Με φιλοδοξία, αλλά και απόλυτο σεβασμό στη δυναμική της Ρεν, αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ τη μεγάλη ευρωπαϊκή αναμέτρηση της Πέμπτης (15/10, 22:00), όπως τόνισε ο Χρήστος Κόντης στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι στη Γαλλία.
Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων» ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να αλλάξει την αγωνιστική της φιλοσοφία, παρά την ποιότητα του αντιπάλου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δυνατά σημεία της Ρεν, στην ένταση και την επιθετικότητα που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της, τονίζοντας πως ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει να επιβάλει τον δικό του ρυθμό και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Αναλυτικά δήλωσε:
Για τις φιλοδοξίες του ΟΦΗ στην Ευρώπη:
«Έχω πει ότι είμαστε μία φιλόδοξη ομάδα και όταν είσαι φιλόδοξος και έχεις μπει σε μία τέτοια διοργάνωση, πρέπει πάντα να κοιτάς το επόμενο παιχνίδι σαν πρόκληση, να πετύχεις κάτι σπουδαίο. Γιατί ό,τι κάνουμε σε αυτή τη διοργάνωση είναι σπουδαίο και πολύ μεγάλο σε εξέλιξη, σε μεγάλωση.
Αύριο έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, παραδοσιακή ομάδα, ακαδημιών, που βγάζει παίκτες, που έχει πολλές ευρωπαϊκές εμπειρίες. Είναι πολύ απαιτητικό παιχνίδι και εμείς θα το αντιμετωπίσουμε με σεβασμό, για να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί με τη Ρεν».
Για την προσέγγιση της Ρεν και τη δυσκολία της αναμέτρησης: «Προφανώς ο αντίπαλος έχει κάνει μία πολύ καλή ανάλυση της ομάδας μας. Προφανώς είμαστε μία ομάδα που προερχόμαστε από πετυχημένα αποτελέσματα στην Ευρώπη, άρα είμαι σίγουρος ότι η προσοχή τους είναι πάνω μας.
Αλλά δεν παύει να παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα στην έδρα της, που θα παίξει το δικό της ποδόσφαιρο, θα είναι ανταγωνιστική και θα βγάλει την ταυτότητά της. Μία παραδοσιακή ομάδα του γαλλικού ποδοσφαίρου.
Και εμείς θα πρέπει με τον ίδιο σεβασμό και προσήλωση να παίξουμε ένα παιχνίδι που ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στη δεύτερη αγωνιστική του League Phase».
Για το αν θα αλλάξει η αγωνιστική προσέγγιση του ΟΦΗ: «Νομίζω κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, έχει διαφορετική προσέγγιση. Εμείς σαν ομάδα έχουμε αποδείξει τους τελευταίους μήνες ότι έχουμε μία ταυτότητα, μία φιλοσοφία, μία αγωνιστική ταυτότητα και με αυτή πορευόμαστε. Αυτή μας έχει φέρει ως εδώ.
Δεν θα αλλάξουμε πάρα πολλά στον τρόπο παιχνιδιού μας, με τις ίδιες μας αρχές. Πάντα αντιλαμβανόμαστε ότι παίζουμε με μία ομάδα με δυνατά σημεία που πρέπει να ανταγωνιστούμε.
Αυτή είναι η προσέγγισή μας σε αυτά τα παιχνίδια, αυτός είναι ο τρόπος μας και περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι από πλευράς έντασης και τρεξιμάτων, γιατί παίζει πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο, πρεσάρει πολύ και έχει πολύ υψηλές εντάσεις».
Για το πώς μπορεί ο ΟΦΗ να δημιουργήσει προβλήματα στη Ρεν: «Σίγουρα όλες οι ομάδες έχουν αδυναμίες, έτσι και η Ρεν έχει τις αδυναμίες της. Θέλω να πιστεύω ότι τις έχουμε αντιμετωπίσει και μπορούμε να χτυπήσουμε σε αυτές.
Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Θα καταφέρουμε, όταν δεν έχουμε την μπάλα, να υποφέρουμε, αλλά να την κάνουμε να υποφέρει όταν την έχουμε εμείς. Να τρέχει να μας κυνηγήσει, να γυρίσει μέτρα πίσω με το δικό μας παιχνίδι».
Για τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει από τη Ρεν:
«Μπορώ να πω ότι όλοι οι μεσοεπιθετικοί, ο Λεπόλ, ο Μπλας, ο Ταμάρι, όλοι οι παίκτες σε αυτό το κομμάτι, ο Σουμαρέ, όπως και τα χαφ, έχουν πολύ ποιότητα.
Είναι παίκτες με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, ταχύτητα, τους αρέσει να παίζουν στον χώρο, να είναι στο ανοιχτό γήπεδο.
Είναι μία ομάδα με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, που θα σε δυσκολέψουν, αλλά κυρίως είναι μία ομάδα με ταλέντο από την άμυνα μέχρι την επίθεση, που αν την αφήσεις και δώσεις χώρους, θα κάνει μεγάλη ζημιά».
Για το αν επηρέασε η διακοπή τον ΟΦΗ: ««Δεν είμαι απογοητευμένος από την εμφάνιση με την ΑΕΚ, αλλά από το ότι φάγαμε τρία γκολ από στατικές φάσεις. Το είδα πάλι σήμερα το παιχνίδι και δεν κινδυνεύσαμε καθόλου.
Αν δεις το αποτέλεσμα, είναι βαρύ και άσχημο, αλλά θεωρώ ότι είναι το δεύτερο παιχνίδι μετά τη διακοπή. Κάναμε το πρώτο, που καμιά φορά ψαχνόμαστε, θες καμιά φορά τον χρόνο σου, γιατί οι τρεις εβδομάδες είναι αρκετές.
Γιατί ναι μεν δουλεύεις, αλλά χάνεις τον αγωνιστικό ρυθμό. Τώρα είναι το δεύτερο παιχνίδι, ξεπεράσαμε το σφίξιμο με το πρώτο, την οχληρότητα και την αποχή.
Έχοντας πλέον ένα παιχνίδι μπροστά μας πολύ υψηλών εντάσεων και ενδιαφέροντα, θέλουμε να κάνουμε κάτι θετικό και θα δούμε πόσο μας έχει επηρεάσει ή όχι η διακοπή».










































































