ΑΕΚ: «Μαζί θα τα ξαναστήσουμε όλα όπως πριν»

Η ομάδα της ΑΕΚ, έστειλε ηχηρό μήνυμα για τα άσχημα γεγονότα όπου συνέβησαν στο γήπεδο τους, αναφέροντας πως όλα θα τα ξαναφτιάξουν όπως πριν και θα το κάνουν συνέχεια αυτό, μέχρι να βρεθεί ένα καλύτερο μέρος για να στεγάσει τους «κιτρινόμαυρους».

Η συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ για τις καταστροφές του γηπέδου

Στο μήνυμα που έστειλαν, οι άνθρωποι της ομάδας, τόνισαν μεταξύ άλλων, πως η ΑΕ Κατσαμπά, είναι ένα από τα παλαιότερα σωματεία στην Ελλάδα, έχοντας μία μεγάλη ιστορία, τίτλους και αυτή την στιγμή, άξιους παίκτες και προπονητή, μάχιμο Διοικητικό Συμβούλιο και μία νεοσύστατη και καλά οργανωμένη ακαδημία, θέλοντας να δείξουν πως για ακόμη μία φορά θα καταφέρουν να ξαναφτιάξουν το γήπεδο του Κατσαμπά και θα το κάνουν για όσες φορές χρειαστεί.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΑΕΚ: «Πριν από 72 χρόνια , στις 25 Νοεμβρίου 1949 , στις γειτονιές του προσφυγικού Κατσαμπά γεννήθηκε μια μεγάλη ιδέα. Πρόσφυγες από τα Βουρλά και το Βατζίκι , άνθρωποι που είχαν βιώσει την προσφυγιά και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο , ονειρεύτηκαν πως αυτός ο τόπος είναι ο ουρανός που θα στεγάσει και τα δικά τους όνειρα και ιδανικά. Ίδρυσαν την Αθλητική Εξόρμηση Κατσαμπά , ομάδα που στη φανέλα και στο DNA της κρατά άσβηστη την μνήμη και τις πανανθρώπινες αξίες αυτών των ανθρώπων. Πρώτα στην αυλή του σχολείου της γειτονιάς και στις αλάνες, αργότερα σε αυτοδημιούργητα γήπεδα και πλατείες, σήμερα σε αυτό το ιδιόκτητο γήπεδο αυτή η ομάδα ιδρύθηκε για να πρωταγωνιστεί στις καρδιές όλων των προσφύγων αλλά και στα πρωταθλήματα που συμμετέχουμε.

Η ομάδα μας έχει αριθμό Μητρώου ΕΠΟ 289. Δεν είμαστε απλά ένα από τα παλαιότερα σωματεία αλλά έχουμε και μια πορεία αξιοζήλευτη. Στη φαρέτρα μας κουβαλάμε 1 πρωτάθλημα Β κατηγορίας, 3 πρωταθλήματα Ε.Π.Σ.Η. , 2 συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλου , 1 Super Cup. Σήμερα παρατασσόμαστε με μια ομάδα που την αποτελούν άξιοι παίχτες και 1 ικανότατο προπονητή, ένα μάχιμο Διοικητικό Συμβούλιο και μια νεοσύστατη αλλά καλά οργανωμένη Ακαδημία που δεκάδες γονείς μας εμπιστεύονται τη νέα γενιά ταλέντων του τόπου μας.

Οι πρόσφατες βροχές έπληξαν καίρια και την περιοχή του Καρτερού που βρισκόμαστε. Εκφράζουμε και από αυτό το βήμα την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πληγέντες. Μαζί θα τα ξαναστήσουμε όλα όπως πριν και καλύτερα αυτή την φορά. Για άλλη μια φορά το γήπεδο μας έχει μετατραπεί σε βάλτο. Για άλλη μια φορά θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα το ξαναφτιάξουμε. Και θα το κάνουμε κάθε φορά μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος χώρος να στεγάσει αυτό το όνειρο που είχαν οι πρόγονοι μας. Γιατί εμείς έτσι ξέρουμε να κάνουμε, έτσι ξέρουμε να διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας, έτσι ξέρουμε να ονειρευόμαστε.

Όσες φορές και αν χρειαστεί θα το ξαναφτιάξουμε αυτό το γήπεδο για να παίζουν τα παιδιά μας , μικρότερα ή μεγαλύτερα , με ασφάλεια. Γιατί ο αθλητισμός δεν είναι μόνο το ροζ φύλλο αγώνα, είναι ήθος είναι πολιτισμός είναι τρόπος και στάση ζωής .
Σε αυτό τον αγώνα υψώνουμε τα χέρια μας. Σε αυτό τον αγώνα σας καλούμε όλους να σταθείτε γύρω μας. Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε από όλους τους φορείς να συνδράμουν , γιατί αυτό το όνειρο δεν θα σβήσει!».

Ξεκίνησαν τις εργασίες στο γήπεδο της ΑΕΚ