ΕΠΟ: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για Γ Εθνική

Την ερχόμενη εβδομάδα, είτε την Δευτέρα, είτε την Τρίτη το αργότερο, θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τόσο για το μέλλον του Κρητικού ομίλου, όσο και γενικότερα για το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Grandsport.gr, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης ύπαρξης του Κρητικού ομίλου στη Γ Εθνική, κάτι που έχουν ζητήσει και οι ίδιες οι ομάδες αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου.

Επιθυμία της Ομοσπονδίας είναι να διατηρηθεί για ακόμα ένα χρόνο ο Κρητικός όμιλος, με οκτώ ή παραπάνω ομάδες και αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς σε περίπτωση που δεν αδειοδοτήσει ομάδα της Super League 2, τότε αυτή αυτόματα, υποβιβάζεται στη Γ Εθνική και ουσιαστικά βάσει αυτών αποφάσεων, θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τα πρωταθλήματα στην ΕΠΟ.

Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που δεν έχει εφαρμοστεί το «μοντέλο» που έχει ήδη αποφασίσει η Ομοσπονδία, καθώς δεν είχε προβλεφθεί το τι θα συμβεί με τις ομάδες που δεν θα λάμβαναν πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, όπως συνέβη με την Καβάλα.

Στην ΕΠΟ, θα περιμένουν τις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις της ΕΕΑ, η οποία μέχρι στιγμής έχει χορηγήσει πιστοποιητικό στις ΠΑΕ Χανιά και Εργοτέλη αλλά και μόλις σήμερα στον ΟΦ Ιεράπετρας ενώ δεν έχει εξεταστεί μέχρι τώρα η ΠΑΕ Επισκοπής αλλά ούτε και το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύσταση ΠΑΕ Ηρόδοτος.

Όσο αναφορά την σέντρα του πρωταθλήματος, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης, καθώς βάσει προκήρυξης αυτή θα γινόταν στις 19 Σεπτεμβρίου, όμως σήμερα, δύο σχεδόν εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη σέντρα, οι ομάδες δεν γνωρίζουν καν το που θα αγωνιστούν, όπως επίσης, δεν έχει πραγματοποιηθεί και η κλήρωση του πρωταθλήματος.