SUPER LEAGUE 1 ΟΦΗ

Σενάριο ισοψηφίας στις εκλογές της Super League – Τι προβλέπεται αν έρθει 7-7

Κοινοποίηση Facebook X LinkedIn Viber WhatsApp Email
Κείμενο
Σενάριο ισοψηφίας στις εκλογές της Super League – Τι προβλέπεται αν έρθει 7-7

Το αυριανό (30/6, 18:00) Διοικητικό Συμβούλιο της Stoiximan Super League αναμένεται να κρίνει πολλά περισσότερα από την ανάδειξη του νέου προέδρου, καθώς όλα δείχνουν πως η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται σε πραγματικό ντέρμπι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν αποκλείεται η ψηφοφορία να οδηγήσει σε ισοψηφία 7-7 μεταξύ των 14 ΠΑΕ της λίγκας, γεγονός που θα δημιουργήσει πρωτόγνωρα δεδομένα για τον συνεταιρισμό.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, η Super League δεν θα αποκτήσει άμεσα νέο πρόεδρο, καθώς το καταστατικό της δεν προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία επίλυσης ισοψηφίας.

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές, όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να προκύψει νικητής και να υπάρξει νέα διοίκηση.

Ένα ακόμη σενάριο, με περιορισμένες πιθανότητες, είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ομάδων για την ανάδειξη ενός προσώπου κοινής αποδοχής, ώστε να αποφευχθεί το διοικητικό αδιέξοδο.

Καθοριστικό ρόλο ενδέχεται να διαδραματίσει και η ΕΠΟ, η οποία διαθέτει δικαίωμα ψήφου. Αν και τα προηγούμενα χρόνια η Ομοσπονδία επέλεγε να τηρεί ουδέτερη στάση, ψηφίζοντας λευκό, αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφορετικές εξελίξεις.

Έτσι, η αυριανή συνεδρίαση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς εκτός από την εκλογή προέδρου, θα καθορίσει και τις διοικητικές ισορροπίες στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τα επόμενα χρόνια.

Μοιράσου το άρθρο Facebook X LinkedIn Viber WhatsApp Email Αντιγραφή συνδέσμου
Μην χάνεις είδηση. Βάλε το GRANDSPORT στο Google Πρόσθεσε το GRANDSPORT στην Google

Περισσότερα νέα για ΟΦΗ στο GRANDSPORT, μαζί με πρόγραμμα και αποτελέσματα, βαθμολογία και στατιστικά παικτών της ομάδας.

Σχετικά

Σχετικά Άρθρα