ΜΥΘΙΚΟΣ Τεντόγλου με ΧΡΥΣΟ τελευταίο άλμα

Απίστευτος τελικός έγινε στον μήκος με τον Μίλτο Τεντόγλου να στέφεται χρυσός Ολυμπιονίκης χάρη στο τελευταίο του άλμα που μετρήθηκε στα 8.41μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε δύο φορές την 3η θέση που βρισκόταν από την 1η του προσπάθεια, όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Διαχειρίστηκε μοναδικά το άγχος του και στο τελευταίο άλμα του πήδηξε στα 8.41μ. που τον έφερε από την 4η θέση στην 1η. Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο μήκος σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι χρυσό από ένα μοναδικό αθλητή!

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπήκε δυνατά στον τελικό με το πρώτο του άλμα να μετράτε στα 8.11μ. που τον έφερε τότε στην 2η θέση καθώς ακολούθησε το άλμα του Κουβανού Maykel Masso με 8.21μ.

Ακολούθησαν δύο άκυρες προσπάθειες με τον Έλληνα πρωταθλητή να λέει στον προπονητή του ότι δε θέλει να το πιέσει περισσότερο. Το τρίτο άλμα ο Κουβανός Miguel Juan Echevarria μετρήθηκε στα 8.41μ. με αποτέλεσμα να ανέβει πρώτος.

Ακολούθησαν οι τρεις προσπάθειες των οκτώ πρώτων. Στην 4η προσπάθειά του, λοιπόν, ο Τεντόγλου είχε άλμα στα 8.10μ. και λίγα λεπτά αργότερα είδε τον Αμερικανό Juvaughn Harrison να κάνει άλμα στα 8.15μ. και τον Ισπανό Eusebio Caceres να του παίρνουν την 3η θέση με άλμα στα 8.15μ. και 8.12μ. αντίστοιχα.

Η απάντηση του Έλληνα πρωταθλητή ήταν άμεση καθώς στη δική του προσπάθεια το άλμα του μετρήθηκε στα 8.15μ. και ανέβηκε ξανά τρίτος έχοντας καλύτερο άλμα νωρίτερα από τον Αμερικανό που επίσης έχει 8.15μ.

Όλα ανατράπηκαν ξανά στην τελευταία προσπάθεια με τον Ισπανό Eusebio Caceres να κάνει 8.18μ. και να παίρνει την 3η θέση ξανά από τον Τεντόγλου, ο οποίος έδειξε την τεράστια προσωπικότητά του κάνοντας άλμα στα 8.41μ. που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο!

Πηγή runbeat.gr