Χρ. Βασιλάκης: «Προλαβαίνει να ληφθεί μια πρωτοβουλία ώστε Πήγασος και Πατούχας να εμφανιστούν ξανά στα γήπεδα μαζί»

Την δική του θέση μετά την απόφαση από την διοίκηση του Πήγασου να αναστείλει την λειτουργία της ομάδας πήρε ο πρόεδρος της Γαρίπας, Χρήστος Βασιλάκης.

Ο ίδιος γύρισε τον χρόνο πίσω και τόνισε ότι ο ίδιος έζησε την δημιουργία της ομάδας του Πήγασου, λέγοντας πως ήταν ιδρυτικό μέλος του.

Παράλληλα ο ίδιος αναφέρθηκε στους ανθρώπους της περιοχής που δεν έδειξαν την όρεξη που έπρεπε για να παραμείνει η ομάδα στα γήπεδα του Ηρακλείου.

Ακόμα ο Χρήστος Βασιλάκης, αναφέρθηκε και στον Πατούχα που φέτος διαγράφτηκε από τα αρχεία της ΕΠΣΗ…

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έζησα την δημιουργία της ομάδας του Πήγασου εν τη γενέσει της και ήμουν και συμβολικά ιδρυτικό μέλος της σαν γαμπρός στην Έμπαρο. Ήμουν είδη πρόεδρος στην ομάδα της Γαριπας οπότε δεν μπορούσα να κάνω και πολλά πράγματα αλλά όποτε μου ζητήθηκε βοήθεια και μπορούσα ήμουν εκεί.

Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα κατάφερε να είναι μια από τις πολύ συμπαθής ομάδες της ΕΠΣΗ και μάλιστα την χρονιά που δεν πρόλαβε να μπει στο μητρώο της ΓΓΑ έφτασε στο απόγειο της καθώς αγωνιζόταν στην Α2 κατηγορία και νομίζω ότι εκείνη τη χρονιά θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Σήμερα 18 χρόνια μετά η παύει (εύχομαι προσωρινά) την λειτουργία της κάτι που μας λυπεί όλους.

Συμπωματικά φέτος διαγράφτηκε από τα αρχεία της ΕΠΣΗ και ο ιστορικός Πατούχας. Τι να πρώτο θυμηθώ και τι να πρώτο γράψει κανείς για τον Πατούχα. Στον Δήμο Βιάννου λοιπόν δεν υπάρχει κανένας πυρήνας αθλητισμού. Γυμνάσιο, λύκειο, χωριά με έντονη δυναμική, ένα γήπεδο στολίδι αλλά ο αθλητισμός απών. (Δεν χρειάζονται να γράψω για τα ωφέλη του αθλητισμού τώρα.)

Τις περιόδους των εκλογών γίνονται ζυμώσεις επί ζυμώσεων, γίνονται άνω κάτω τα χωριά, οι οικογένειες οι φίλοι διότι όλοι τάχα μου θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο τους και έχουν και όραμα και διάθεση.

Τώρα που είναι όλοι αυτοί; Ήθελα να δω ο δήμαρχος Βιάννου στο προεκλογικό του πρόγραμμα τι σχέδια είχε για τον αθλητισμό. Πάντως προλαβαίνει να ληφθεί μια πρωτοβουλία ώστε Πήγασος και Πατούχας να εμφανιστούν ξανά στα γήπεδα μαζί και να δημιουργηθεί κάτι όμορφο και ωφέλιμο για την κοινωνία του δήμου και για τα παιδιά της. Σε αυτή την κίνηση πρέπει να μπουν μπροστά δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων.

Πάντως αν ζούσε ο φίλος μου ο Ιάκωβος (Τσαγκαράκης) πιστεύω ότι θα τον είχα πείσει να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία σύγκλισης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P