Την επιλογή του να επιστρέψει στην ενεργό δράση με τη φανέλα του Ποσειδώνα εξήγησε ο Μανώλης Σαϊτάκης, τονίζοντας πως σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξαν τόσο η παρουσία του Σάκη Γεωργόπουλου στην τεχνική ηγεσία όσο και το πλάνο που του παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους του σωματείου.
Παράλληλα, ο έμπειρος μέσος αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, αλλά και στη φιλοσοφία που έχει πλέον ο Ποσειδώνας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με σωστή δουλειά μπορεί σταδιακά να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει.
Αναλυτικά δήλωσε:
«Θεώρησα ότι ο Ποσειδώνας ήταν το κατάλληλο μέρος για την επιστροφή μου, λόγω του Σάκη Γεωργόπουλου στο τιμόνι της ομάδας. Επίσης, όταν μου εξήγησαν το πλάνο, θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψω στην ενεργό δράση.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, ενώ προσωπικός μου στόχος είναι να μην χάσω ούτε μία ημέρα.
Έχω ξαναπαίξει στον Ποσειδώνα, αλλά τώρα οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Στην πρώτη μου θητεία ήταν μια δύσκολη περίοδος για την ομάδα. Πλέον βλέπω ότι υπάρχουν καλές βάσεις, γίνεται κάτι πιο σταθερό, με σκοπό την ανάδειξη νέων παικτών και τη δημιουργία ενός καλού μείγματος με τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές.
Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου η ομάδα μπορεί να επανέλθει εκεί που ανήκει, γιατί πρόκειται για ένα ιστορικό σωματείο που δεν του αρμόζουν οι χαμηλές κατηγορίες. Βέβαια, αυτό είναι κάτι που αφορά το μέλλον. Ακόμα είναι νωρίς, όμως με δουλειά όλα θα γίνουν».

