Ένα από τα βασικά στοιχεία του νέου πλάνου που έχει χαράξει ο Ζαρός δεν αφορά μόνο το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον του σωματείου.
Η ομάδα της Πάνω Ρίζας θέλει να επενδύσει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές του χωριού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε τα επόμενα χρόνια ο κορμός της να αποτελείται από δικά της παιδιά.
Το μήνυμα αυτό δόθηκε ξεκάθαρα και στο πλαίσιο της πρώτης προπόνησης της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τους ανθρώπους του συλλόγου να τονίζουν πως η αξιοποίηση και η εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών αποτελεί στρατηγική επιλογή για τα επόμενα χρόνια.
Στόχος του Ζαρού είναι να περιορίσει σταδιακά την εξάρτησή του από ποδοσφαιριστές εκτός της περιοχής, δημιουργώντας έναν ισχυρό πυρήνα παικτών που θα προέρχονται από το ίδιο το χωριό και τις γύρω περιοχές.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού εντάσσεται και η δημιουργία ομάδας Youth League, η οποία θα στελεχωθεί με νεαρούς ποδοσφαιριστές της περιοχής, αποτελώντας το πρώτο στάδιο ανάπτυξης των παιδιών που στο μέλλον θα μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.
Μάλιστα, το πλάνο δεν σταματά εκεί. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στον Ζαρό δεν αποκλείουν τα επόμενα χρόνια να προχωρήσουν ακόμη και στη δημιουργία δεύτερης ομάδας, δίνοντας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές να εξελιχθούν και να προετοιμαστούν για το επόμενο βήμα.
Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα της Πάνω Ρίζας φιλοδοξεί να χτίσει ένα μοντέλο με διάρκεια, επενδύοντας στις δικές της δυνάμεις και διασφαλίζοντας τη συνέχεια του συλλόγου μέσα από τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών.




























































