMMAD (Αλγερία)
Elif OZDEMIR (Τουρκία)
Abdellatif IDMAHAMMA (Μαρόκο)
Blaz PERKO (Σλοβενία)
Mohamed GREMIDA (Λιβύη)

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε παρουσία της υποψηφιότητας του Ηρακλείου για τους Μεσογειακούς Beach Games 2023 και ακολούθησε ψηφοφορία, με τα μέλη της μεσογειακής οικογένειας να επιλέγουν ομόφωνα το Ηράκλειο ως την διοργανώτρια πόλη.

Επίσης ομόφωνα εγκρίθηκαν ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης που παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο οικονομικός απολογισμός, καθώς και ο προυπολογισμός για το 2022.

Αποφασίστηκε και η αλλαγή του καταστατικού, ώστε η ΔΕΜΑ να μπορεί να διοργανώνει διαδικτυακά τη Γενική Συνέλευση και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Ακολούθησε παρουσίαση της προόδου των έργων από τις πόλεις που θα διοργανώσουν τους επόμενους Μεσογειακούς Αγώνες, το Οράν το 2022 και το Τάραντο 2026.

Τέλος απονεμήθηκε ο τίτλος Order of Merit ή και έγιναν Επίτιμα Μέλη, για τις σπουδαίες υπηρεσίες τους στον αθλητισμό της Μεσογείου, ο Victor Naranjo Sanchez (Spain), ο Marwan Maghur (Libya) και ο Stavri Bello (Albania).

Ο τίτλος Order of Merit απονεμήθηκε και στους General Souhail Khoury (Lebanon), Ντίνος Μιχαηλίδης (Κύπρος) και Alain Lunzenfichter (France).

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Αmar Addadi στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του, ευχαρίστησε όλες τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές – μέλη της ΔΕΜΑ και τους ανθρώπους της μεσογειακής αθλητικής οικογένειας και ζήτησε από όλους να συνεχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη των Μεσογειακών Αγώνων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.