Κορωνοϊός: Σκέψεις για self test στις παιδικές εκδηλώσεις

Πρώτη ημέρα του Οκτωβρίου και ο κορονοϊός συνεχίζει να επιμένει καθώς καταγράφηκαν 2636 κρούσματα με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Λάρισα να προβληματίζουν έντονα.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν, ο καιρός χαλάει και αυτό το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου κρύβει πολλούς κινδύνους καθώς οι συγκεντρώσεις στα σπίτια θα είναι πολλές με τα παιδιά να αποτελούν το επίκεντρο της πανδημίας.

Και αυτό γιατί η διασπορά στους μαθητές είναι αρκετά μεγάλη καθώς το 1/3 των νέων κρουσμάτων κορονοϊού είναι παιδιά. Την ίδια ώρα, οι ειδικοί χτυπούν το «καμπανάκι», υπενθυμίζοντας ότι ο ιός μεταδίδεται σε 15 μόλις δευτερόλεπτα.

Στην ενημέρωση της Πέμπτης η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ζήτησε από τους γονείς να είναι προσεκτικοί ποιους θα καλούν στα σπίτια τους τώρα που χειμωνιάζει και πρότεινε self test στα παιδικά πάρτι.

«Ο καθένας μας πρέπει να επιλέγει ποιους θα φέρει στο σπίτι του, να είναι άνθρωποι που εμπιστεύεται ότι έχουν εμβολιαστεί και φυσικά αν πρόκειται να κάνει κάτι μεγαλύτερο με περισσότερα άτομα η χρήση του self test είναι κάτι το οποίο θα το έβλεπα πολύ θετικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου μιλώντας στο Star έδωσε συμβουλές σε γονείς και παιδιά για τις μαζώξεις σε εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

«Όταν παιδιά μαζεύονται για κοινωνικές εκδηλώσεις σε κλειστό χώρο με κλειστά παράθυρα, λόγω χαμηλής θερμοκρασίας έχουμε αυξημένο ιδικό φορτίο, που σημαίνει αυξημένη μεταδοτικότητα και νοσηρότητα. Πρέπει να προστατεύσουμε λοιπόν τις εκδηλώσεις μας όσο γίνεται σε μικρότερο αριθμό και να κάνουμε αυτό που λέμε τις λεγόμενες φούσκες, δηλαδή να συναναστρεφόμαστε με τα ίδια άτομα», είπε.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή newsit.gr