Στον «φάκελο» για τους Παράκτιους Μεσογειακούς, η κατασκευή νέου γηπέδου στον Καρτερό!

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του φακέλου της υποψηφιότητας του Ηρακλείου για την διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν το 2023 και μέσα στον φάκελο, πέραν της κατασκευής γηπέδων συγκεκριμένων αθλημάτων, έχει συμπεριληφθεί και γήπεδο ποδοσφαίρου, στην περιοχή του Καρτερού!

Με ανάρτησή του πριν απο λίγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δημοσιοποίησε ένα βίντεο αναφορικά με τα έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων του 2023, μετά την Γενική Συνέλευση της Διεθνής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει γνωστή η απόφαση της Διεθνής Επιτροπής, που εφόσον αναθέσει στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, τους επικείμενους αγώνες, αναμφίβολα, θα πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες έτσι ώστε, τα πάντα να είναι έτοιμα, τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν και θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Στον φάκελο της υποψηφιότητας, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, εχει συμπεριλάβει και κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων στην περιοχή του Καρτερού, όπου θα αντικαταστήσει τα γήπεδα της ΑΕΚ και των Ελπίδων, ενώ στη συνέχεια, τα δύο σωματεία, θα αποκτήσουν δικαίωμα χρήσης του, αν και οι εγκαταστάσεις ουσιαστικά θα ανήκουν, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες, αναμένεται να γνωστοποιηθούν απο τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Ποδόσφαιρο ως άθλημα, δεν συμπεριλαμβάνεται στα αθλήματα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, όμως πρόθεση του Υφυπουργείου είναι να προστεθεί, έτσι ώστε παράλληλα να καλύψει και γηπεδικές ανάγκες της περιοχής.

Παρακολουθείστε το βίντεο, της παρουσίασης της υποψηφιότητας του Ηρακλείου:

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρει: «Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση International Committee of Mediterranean Games επικρότησε τον φάκελο υποψηφιότητας μας μαζί με τους 3 παραλιακούς Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου.

Αναλαμβάνουμε να συνδιοργανώσουν τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, το καλοκαίρι του 2023✌️

Η Ελλάδα, η Κρήτη, το Ηράκλειο στο αθλητικό επίκεντρο🇬🇷🇬🇷

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Τους ευχαριστούμε.

Ξεκινάμε δουλειά»!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.